Субота, 04.05.2024, 18:44
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Лютий » 21 » Стан створення та діяльність об’єднань співвласників багатоповерхових будинків в місті
21:46
Стан створення та діяльність об’єднань співвласників багатоповерхових будинків в місті
   
12    Стан створення та діяльність об’єднань співвласників багатоповерхових будинків в області – одне із питань, що розглядалося під час наради 21 лютого 2012 року з головами будинкових комітетів та ОСББ під головуванням заступника голови Кіровоградської обласної державної адміністрації С. Яременка, за участю першого заступника начальника головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольги Довжук, міського голови І.Крижановського, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів А.Заруцького. 
Детальну картину про стан створення на Кіровоградщині ОСББ охарактеризувала перший заступник начальника головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Довжук.
За її словами, створення в Україні ефективного власника житла є одним із актуальних напрямків в реформуванні житлово-комунальної галузі, що впроваджуються Загальнодержавною програмою реформування і розвитку житлово-комунального господарства. Тому одним з пріоритетних завдань програми визначено підвищення якості управління житлом шляхом створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.
Під час проведення наради були обговорені питання: організації роботи співвласників багатоквартирних будинків; правового врегулювання надання пільг та субсидій мешканцям ОСББ; одноразової допомоги при створення ОСББ з боку держави та місцевого самоврядування; можливість вирішення питання на державному рівні щодо безкоштовної видачі державних актів на землю; питання власності земельної ділянки житлових будинків для створення ОСББ, що виникають під час оформлення декларації на початок та завершення будівельних робіт.
Акцентовано, що всі необхідні матеріали та нормативну документацію щодо створення, реєстрації ОСББ можна отримати в головному управлінні ЖКГ облдержадміністрації.
В свою чергу було роз'яснено можливість отримання допомоги з державного бюджету на проведення ремонтних робіт на умовах спів фінансування -80% з державного бюджету та 20 % - ОСББ, за умови передбачення відповідних коштів в державному бюджеті, наявності проектно-кошторисної документації та експертизи на неї. На сьогоднішній день новим бюджетом 2012 року на реалізацію даної програми кошти не передбачені.
Учасники наради зійшлися на думці, що необхідно створити "єдине вікно", де б громадяни мали змогу отримати чіткі рекомендації, консультації та пройти необхідні для створення ОСББ тренінги із залученням міжнародних фахівців.







Категорія: Експрес інформація | Переглядів: 717 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты