Субота, 20.04.2024, 03:57
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Грудень » 5 » Що молодь знає про волонтерський рух в Україні?
20:20
Що молодь знає про волонтерський рух в Україні?
12
В рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів протидії насильству», до Міжнародного дня волонтера, спеціалістом І категорії ЦСССДМ Білокамінською О. М., на базі Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3, в рамках роботи спеціалізованого формування «Школа волонтерів», було проведено анкетування «Що ми знаємо про Волонтерський рух в Україні?». В анкетуванні взяли участь 30 осіб з числа учнівської молоді.

В результаті анкетування було з’ясовано, що більша частина дітей має бажання бути волонтером та має достатню інформації про волонтерський рух.

Більшість, з числа опитаних вказали в анкетах, що волонтер повинен мати такі якості, як: любов до людей, доброта, милосердя (19 відповідей); бажання допомагати у вирішенні проблем іншим (19 відповідей); комунікабельність (17 відповідей); розуміння проблем іншої людини (17 відповідей); відповідальність (17 відповідей); безкорисливість (13 відповідей); співчуття (12 відповідей); терпіння (10 відповідей); порядність (8 відповідей); відвертість (5 відповідей); бути уважними (8 відповідей); бути відкритими, привабливими (6 відповідей).

Найбільше очікувань від участі у волонтерському русі (запропоновано вказати власну думку): знайти нових друзів (26 відповідей), стати добрішим (24 відповідей), навчитися знаходити спільну мову з людьми (15 відповідей), робити хороші справи (8 відповідей), допомагати людям (3 відповідей), навчитися милосердю (3 відповідей), дізнатися більше про суспільне життя (2 відповідей), позбавляти людей від шкідливої звички – паління (1 відповідей), пропагандувати здоровий спосіб життя (1 відповідей), не має ніяких очікувань (2 відповідей).

Будучи волонтером, були бажання працювати за напрямками, такими як: брати участь у проведенні ігротек на вулицях (11 відповідей); працювати з дітьми-сиротами (6 відповідей); проводити пропаганду здорового способу життя (6 відповідей); дітьми-інвалідами (4 відповідей); проводити соціологічні дослідження (2 відповідей); надавати консультації по Телефону Довіри (1 відповідей), займатися організацією дозвілля (0 відповідей); віддавати безкоштовно речі (0 відповідей); не обрали ніякого напрямку для роботи (2 відповідей).

Фахівці стверджують: за волонтерським рухом, - майбутнє. Волонтерство дає змогу людині, не «ламаючи» своє життя, доповнити її дуже значимою частиною - реалізувати почуття особистої громадянської відповідальності за те, що відбувається в суспільстві.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 799 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты