Четвер, 25.04.2024, 08:17
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Грудень » 18 » Щорічно 18 грудня професійне свято відзначають працівники органів реєстрації актів цивільного стану
07:21
Щорічно 18 грудня професійне свято відзначають працівники органів реєстрації актів цивільного стану
12
Історія цього органу виконавчої гілки влади сягає 1722 року, коли Петро I встановив обов'язкову реєстрацію народження у православного населення. Саме тоді була введена система метричних книг. 

Вони були основним документом реєстрації актів народження, хрещення, одруження і смерті, і заповнювалися ці книги священиком, який і виконував всі пов'язані з цим обряди.

Днем утворення органів РАЦС України вважається 18 грудня 1917 року, коли був прийнятий «Декрет про цивільний шлюб, про дітей і ведення книг актів стану», який визнавав офіційний статус шлюбу лише при його реєстрації у відповідних державних органах, якими і стали РАЦСи. Хоча повне право на своє існування органи РАЦС отримали 4 січня 1918 року. У цей день була видана «Інструкція», яка затвердила за собою створення Відділів записів шлюбів і народжень при волосних, повітових і міських управах. 

З того часу церква перестала виконувати обов'язки по запису відомостей. Всі архіви метричних книг були передані на зберігання відділам РАЦС. Відділи записів актів громадянського (цивільного) стану, відомі нам як РАГСи, а згодом як органи реєстрації актів цивільного стану, входять до складу органів виконавчої влади. З розпадом Радянського Союзу, за даними проекту DilovaMova.com, в ряді новоутворених суверенних держав, налагоджений і надійний інститути відділів записів актів громадянського стану зберіглися і працюють донині.

Переважна більшість з Вас, якщо не сказати, що практично всі, хоча б кілька разів у своєму житті відвідували цю скромну установу. 

Функції РАГСів гранично прості, проте знаходитися в гущі подій людських доль під час зовсім не просто. Працівники відділів записів актів цивільного стану з усіх сил намагаються залишатися максимально толерантними і спокійними у своїй роботі, не дивлячись на те, що це зовсім не просто, адже ситуації, які вимагають участі працівників РАЦСу в основному не можуть залишати людей байдужими. 

Народження і смерть, укладання та розірвання шлюбу, зміна імені та встановлення батьківства, а також удочеріння та усиновлення, видача та відновлення ключових громадянських документів, все це дуже важливо для всіх людей. Приходячи в РАЦС відвідувачі, принаймні сподіваються на розуміння і в більшості випадків отримують його, а разом з ним і кваліфіковане професійне обслуговування. Працівники відділів РАЦС не тільки юристи, а й психологи, котрі мають і вислухати, і поспівчувати, і допомогти.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 691 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты