Середа, 03.07.2024, 08:28
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 173
Гостей: 173
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Лютий » 21 » Слава та вічна пам’ять Героям Небесної сотні
13:55
Слава та вічна пам’ять Героям Небесної сотні

12

Минуло три роки від тих страшних подій, які назавжди закарбувалися в історичній пам’яті українського народу, які, по суті, стали переломним етапом у новітній історії нашої держави й змінили країну та кожного українця. Вони залишили в минулому мирне, спокійне життя. 

У лютому 2014 року вся Україна і весь світ стали свідками жорстокості політичного режиму  і нестримної, відчайдушної боротьби простих українців, відданих патріотів за європейський вектор розвитку української держави, за утвердження української нації, за гідне майбутнє для наступних поколінь. Указом Президента України встановлене щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної сотні -  на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, котрі віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

На передодні Дня пам’яті Героїв Небесної сотні в міській юнацькій бібліотеці відбулася година поезії «Реквієм Небесній сотні». На заході були присутні учні 9-А класу НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» № 3 –гімназія (кл. кер. Бевз Л.В.).

12

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні. Бібілотекар Бабіна О. говорила  про те, що досі невідомо скільки людей насправді входить до небесної сотні…. Адже це не тільки ті, кого вбили в центрі української столиці в кінці лютого. Це також і всі ті, хто виступив проти режиму в різних куточках країни, а потім пропав без вісті, чи був замордований. 

Під час заходу звучали вірші присвячені Героям Небесної сотні, демонструвався документальний фільм «Небесна сотня».

Сьогодні ми в скорботі і з великою вдячністю згадуємо героїв Небесної сотні, адже їх подвиг – це ціна нашої свободи. Вони – перші хто став на шлях боротьби, яка продовжується і сьогодні.
Герої не вмирають!

Категорія: Новини культури | Переглядів: 806 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты