Середа, 03.07.2024, 14:20
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Грудень » 6 » «СНІД - знати, щоб жити!»
10:22
«СНІД - знати, щоб жити!»
 
12          1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом та День солідарності з людьми хворими на ВІЛ/СНІД. У всьому світі цього дня говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія. Можна згадувати і оплакувати тих, хто вже помер або смертельно хворий, можна говорити про масштаби трагедії і про те, що лише чума ХХ, а тепер вже і ХХI століття загрожує існуванню людства…
Як відомо, символом боротьби зі СНІДОМ є червона стрічка, жодна акція в цій області не обходиться зараз без неї. Червона стрічка є символом небайдужості до багатьох проблем пов`язаних з боротьбою зі СНІД, символом висловлення солідарності та розуміння тих, кого ця проблема торкнулася безпосередньо, символом протесту проти необізнаності, знак пам`яті про померлих від СНІДу , знак солідарності з лікарями, з усіма, хто намагається протидіяти епідемії, заклик до конкретної соціальної дії.
   
12           В цей день в НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей» була проведена Акція «Керуй своїм життям!» – кожному бажаючому прикріплювалися червоні стрічки, які повинні були ще раз привернути увагу до цього дня та спонукати замислитись над власним здоров’ям.
У НВК пройшов єдиний радіоурок на тему «Керуй своїм життям!», метою якого було інформування про СНІД, як одну з найважливіших проблем, з якою людство ввійшло у ХХІ століття та привернення уваги учнів і педагогів до вирішення проблеми поширення епідемії, боротьби з проявами дискримінації хворих на ВІЛ/СНІД, толерантного відношення до них тощо.
   
12           Учні початкових класів малювали малюнки на тему «Своє здоров’я бережу», а учні 5-11 класів виготовили плакати на тему «Зупинимо СНІД разом».
До уваги учнів 10-11 класів була представлена інформація щодо причин, шляхів та наслідків передачі цього страшного захворювання, а також було продемонстровано відеоматеріал «СНІД - знати, щоб жити», який мав навчальну та профілактичну мету.
Учні ліцейних класів брали участь у проведенні флешмобу «ВІЛ не передається через рукостискання» біля міського ПК, організованого Територіальною радою молоді Знам’янської дирекції і центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді, обласного благодійного фонду «Повернення до життя» та за підтримки міського голови І. Крижановського.
Висловлюю щиру подяку адміністрації НВК, педагогам-організаторам Поповій Т.М. та Неводничій І.С., соціальному педагогу Данільченко Л.Б., Президенту школи Кураєвій М., та всім членам гуртка «Школа проти СНІДу» за допомогу в організації та проведені акцій, які пройшли цього дня.

Практичний психолог Калюжна А.А.

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 1142 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты