Субота, 20.04.2024, 00:16
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Вересень » 6 » Шляхи утилізації відходів рослинного походження
12:13
Шляхи утилізації відходів рослинного походження
З початком осені мешканці міста та керівники підприємств, установ і організацій всіх форм власності стикаються з проблемою видалення з прибудинкових територій, приватних садиб, прилеглих територій та територій підприємств опалого листя, сухої городини, гілля обрізаних дерев та кущів.

Традиційним методом утилізації таких відходів було спалювання  і  з початком осені місто затягує щільна завіса з диму.

Важливо зауважити, що внаслідок спалювання сухих відходів повітря насичується не лише вуглекислим газом, що ускладнює дихання а для хворих на легеневі хвороби приводить до серйозних ускладнень здоров’я, а й приводить до перенасичення повітря канцерогенними елементами, які потрапляючи до дихальних шляхів можуть привести до серйозних захворювань.

Шкода від згорання листя та сміття. - запаморочення, неврози, запалення, подразнення дихальних шляхів, депресії, розлади пам'яті, кашель, бронхіт, астма, кисневе голодування, нудота, отруєння  та послаблення імунітету.

Стаття 35-1 Закону України «Про відходи» - Вимоги щодо поводження з побутовими відходами, регламентує порядок спалювання  побутових відходів наступним чином :      «Термічне оброблення   (спалювання)   побутових     відходів дозволяється    лише   на   спеціально   призначених   для   цього підприємствах чи об'єктах. Спалювання побутових   відходів    дозволяється    лише    на енергетичні  цілі  з метою  одержання теплової та/або електричної  енергії. 
Важливо наголосити, що  управління твердими відходами органічного походження є однією із найвідоміших екологічних проблем. 

На даний час сухі побутові відходи рослинного походження складуються  біля сміттєвих майданчиків та вивозяться комунальним підприємством на міське звалище або можуть використовуватись через компостування як добрива.

Чому компост? Компостування є одним із способів управління переробкою органічних відходів і продукує перегній для покращення ґрунту. Компост покращує родючість ґрунту і сприяє отриманню гарного врожаю. Компостування являється важливим методом скорочення вихідних відходів.

Мешканцям міста потрібно знати, що в  ст.7.3.8. Правил благоустрою м. Знам’янка, смт. Знам’янка та с. Водяне наголошено, що спалювання всіх видів відходів та вторинної сировини на території міста і в сміттєзбірниках забороняється. 
        
Крім того за порушення вказаних вимог передбачається відповідальність у відповідності з ст. 152 Кодексу України «Про адміністративну відповідальність» у вигляді штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Головний спеціаліст сектору з питань екології та благоустрою, 
управління містобудування, архітектури та житлово –комунального
господарства  Знам’янської міської ради Безай В.В.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 696 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты