Субота, 27.04.2024, 01:51
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Вересень » 9 » Щодо порядку компенсації з держбюджету витрат на зарплатню мобілізованим
08:28
Щодо порядку компенсації з держбюджету витрат на зарплатню мобілізованим
12
Управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому повідомляє, що громадянам призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період передбачені соціальні гарантії.  

За працівниками, призваними на строкову військову службу, працівниками, які були призвані під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом, але не більше ніж на строк укладеного контракту, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності.  

Компенсація підприємствам середньої заробітної плати, яка виплачується працівникам, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, здійснюється відповідно до Порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 р. N 105 (далі -Порядок).

Пунктом 3 Порядку передбачено, що бюджетні кошти спрямовуються підприємствам, установам, організаціям на компенсацію витрат на виплату середнього заробітку працівників, які працювали на таких підприємствах, установах, організаціях призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період  на час призову на військову службу, не більше одного року (з дати призову на військову службу під час мобілізації) (далі-компенсація). 

Кошти на виплату компенсації підприємствам, установам, організаціям спрямовуються за період, починаючи з січня 2015 року. Зазначена компенсація виплачується за рахунок коштів, передбачених у Законі України "Про Державний бюджет України на 2015 рік”. 

Водночас повідомляємо, що реалізація вимог Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду” на впровадження компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку мобілізованих працівників, які продовжують службу більше одного року, прийнятих на військову службу за контрактом та призваних на строкову військову службу, який набрав чинності 11.06.2015р., потребує виділення додаткових коштів з Державного бюджету, оскільки коштів на виплату компенсацій за новими умовами на 2015 рік не передбачено.

За інформацією Мінфіну питання збільшення видатків із Державного бюджету для виплати компенсації витрат підприємствам, установам, організаціям, буде розглянуто у разі  внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік” у порядку, визначеному ст.52 та ст.53 Бюджетного кодексу України, з урахуванням збалансування цих видатків з наявними бюджетними ресурсами.

У разі внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік”, Мінсоцполітики будуть внесені зміни до Порядку виплати компенсації  підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 р. N 105.    

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 980 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.9/7

Кировоград: новости и сайты