Четвер, 02.05.2024, 07:36
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Листопад » 7 » Стан виконання бюджетів області у січні-жовтні 2011 року
20:03
Стан виконання бюджетів області у січні-жовтні 2011 року
12  7 листопада 2011 року міський голова І.Крижановський взяв участь в онайн-нараді керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України, яку проводив перший заступник голови облдержадміністрації А.Ніколаєнко. Питання, яке було винесено на порядок денний: виконання бюджетів області у січні-жовтні 2011 року. 
Начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Сергій Шеремет зазначив, що протягом січня-жовтня поточного року забезпечено виконання планових показників і збережено тенденцію до збільшення надходжень до місцевих бюджетів. 
За січень-жовтень 2011 року надходження податків і зборів до загального та спеціального фондів бюджетів усіх рівнів в цілому по області склали 2014,3 млн.грн., зокрема, до місцевих бюджетів – 1037,8 млн.грн. (104,8% до плану) та до державного бюджету – 976,5 млн.грн. (100,4% до плану).
Порівняно з відповідним періодом 2010 року надходження зросли до місцевих бюджетів – на 170 млн. грн. або на 19,6%.
До загального фонду місцевих бюджетів протягом десяти місяців надійшло 976,5 млн.грн., що на 18,9%, або на 155,2 млн.грн. більше, ніж за аналогічний період 2010 року. Приріст досягнуто і по основних бюджетоутворюючих податках - по податку на доходи фізичних осіб – 765,1 млн.грн. (приріст 19,2%, або 123,2 млн.грн.) та по платі за землю – 144,3 млн.грн. (приріст 18,2%, або 22,3 млн.грн.). Такого результату досягнуто за рахунок збільшення площ земель сільськогосподарського призначення, переданих в оренду та підвищення ставки орендної плати за використання водного дзеркала. До речі, Сергій Шеремет відзначив збільшення надходжень від оренди ставків. Після відповідного доручення голови облдержадміністрації райони і міста почали приділяти належну увагу цьому питанню. Так, лише за жовтень надходження до обласного бюджету склали 41 тис. грн. 
За словами Сергія Шеремета, трансферти з державного бюджету місцевим бюджетам області склали за січень-жовтень 2011 року 2025,1 млн.грн., у тому числі дотації – 1132,1 млн.грн. та субвенції – 893,1 млн.грн, що відповідають плановим надходженням, що визначені Міністерством фінансів України. 
За оперативними даними з місцевих бюджетів області за січень-жовтень 2011 року проведено видатків на загальну суму 3086,1 млн. грн., що складає 78% до запланованого місцевими радами обсягу на рік. Зокрема, на першочергові видатки загального фонду в цілому по місцевих бюджетах області спрямовано 1920,9 млн. грн., або 90,5% від обсягу видатків.
За звітний період більше 685 млн. грн. субвенції з державного бюджету спрямовано на заходи з виконання державних програм соціального захисту населення через систему надання пільг, субсидій і допомог, що на 119,4 млн.грн., або на 21,1 % більше минулорічного показника. Разом з тим, обласна державна адміністрація звернулася до Кабміну щодо збільшення річних призначень на окремі види субвенцій, зокрема, на придбання твердого побутового палива і скрапленого газу та субвенції для виплати допомоги сім'ям з дітьми. 
Що ж стосується субвенцій інвестиційного спрямування, то із передбаченої у 2011 році місцевим бюджетам області суми 124,8 млн.грн., в область надійшло 102,4 млн.грн., що складає 82 % від передбаченого річного обсягу. 
Сергій Шеремет повідомив, що залишки невикористаних коштів по цих субвенціях станом на 1 листопада 2011 року склали 59 млн. грн., частина яких обліковується по управлінню капітального будівництва облдержадміністрації міських бюджетів міст Знам'янка та Олександрії, а також районних бюджетів Бобринецького та Долинського району. 
На останок Сергій Шеремет акцентував увагу керівників територій на необхідності виконання невідкладних та першочергових завдань з метою забезпечення виконання показників дохідної і видаткової частини бюджетів, посилення фінансово-бюджетної дисципліни, забезпечення режиму жорсткої економії та раціонального використання бюджетних коштів, та вжиття ефективних заходи з енергозбереження.
Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко також наголосив головним розпорядникам коштів на активізації процесу освоєння залишків невикористаних коштів до кінця року. Також Андрій Ніколаєнко звернувся до керівників територій не забувати при формуванні бюджету наступного року про заходи в рамках обласної програми "Центральний регіон-2015".
- У нас є потенціал для збільшення надходжень, - переконаний Андрій Ніколаєнко. – Адже території, які слідкують за сплатою податків, і працюють у напрямку легалізації заробітної плати, мають позитивний результат по надходженнях до бюджету.



За матеріалами офіційного сайту Кіровоградської облдержадміністрації

Категорія: Експрес інформація | Переглядів: 835 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты