Понеділок, 06.05.2024, 07:47
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Квітень » 26 » Скорботні заходи з нагоди вшанування пам’яті померлих та постраждалих ліквідаторів пройшли і у нашому місті
12:10
Скорботні заходи з нагоди вшанування пам’яті померлих та постраждалих ліквідаторів пройшли і у нашому місті
 
12         В Україні сьогодні згадують одну з найбільших техногенних катастроф у світі – аварію на Чорнобильській АЕС. Скорботні заходи з нагоди вшанування пам’яті померлих та постраждалих ліквідаторів пройшли і у нашому місті.
 
12          Молитивно вшанували чорнобильців в УПЦ Преподобного Сергія Радонезького, де настоятель о.Василь (Мазурок) відправив заупокійну Літургію за жертвами Чорнобильської катастрофи. У своїй проповіді він наголосив, що трагедія, яка трапилася 27 років тому, змушує людей відповідальніше ставитися до навколишнього середовища.
Цього ж дня у залі засідань міськвиконкому відбулися урочистості з нагоди відзначення 27-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС.
12          В урочистостях взяли участь народний депутат України Олександр Йосипович Єдін, міський голова Ігор Борисович .Крижановський, які зі словами глибокої подяки звернулися до ліквідаторів, котрі мужньо й оперативно ліквідовували атомне пекло на українській землі. За сумлінне ставлення до виконання громадських обов’язків, вагомий внесок у вирішення питань соціального захисту ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС та з нагоди 27-х роковин Чорнобильської катастрофи грамотами Знам’янської міської ради були нагороджені: Білошапка Павло Григорович, Штоюнда Микола Кирилович , Унгул Віктор Анатолійович , Харасов Сергій Іванович , Орленко Михайло Федорович. Матеріальну допомогу з міського бюджету отримали вдови загиблих і померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою.  
12         Про будні ліквідаторів аварії у Чорнобильській зоні розповів заступник голови міської громадської організації «Союз Чорнобиль» М.Бровко. Після закінчення урочистостей відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку на честь знам’янчан та мешканців району, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Після покладання квітів всі присутні вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання. Пригадуючи ті жахливі весняні дні, ми схиляємо у скорботі голову перед світлою пам’яттю тих, котрі у відсвітах чорнобиля назавжди увійшли в безсмертя, і віддаємо данину живим.
12         
Категорія: Експрес інформація | Переглядів: 974 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты