Середа, 08.05.2024, 04:15
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Березень » 22 » Що необхідно для державної реєстрації земельної ділянки
10:50
Що необхідно для державної реєстрації земельної ділянки
12     Державній реєстрації у Державному земельному кадастрі підлягають сформовані земельні ділянки. Згідно до ч. 1 ст. 79-1 Закону України "Про Державний земельний кадастр" земельні ділянки є сформованими  тоді, коли вони набули ознака об'єкта цивільних прав - мають чітко визначену площу, межі на інформація про них внесена до Державного земельного кадастру. Земельній ділянці, відомості про яку внесені до ДЗК, присвоюється кадастровий номер. Зміна власника чи користувача земельної ділянки, зміна відомостей про неї не є підставою для скасування кадастрового номера. Кадастровий номер скасовується лише у разі скасування державної реєстрації земельної ділянки.

Державна реєстрація земельних ділянок здійснюється за місцем їх розташування Державним кадастровим реєстратором територіального органу Держземагентства України відповідно до ч.2 ст. 24 Закону України "Про Державний земельний кадастр", п. 4 Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2012 р. № 1051 (далі-Порядок ведення Державного земельного кадастру).

Для державної реєстрації земельної ділянки Державному кадастровому реєстраторові, згідно із пунктом 110 Порядку ведення Державного земельного кадастру, подаються:

- заява про державну реєстрацію земельної ділянки за формою згідно з додатком 22;

- оригінал погодженої відповідно до законодавства документації із землеустрою, яка є підставою для формування земельної ділянки (разом з позитивним висновком державної експертизи землевпорядної документації у разі, коли така документація підлягає обов'язковій державній експертизі землевпорядної документації);

- електронний документ;

- документ, що підтверджує оплату послуг з державної реєстрації земельної ділянки.

Форма заяви про державну реєстрацію земельної ділянки визначена додатком № 22 до Порядку ведення Державного земельного кадастру.

Із заявою мають право звертатися: особи, яким за рішенням органу виконавчої влади, органу місцевого самоврядування надано дозвіл на розроблення документації із землеустрою, що є підставою для формування земельної ділянки у разі її передачі у власність чи користування із земель державної чи комунальної власності, або уповноваженої нею особи;

власник земельної ділянки, користувач земельної ділянки державної чи комунальної власності (у разі поділу чи об'єднання раніше сформованих земельних ділянок) або уповноважена ними особи;

орган виконавчої влади, орган місцевого самоврядування (у разі формування земельних ділянок відповідно державної чи комунальної власності).

Заява з доданими документами надається заявником особисто чи уповноваженою ним особою або надсилається поштою цінним листом із описом вкладення та повідомленням про вручення (ч.2 п.4 ст. 24 Закону України "Про Державний земельний кадастр").

Однак, при цьому слід врахувати положення частини четвертої статті 26 Закону України "Про землеустрій" - "подання документації із землеустрою до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, для внесення відомостей до Державного земельного кадастру від імені замовника документації здійснюється її розробником, якщо інше не встановлено договором".

Розробниками документації із землеустрою є: юридичні особи, що володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та у складі яких працює не менше двох сертифікованих інженерів-землевпорядників; фізичні особи-підприємці, які володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та є сертифікованими інженерами землевпорядниками (ч. 2 ст. 26 Закону України "Про землеустрій").

Оплата послуг з державної реєстрації земельної ділянки здійснюється шляхом попереднього перерахунку коштів через банки та/або відділення поштового зв'язку; підтвердженням оплати послуги є платіжне доручення або квитанція з відміткою банку чи відділення поштового зв'язку (пп.2 п. 2 Змін, що вносяться до постанови КМУ від 01.08.2011р. № 835, затверджених постановою КМУ від 5 грудня 2012 р. № 1217).

За державну реєстрацію земельної ділянки справляється плата в розмірі 65 гривень (п.6 Розміру плати за надання Державним агентством земельних ресурсів та його територіальними органами платних адміністративних послуг згідно з додатком 1 до постанови КМУ від 1 серпня 2011 р. № 835 (в редакції постанови КМУ від 05.12.2012р. № 1217).

Державний кадастровий реєстратор, згідно з пунктом 111 Порядку ведення Державного земельного кадастру, протягом 14 календарних днів з дня реєстрації відповідної заяви перевіряє відповідність поданих документів вимогам, передбаченим п. 67 цього Порядку та електронний документ відповідно до п. 74 цього Порядку.

За результатами перевірки Державний кадастровий реєстратор виконує одну з таких дій: здійснює державну реєстрацію земельної ділянки або приймає рішення про відмову у державній реєстрації земельної ділянки відповідно до пунктів 70, 73, 77-85 цього Порядку.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 755 | Додав: Zagor | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты