П`ятниця, 03.05.2024, 21:41
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Листопад » 11 » Сприяння розвитку громадянського суспільства до європейських стандартів - ключове завдання Президента України
17:11
Сприяння розвитку громадянського суспільства до європейських стандартів - ключове завдання Президента України
 
12
Відбулася апаратна нарада під керівництвом міського голови Ігоря Борисовича Крижановського за участю заступників, керівників структурних підрозділів міськвиконкому, керівників закладів, підприємств, установ.

Головне питання наради – «Про розвиток громадянського суспільства та залучення громадськості для формування та реалізації державної та регіональної політики».

«Глава держави поставив низку завдань владі на місцях – долучати громадськість до обговорення ключових питань регіонального розвитку. Тож сьогодні Президент вимагає від влади на місцях забезпечити участь громадськості та його інститутів у формуванні регіональної політики» – говорить міський голова І.Крижановський , розпочинаючи нараду.
12

Надалі міський голова підкреслив, що метою державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні є створення більш сприятливих умов для задоволення інтересів, захист прав та свобод людини і громадянина, подальше становлення громадянського суспільства на засадах безпосередньої , представницької демократії, широкого впровадження форм демократії, самореалізації та самоорганізації громадян.

Наступним взяв слово головний спеціаліст відділу інформаційної діяльності та зв’язків з громадськістю В.Зайченко , який доповів присутнім, що на веб-сайті Знам’янської міської ради продовжує діяти тематична рубрика «Громадянське суспільство», де, крім Плану заходів Знам’янського міськвиконкому з реалізації у 2013 році Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства та Плану проведення консультацій Знам’янського міськвиконкому з громадськістю у 2013 році, розміщувалися матеріали про проведені заходи з даного питання .
Тут же висвітлюється робота громадської ради при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради. На її засіданнях обговорювалися питання реалізації започаткованих в країні соціально-економічних реформ; актуальних питань місцевого розвитку, проекту програми економічного і соціального розвитку міста на 2013 рік, стратегічних завдань в житлово-комунальному господарстві міста напоточний рік. Громадською радою проводилися опитування – вивчення громадської думки мешканців міста на тему: «Співпраця з міською владою» та «Відкритість і прозорість діяльності міської влади».

Міськвиконкомом проводиться робота щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики. Протягом звітного періоду проведено 31 консультацію з громадськістю, впроваджено електронні консультації.

Активізовано співпрацю виконавчого комітету Знам’янської міської ради з громадськими організаціями по вивченню діючого законодавства. Проводилися Дні громадських організацій з метою роз’яснення пріоритетних питань державної політики, обміну досвідом у впровадженні діяльності, пов’язаної з розвитком громадянського суспільства. Щорічно проводиться конкурс на кращу громадську організацію.

З метою сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства міста відділом інформаційної діяльності розроблено міську Програму сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства м. Знам’янки на 2012-2015 роки, яку було затверджено міською радою.

Укладені Угоди: про взаємодію і співробітництво між виконавчим комітетом міської ради та міською Спілкою ветеранів війни в Афганістані, Угода про співпрацю Знам’янської міської ради та Знам’янської міської організації ветеранів України.

Як повідомила головний редактор газети «Знам’янські вісті» Н.Колєнченко : «Протягом поточного року мешканці міста мали можливість поставити запитання міському голові під час функціонування 6-ти телефонних «гарячих ліній» при міській газеті . Було проведено «Гарячі лінії» першого заступника міського голови В.Джулая, та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів А.Заруцького. З них 67 питань були задані міському голові, 34 – першому заступнику міського голови, 25 – заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів. На всі питання були надані відповіді на сторінках міської газети».

Головний спеціаліст юридичного відділу О. Буріко проінформувала, що  юридичним відділом через систему правової освіти постійно проводяться семінари-тренінги, консультування, Дні інформування  з метою роз’яснення проектів нормативно-правових актів.

«Відділом молоді та спорту організована робота консультативного пункту по наданню допомоги молодіжним організаціям міста з питань сприяння їх діяльності. За останні роки значно активізувалася співпраця відділу з такими організаціями як : «Атлет» , Федерація футболу м.Знам’янка», Шахово-шашечний клуб «Біла тура». Ведеться спільна робота з молодіжним парламентом міських шкіл. » - зазначила начальник відділу молоді та спорту Р.Ладожинська.

По закінченню апаратної наради міський голова підкреслив, що підтримка громадських ініціатив, спрямованих на формування розвитку демократії та європейського суспільства – ключове завдання політики Президента України у сфері розвитку громадянського суспільства та додав : "Президент України наполягає на проведенні регулярних консультацій влади між владою та громадськістю з найбільш важливих питань життя суспільства і держави і вимагає на проведенні системного діалогу влади та громадськості з найбільш важливих питань".


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 814 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты