Понеділок, 06.05.2024, 14:31
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Жовтень » 8 » Стан розвитку промислового потенціалу міста
08:00
Стан розвитку промислового потенціалу міста
 
12         
 Стан розвитку промислового потенціалу міста у рамках реалізації міської програми "Центральний регіон-2015" та державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки"- така тема обговорення наради, яку провів перший заступник міського голови В.Джулай за участю провідних виробників товарів народного попиту міста, а саме: керівників ТОВ "Геоід" Кліпацького С.В., ТОВ "Агропродукт" - Вітра В.В., ПАТ "Пуансон" Лепетка О.В., ПП "Євростандарт" Мельниченка В.Я., ТОВ "Знам'янський ХПП" Мусустова М.М.
Перший заступник міського голови проінформував присутніх, що протягом січня – серпня 2013 року підприємствами міста реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 43,6 млн.грн., за відповідний період минулого року 49,0 млн. грн., що на 11% менше (за рахунок припинення діяльності КП теплових мереж) та зменшення обсягів виробництва ТОВ "Геоід".
«Першочерговими завданнями ініціатив Президента України В.Януковича є: нарощування обсягів виробництва промислової продукції та її реалізації на внутрішньому й зовнішніх ринках, підвищення конкурентоспроможності харчової промисловості, розбудова інвестиційного потенціалу у промисловості та стимулювання оновлення основних фондів, реалізація політики енергозбереження у промисловості та розвиток „зеленої економіки”, – наголосив Джулай Володимир Олександрович.
На переробну промисловість міста припало 94,9% реалізованої продукції. В обсязі реалізації гумових і пластмасових виробів найбільша питома вага припадала на виробництво пластмасових виробів (ТОВ "Геоід" – 70,5%); харчових продуктів – виробництво сухарів і сухого печива, виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок тривалого зберігання (ТОВ "Агропродукт" -22.0%).
Темпи росту обсягів виробництва за січень – вересень 2013 року до минулорічних склали 101,9% в т.ч по галузях: харчова – 95,5 % ( ТОВ "Агроподукт" ТОВ "Знам'янський хлібокомбінат"; хімічна(ТОВ "Геоід") – 101,9 %; машинобудівна – 137,4% (ПАТ "Завод "Пуансон"); поліграфічна – 97,3% (Міськдрукарня); ремонт і технічне обслуговування машин – 160,1 % (ПП "Євростандарт", ПП "Еталон-Сервіс".
По номенклатурі виробництва за звітний період підприємствами харчової промисловості вироблено 75 тонн борошна пшеничного, 537 тон печива, 443 тон кондитерських виробів. Хімічна промисловість(ТОВ "Геоід") – 70,3 тис. шт. метало пластикових вікон, поліграфічна (Міськдрукарня) – віддруковано 255 тис. примірників шпальт газетних форматом А2, ПАТ "Завод "Пуансон" надав послуги з обробки металевих виробів на 433,2 тис. грн., приватні підприємства "Євростандарт" та "Еталон-сервіс" провели ремонти і техобслуговування промислових машин на суму 1347,9 тис.грн
За січень – червень 2013р. підприємствами та організаціями м. Знам’янки освоєно 11,9 млн.грн. капітальних інвестицій, що становило 1% загально обласного обсягу.
На кожного мешканця міста в середньому припало 405 грн. капітальних інвестицій, що на 64,3% менше ніж у середньому по області.
Одним із основних джерел фінансування капітальних інвестицій були власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 8,1 млн.грн. або 67,9% усіх капіталовкладень.
Капітальні інвестиції у житлові будівлі склали 1,7 млн.грн., що становило 14% загального обсягу капіталовкладень по місту.
На елеваторах міста та зернопереробних підприємствах м. Знам’янки станом на 1 вересня зберігається близько 10,9 тис. т зернових культур, в т.ч. пшениці – 10,3 тис. т.
У січні – серпні 2013р. будівельними підприємствами м. Знам’янки виконано робіт на суму 22,3 млн. грн., що становить 9,1% загального обсягу будівельних робіт по області.
За характером будівництва на обсяги робіт з капітального ремонту припало 48,3% загального обсягу будівельних робіт, з нового будівництва, реконструкції та технічного переозброєння – 45,6%, решта – з поточного ремонту.
Не залишено без уваги і негативні явища на підприємствах міста, а саме: питання стану заборгованості по заробітній платі працівникам підприємств. Так, станом на 1 вересня заборгованість із виплати заробітної плати в місті склала 559,3 тис. грн.. Боржником виступають ПАТ "Завод "Пуансон", термін заборгованості складає 10 місяці. Хоч цей показник і зменшився порівняно з початком року на 38,8%, але все одно це є неприйнятним фактом для міста.
Перший заступник міського голови ще раз наголосив про хід виконання та актуалізацію обласної програми "Центральний регіон - 2015". Розповів присутнім, що нещодавно обласній державній адміністрації були надані пропозиції щодо актуалізації розділу "Розвиток міст і районів Кіровоградщини" у обласній програмі "Центральний регіон-2015". Пріоритетними напрямками розвитку міста запропоновано визнати поліпшення дорожньо-транспортної структури міста, мінімізація негативних проявів у результаті реформування структури Укрзалізниці, продовження заходів щодо впровадження енергозбереження у бюджетній структурі, сприяння розвитку малого бізнесу та реалізації концепції соціальної відповідальності бізнесу міста, створення комфортних умов для найменших мешканців міста та навчання школярів та покращення матеріальної бази підприємств харчової, переробної та будівельної галузі міста.
Серед першочергових завдань розвитку міста є добудова ЗОШ № 5 і ДНЗ № 7 та об'їзного шляху, встановлення меж міста, сприяння покращенню матеріальних баз основних підприємств міста: ТОВ "Геоїд", ТОВ "Агропродукт" та ТОВ "Знам'янський ХПП".
В свою чергу керівник ТОВ "Агропродукт" повідомив про завершення будівництва об'єкту, який внесений у міську програму "Центральний регіон-2015", а саме: будівництво вагової та оглядової ями на території підприємства та продовження робіт по будівництву кондитерського цеху по вул.Мусоргського, 17 в м.Знам'янка, загальною площею 630,61 кв.м.
Керівник ТОВ Геоід" відзвітував про початок будівництва 3-ї черги виробництва з реконструкцією та розширенням існуючих приміщень і будівель "Заводу з виробництва металопластикових виробів та нестандартних конструкцій" по вул. Будьонного, 203-а загальною площею 1909,79 м2 та продовження реконструкції колишнього готелю "Лісова галявина" під розміщення об'єктів готельного комплексу з добудовою офісних приміщень та житлових квартир, яке заплановано завершити у 2014 році.
Керівник ТОВ Знам'янський ХПП запевнив, що підприємство незабаром розпочне будівництво другої черги комплексу по зберіганню та переробці зерна.
Перший заступник міського голови подякував присутнім за плідну роботу, співпрацю з органами місцевого самоврядування міста та висловив сподівання на продовження ділових стосунків.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 869 | Додав: Zagor | Рейтинг: 3.0/2

Кировоград: новости и сайты