П`ятниця, 29.03.2024, 10:14
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Квітень » 14 » Служба зайнятості — роботодавцям: розширення можливостей партнерства
10:27
Служба зайнятості — роботодавцям: розширення можливостей партнерства
12

Удосконалення конструктивного співробітництва з роботодавцями у напрямку забезпечення зайнятості населення – є сьогодні найважливішим завданням обласної служби зайнятості. Головне в цій співпраці – забезпечити роботодавця якісною робочою силою та стимулювати його до працевлаштування безробітних громадян.
05 квітня поточного року Лілія Колесник, заступник директора обласного центру зайнятості, відвідала Знам'янський район, де зустрілася з керівниками управління експлуатації газового господарства та ТОВ МП «МРІЯ».
Під час зустрічі Л.Колесник з керівником управління експлуатації газового господарства Федотом Самаріним обговорювались питання співпраці служби зайнятості та підприємства, потреби роботодавця у робочій силі. Ф. Самарін озвучив перелік професій, в яких найчастіше виникає потреба, та зробив наголос на тому, що сьогодні бракує на ринку праці відповідних висококваліфікованих фахівців. У зв'язку з цим керівникові було запропоновано розглянути можливість навчання під замовлення роботодавця необхідних фахівців з проходженням виробничої практики безпосередньо на підприємстві.div align="justify">12
Наприкінці зустрічі Ф. Самарін презентував новий та якісний сервіс для обслуговування населення – абонентський відділ. Це просторий зал, де працює чотири вікна прийому громадян. Ф. Самарін відзначив: «Ми з оптимізмом дивимося у майбутнє і докладаємо чимало зусиль щодо пошуку нових напрямків діяльності, а отже завжди готове до співпраці щодо забезпечення занятості безробітних мешканців, у т.ч. шляхом створення нових робочих місць».
Крім того, очільниця обласного центру зайнятості надала інформацію керівнику підприємства про нові можливості та послуги служби зайнятості для роботодавців, а саме можливість здійснювати підбір працівників та проводити співбесіди в режимі Skype (відеорезюме, онлайн-співбесіда, відеовакансія). Запровадження таких новітніх форм роботи значно спростить і пришвидшить час пошуку претендента на робоче місце та надасть можливість роботодавцеві підібрати кваліфікованих працівників навіть з інших регіонів.
Також відбулась ділова зустріч Л.Колесник з Володимиром Ратушним. керівником ТОВ МП «МРІЯ». Керівник підприємства презентуючи ввірене йому підприємство, зазначив, що підприємство  – одне із ринкоутворюючих підприємств району та спеціалізується на  переробці молока, виробництві масла та сиру. Директор товариства зазначив, що  підприємство постійно впроваджує у власне виробництво нові технології, покращує якість продукції, розширює її асортимент, а також постійно займається оновленням обладнання. Продовжуючи В.Ратушний відмітив, що підприємство зважено відноситься до підбору кадрів, та велике значення приділяє їх професійній підготовці. На сьогодні є гострою проблемою для підприємства - відсутність професійного технолога з виробництва молочних продуктів. Керівнику запропоновано скористатися можливістю підвищення конкурентоспроможності працюючих працівників шляхом видачі їм ваучера  На підставі ваучера здійснюється перепідготовка, спеціалізація, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з  пріоритетними видами економічної діяльності, здобуття освіти на базі вже здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня.
 Також обговорювалося питання щодо перспектив створення на підприємстві нових робочих місць, ефективного використання та збереження діючих робочих місць, забезпечення належних умов праці та виплати гідної заробітної плати тощо.
Л.Колесник висловила вдячність керівнику за конструктивну бесіду, та досягнуті домовленості про подальшу тісну співпрацю.
Сподіваємося, що існуючий досвід роботи та подальша співпраця центрів зайнятості та роботодавців дозволить вирішити проблемні питання, бо лише спільні зусилля та координація є запорукою вирішення питань соціальної захищеності громадян та подолання безробіття.



Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 779 | Додав: Moderator1 | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты