Субота, 20.04.2024, 09:32
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Квітень » 28 » Щоб пам’ять була вічною…
06:56
Щоб пам’ять була вічною…
12
  Українці вважають, що пам’ять про людину, яка віддала своє життя за інших, має бути вічною у думці, у слові, у камені… 24 квітня на цвинтарі села Плоске урочисто було відкрито пам’ятник на могилі Віктора Голого – воїна-знам’янчанина, який загинув в бою АТО в серпні минулого року.
  Назавжди молодий і усміхнений, веселим поглядом, але уже з кам’яного Козацького хреста, зустрічав Віктор своїх рідних, друзів, однодумців, побратимів, колег, представників влади, громадськості і політичних організацій, які прийшли вшанувати його пам’ять. Щирі слова виступаючих болем і гордістю відлунювали в душах присутніх. Спогадами і роздумами ділились батько Анатолій Голіков, підприємець Віталій Щуров, голова Знам’янської МО ВО «Свобода» Юрій Майборода, зберігач фонду музею Олег Моліс, козак Окремого Чорноліського полку ім..Козака Мамая Юрій Григораш, секретар Знам’янської міської ради Надія Адамович, сільський голова Дмитрівки Наталія Стиркуль, голова Знам’янської райдержадміністрації Юрій Гугленко, заступник голови райради Людмила Бойчук. Говорили про несправедливість смерті, яка обирає найкращих, про світлу душу і сталевий характер Віктора, про велич батьківського покликання Олени та Анатолія Голікових, які виховали справжнього сина-воїна, про спільну мрію багатьох українців мати могутню суверенну державу, яка жила в ідеалі Віктора. Говорили і про те, що багато поряд з нами людей байдужих, нещирих, а то й просто вороже налаштованих до змін. Але всім потрібно будувати одне, спільне майбутнє України.
12Після урочистого відкриття пам’ятника, батьки Віктора запросили всіх присутніх до спадкової родинної садиби Голих в селі Плоскому. З меморіальної дошки, що встановлена на будинку, усміхнений Віктор знову вітав гостей у своїй улюбленій оселі, де запрошені пом’янули воїна за православним звичаєм.
  Українці-християни, вірять, що згідно православного вчення Христос віддав своє життя за людей, аби кожний віруючий не загинув, але мав життя вічне у Вірі, Надії і Любові. Наші сучасники – українські воїни, теж захищаючи кордони України, віддають найдорожче – своє життя, аби ми могли жити у мирній, вільній, незалежній державі, будувати спільне майбутнє і робити Україну процвітаючою і заможною. І наші зусилля, спрямовані на впровадження споконвічної мрії українців, будуть найкращою пам’яттю Воїнам, які загинули за Україну, за нас і наше майбутнє! 
  Ще одним свідченням глибокої пошани і вічної пам’яті нашого воїна-земляка стала посмертна нагорода Віктору Голому – медаль «За жертовність і любов до України» вручена з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета батькам Віктора 26 квітня в Холодному Ярі, під час заходів з вшанування Героїв Холодноярської республіки.
  Вічна пам’ять нашому земляку! Вічна пам’ять всім загиблим за волю і незалежність України!

                                                                                                 Знам’янський міський краєзнавчий музей
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 909 | Додав: Zagorod | Рейтинг: 4.0/4

Кировоград: новости и сайты