Понеділок, 06.05.2024, 00:15
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Вересень » 16 » Співпраця влади і органів самоорганізації населення
15:25
Співпраця влади і органів самоорганізації населення
        
12
На території нашого міста зареєстровано 50 органів самоорганізації населення, які допомагають владі міста вирішувати низку проблемних питань.

«Тільки спільною працею, при взаєморозумінні влади і громади можливо вирішити, і питання благоустрою, і санітарної очистки, і вивезення сміття. А крім того – ще й разом відпочити, взявши активну участь у заходах, присвячених Дню міста, Дню Незалежності та Дню визволення міста від фашистів», - зазначив Ігор Борисович у своєму зверненні до присутніх під час наради 16 вересня з головами квартальних та будинкових комітетів.

Першочергово було заслухано інформацію про стан пасажирських перевезень у м.Знам’янка.
     
12
Як зауважив Ігор Борисович вищевказана нарада з даного питання проводиться з метою покращення якості пасажирських перевезень та вчасного реагування на скарги і побажання мешканців міста. Адже якість пасажирських перевезень – одне із важливих завдань, поставлених Президентом України Віктором Януковичем перед органами місцевого самоврядування. І сьогодні це важливе питання перебуває на постійному контролі міської влади: аналізуються скарги та зауваження пасажирів, вишукуються шляхи вирішення проблемних ситуацій.

Голови квартальних та будинкових комітетів порушили питання благоустрою, впливу навколишнього середовища на забезпечення якості життя населення, відновлення освітлення тощо. Міський голова та працівники відповідних служб надали обґрунтовані роз'яснення.
        
12

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Андрій Заруцький у своєму виступі зазначив, що «забезпечення належного екологічного та санітарного стану міста – це повсякденна копітка робота не лише міської комунальної служби, але усіх без винятку підприємств, установ, фірм та організацій, які працюють в нашому місті, та усіх знам’янчан».

Також Андрій Анатолійович, закликав з повагою ставитися один до одного, шанувати місто, у якому живемо, та спільними зусиллями зробити його чистим і охайним.

Начальник управління містобудування ,архітектури та житлово-комунального господарства Любов Лаптєва доповіла присутнім про необхідність проведення роз’яснювальної роботи серед мешканців населення «Про боротьбу з карантинними бур’янами» та залучення їх до приведення в належний санітарний стан своїх території, здійснення косіння на територіях наданих їм відповідно до вимог чинного законодавства у власність, користування та уживати заходів щодо боротьби з карантинними та іншими бур’янами.

Керуюча справами міськвиконкому Наталія Тесленко ознайомила присутніх із запланованими заходами до Дня людей похилого віку, Дня ветерана та відмітила на необхідності привернення уваги до даної категорії знам’янчан з боку мешканців міста.

Начальник юридичного відділу міськвиконкому Юрій Данільченко зупинився на основних моментах проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, яка має здійснюватися двома етапами до 2020 року. Він пояснив присутнім, що метою Концепції є визначення напрямів, механізмів та строків формування ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади, спроможної забезпечити надання якісних та доступних публічних послуг, задоволення інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності на відповідній території, а також узгодження інтересів держави та територіальних громад. Загалом, реалізація Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні сприятиме правовій, організаційній та матеріальній спроможності територіальних громад, органів місцевого самоврядування, провадженню їх діяльності з дотриманням принципів та положень Європейської хартії місцевого самоврядування, стимулюванню економічного розвитку територій та забезпеченню адекватного розподілу повноважень між органами місцевого самоврядування базового та регіонального рівнів, місцевими державними адміністраціями та територіальними органами центральних органів виконавчої влади.

В ході обговорення проекту Концепції всі присутні дійшли висновку, що вносити кардинальні зміни в систему місцевого самоврядування необхідно. Бо від того, як працюють органи влади та місцевого самоврядування на місцях, залежить життя кожної людини - вчасні соціальні виплати, надання якісних послуг та інші питання життєдіяльності.

Не залишилось поза увагою питання про організацію роботи дільничних інспекторів міліції на кварталах міста; актуалізації обласної програми «Центральний регіон- 2015».

До уваги присутніх були представлені пропозиції щодо внесення змін до зазначеної програми, а саме: проекти соціального та інвестиційного напрямків. Запропоновано подальше обговорення даної програми серед мешканців міста.

У нараді взяли участь начальники ряду управлінь та відділів міської ради, представники підприємств, установ і організацій різних форм власності, міської газети «Знам’янські вісті» , які відповіли на запитання присутніх.

Всі конструктивні пропозиції та побажання, висловлені в ході наради, будуть враховані в подальшій роботі. За підсумками зустрічі надано низку протокольних доручень.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 900 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты