Четвер, 02.05.2024, 15:18
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Листопад » 9 » Стан виконання "Міської програми по реалізації в місті Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини
16:22
Стан виконання "Міської програми по реалізації в місті Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини
у 
12 8 листопада 2011 року під головуванням голови опікунської ради, керуючої справами міськвиконкому Н.Тесленко , службою у справах дітей була проведена нарада з питання стану виконання "Міської програми по реалізації в місті Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2016 року".
 
У нараді взяли участь представники відділу освіти, загальноосвітніх закладів міста, ЦСССДМ, Знам'янської центральної лікарні, кримінальної міліції у справах дітей, управління праці та соціального захисту населення, сектору у справах сім'ї та молоді, селищної ради Знам'янка Друга.
Під час наради були обговорені питання щодо основних завдань відділів та служб апарату управління, навчальних закладів, закладів охорони здоров’я міста у вирішенні питань захисту прав дітей; системи співпраці служби у справах дітей із міськими службами та установами по забезпеченню захисту прав дітей; соціальної роботи з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах; проведення навчальними закладами просвітницької роботи з батьками щодо вирішення проблем у сімейному вихованні; захисту прав дітей, які вчинили правопорушення та організація право виховної роботи з дітьми, схильними до правопорушень, які перебувають на обліку КМСД; системи взаємодії сектору у справах сім’ї та молоді, ССД, ЦСССДМ, і органів внутрішніх справ у вирішенні питань здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї; організаційних заходів стосовно соціальних виплат (соціального захисту) на категорійних дітей.
   
12 У своєму виступі начальник служби у справах дітей Л.Карпук зазначила: у лютому 2011 року рішенням міської ради було затверджено Міську програму по реалізації в місті ”Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2016 року”, яка має за мету забезпечення оптимального функціонування цілісної системи захисту прав дітей в місті відповідно до вимог Конвенціїї ООН про права дитини та національного законодавства. 
Основними завданнями програми є захист прав дітей на здобуття освіти, забезпечення захисту прав на охорону здоров’я, прав дітей різних категорій, забезпечення участі дітей у житті суспільства.
Координацію діяльності даних органів у процесі виконання Програми забезпечує служба у справах дітей міськвиконкому.
Згідно закону про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей служба веде облік дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування, усиновлених, взятих під опіку та піклування ,дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.
Виявлення дітей, які підлягають обліку, здійснюється безпосередньо службами у справах дітей та за інформацією органів внутрішніх справ, освіти, охорони здоров'я, праці та соціального захисту населення структурних підрозділів місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадських організацій, житлово-експлуатаційних управлінь, громадян, а також за письмовим зверненням батьків дитини або осіб, які їх замінюють.
На нараді 28 вересня 2011 року за участю уповноваженого Президента України з питань захисту прав дитини Юрія Павленка, наголошувалося на те, що кожна дитина повинна проживати в сім’ї, ми повинні приділяти більше уваги влаштуванню дітей до сімейних форм виховання, влаштування дітей під опіку та піклування, в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу, усиновлення.
В службі у справах дітей на первинному обліку перебуває 136 дітей, що складає 86% до показників 2009 року, під опікою громадян - 85 дітей ( 91,4% до 2009 року) 15– в прийомних сім’ях та в ДБСТ, усиновлення дітей складає 42% у порівнянні з 2009 роком. Щодо перебування дітей під опікою по місту проблем немає. Відділом освіти, службою, центром соціальних служб, лікарнею, чітко відслідковується стан утримання та виховання підопічних дітей. На комісії з питань захисту прав дітей неодноразово заслуховувався звіт опікунів щодо утримання дітей. В кінці року ССД за інформацією яка надходить від закладів освіти, лікарні, ЦСССДМ, КМСД готує висновок про стан утримання,навчання та виховання підопічної дитини.
Що стосується соціальної роботи з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, - продовжила Лариса Дмитрівна, - на обліку в службі перебуває 17 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, у порівнянні з минулими роками збільшилася кількість на 70% відсотків . За 2011 рік позбавлення батьків батьківських прав зросло на 50% у порівняні з 2009 роком. Це неприємний показник.    
12 Службою підготовлено і подано до міськрайсуду 8 позовних заяв про позбавлення батьків батьківських прав. Задовільнили 6. В місті недостаньо налагоджена система щодо інформування дітей, які залишилися без батьківської опіки. Несвоєчасне надання інформації щодо дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах порушує законні права дитини щодо їх соціального захисту. Наказ Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту № 2669 від 29.07.2009 року ”Про порядок ведення службами у справах дітей обліку дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах”, чітко зазначено, що підставою взяття дитини на облік є: проживання дитини у сім’ї в якій батьки або особи, що їх замінюють ухиляються від виконання батьківських обов’язків , систематичне самовільне залишення дитиною місця постійного проживання , скоєння фізичного, психологічного, сексуального або економічного насилля щодо дитини в сім’ї.
Протягом 2011 року службою проведено 98 рейдів, із них 43 рейдів із виявлення фактів бездоглядності, жебракування, бродяжництва. Виявлено 28 дітей, які потребували втручання соціальних служб; із них 9 передано під опіку, 5– влаштовано до комунального закладу "Кіровоградський обласний будинок дитини”, 11– до комунальної установи „Притулок для дітей „Надія” Кіровоградської обласної державної адміністрації, 3 – влаштовано в сім’ї згідно заяв на тимчасове влаштування з подальшим оформленням опіки, 2 – до дитячого відділення ЦРЛ. Службою підготовлено 2 проекти рішення виконавчого комітету про влаштування дитини до комунального закладу "Кіровоградський обласний будинок дитини” та 4 – про відібрання дитини з сім’ї матері. Робота щодо попередження злочинності серед неповнолітніх. Згідно закону про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей служба проводить профілактичну роботу з дітьми, схильними до правопорушень, а діти, які скоїли злочин перебувають на обліку в КМСД ,також до повноважень міліції входить притягнення до адміністративної відповідальності батьків та дітей за порушення законодавства щодо продажу та вживання алкогольних напоїв та тютюнопаління, за вчиненя насильства в сім’ї ст.173-2, ст 184 адміністративного кодексу - невиконання батьками або особами що їх замінюють обов'язків щодо виховання дітей. У порівнянні з 2010 роком злочинність по місту зросла на 80%, а батьків притягнутих до адмінвідповідальності на 7,4%. Розпорядженням міського голови від 20.07.201 року в місті запроваджена система нічних рейдів. Проведено 4 рейди з метою попередження дитячої злочинності,бездоглядності, бродяжництва, пияцтва. Наголошую на те,що рішення сесії від 15.10.2004 року щодо обмеження перебування у нічний час поза домівками неповнолітніх ніхто не відміняв.  
12 Прохання до заступників директорів з виховної роботи, на батьківських зборах довести до відома батьків про недопустимість перебування у нічний час поза домівками неповнолітніх без супроводу дорослих. Наголошую, що відповідно до розпорядження голови ОДА від 11.08.2011 р№ 684-р” Про проведення оцінки результатів діяльності міськвиконкомів та з метою зниження рівня дитячої злочинності та участі дітей у їх скоєнні, КМСД повинна щомісячно надавати інформацію за встановленою формою про стан дит.злочинності до ССД. Виходячи з вище вказаного, у мене велике прохання до всіх присутніх, давайте плідно працювати, вчасно інформувати, виконувати програму по реалізації в місті ”Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2016 року” – наголосила начальник служби у справах дітей Л.Карпук.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1060 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты