П`ятниця, 26.04.2024, 13:20
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Березень » 27 » Старт команди «Квітуча Знам’янка»
11:34
Старт команди «Квітуча Знам’янка»

12

Що в Знам’янці є патріоти рідного міста, котрі не на словах, а конкретними діями змінюють місто на краще, ми й не сумнівалися. Але якщо їх така велика кількість, а це підтвердило зібрання прихильників - учасників команди «Квітуча Знам’янка», яке відбулося 20 березня у сесійній залі міськвиконкому, то гарні задуми неодмінно стануть реальністю.

- Такий захід у Знам’янці відбувається вперше, - наголосила, відкриваючи нараду, радник міського голови, головний редактор міської газети «Знам’янські вісті» Надія Іванівна Коленченко, - тому сподіваємося на вашу допомогу.

Міський голова С.І.Філіпенко звернувся за підтримкою до всіх вас, кому не байдуже в якому місті ми будемо жити завтра і через роки. Ця ініціатива з’явилася тому, що впродовж багатьох років Знам’янка за своєю охайністю та ошатністю не відповідала сучасним стандартам озеленення, яке спостерігаємо у сусідніх містах. Цьому й сприятиме новостворена команда міського голови «Квітуча Знам’янка». Ми зібралися, щоб об’єднати свої зусилля у цій благородній справі, обрати правління, обговорити організаційні та інші важливі питання, вислухати думки й пропозиції кожного учасника зібрання щодо особистої участі й спільної роботи. 

12

Перший заступник міського голови В.Г.Загородня поінформувала, що в місті триває місячник із благоустрою, закликала голів ОСББ, голів та секретарів будинкових і квартальних комітетів навести лад на прибудинкових територіях, вулицях і обов’язково прикрасити їх квітами. Щиро подякувала пристунім за особистий внесок кожного у розвиток і розквітання рідного міста, за небайдужість та підтримку у вирішенні злободенних проблем, які порушує міська влада.

Схвальними оплесками зустріли квітникарі-активісти повідомлення заступника міського голови С.А.Гребенюка про ініціативу міського голови С.І.Філіпенка провести конкурс на кращу клумбу та кращого квітникаря, із відзначенням призами 10 переможців. Зазначивши, що в Знам’янці вже давно не діє «Зелене господарство», Сергій Анатолійович висловив прохання до знам’янчан, які займаються вирощуванням квітів, надати посильну допомогу місту розсадою та насінням квітів. 

Першою від квітникарів-любителів слово мала Т.М.Стеблевська:

- У цьому залі сьогодні зібралося багато моїх колег, разом із якими ми вже впродовж 4-х років допомагаємо місту квітами – розсадою, багаторічниками, кущами. Я особисто минулого року надала квіти на суму понад 3,5 тисячі гривень. Висловила й конкретні побажання  - висадити частину на новій клумбі біля споршколи. Але куди вони подівалися – невідомо, це питання – до виконавців. Тому давайте подумаємо і вирішимо всі разом – як діяти, щоб наша спільна справа була результативною, щоб Знам’янка потопала у квітах. Вважаю за необхідне провести роботу з головами квартальних комітетів, яким слід посилити роботу з мешканцями й контроль не лише за прибиранням біля будинків, а й висаджуванням квітів. Порушила виступаюча й питання торгівлі квітами у центрі міста:

- Ми вирощуємо квіти своєю працею. Рослини дорогі, а ми їх продаємо за півціни. До нас приходять мешканці і багатоповерхівок, і приватних будинків, працівники різних організацій. Купують і висаджують на клумбах. Тож для того, щоб Знам’янка розквітала у повному розумінні цього слова, давайте знаходити спільні взаємовигідні рішення. Маємо прохання, щоб й влада надала можливість здійснювати торгівлю квітами у центрі міста, де є затінок під деревами, адже на сонці рослини швидко гинуть.

12

Голова ОСББ «Чайковського 30» В.О.Каретникова порушила важливу тему – збереження насаджень. Зокрема навела приклади крадіжок рослин. Так, нещодавно біля будинку викопали висаджені нею дорогі рослини – ялинку, ялівець і самшит.

- Тому, скільки б ми не вкладали коштів, природних матеріалів, але за такого споживацького ставлення всі наші старання змінити на краще вигляд прибудинкових територій будуть марними. Необхідно вести боротьбу з безкультур’ям, крадіжками. І коли я в черговий раз привезла з дачі голубу ялинку, довго думала, де її посадити. Я подарувала її Центру зайнятості, зважаючи на те, що там є паркан, охорона і камера відеоспостереження. 

Цю тему продовжила у своєму виступі й учитель НВК «ЗШ І-ІІІ ст. №2-ліцей» С.М.Філіпова. Навівши за приклад місто Кременчук Полтавської області, закликала впорядкувати всі існуючі клумби. Зокрема, розповіла, що учні НВК прибирають не лише територію навчального закладу та проспект Шкільний, а й клумбу між будинками №9 та №12 по вулиці Гагаріна. Однак висаджені квіти викопують, зривають. Вона запропонувала звернутися до громадських формувань, які патрулюють вулиці, з метою спостереження за квітниками у вечірній час та виявлення порушників, до яких слід вживати суворі заходи. Друга пропозиція – за кожним освітнім закладом закріпити квітник, який доглядатимуть школярі. 

Голова учнівського парламенту дітей ЗШ №4 Богдан Морговський повідомив, що вони долучилися до всеукраїнського проекту «Відкривай Україну». Перший етап уже пройдено, а в другому він запропонував узяти під своє «шефство» клумбу перед залізничною платформою на зупинці «Знам’янка-Сортувальна». Адже перше враження про місто починається відразу, як пасажир виходить із потяга.

Тетяна Захарчук, підкреслила, що їхнє ОСББ чи не найменше у Знам’янці – всього лише 20 квартир, але мешканці взяли на себе зобов’язання обробляти всі зелені зони, хоч вони дуже великі за розміром. Самотужки прибрали територію (навпроти «Оптовичка»), купили й висадили дерева, встановили бордюри. Але земля на клумбах вперемішку з будівельними матеріалами, тож для подальшого їх впорядкування звернулася з проханням завезти чорнозему.

Пенсіонер Л.С.Ягодзінський у своєму виступі зазначив, що насамперед необхідно виробити програму озеленення міста, спланувати вирішення технічних питань, залучити, по-можливості, спеціалістів – ландшафтних дизайнерів, людей, що мають досвід у цій галузі.

Голова ОСББ «Чайковського» запропонувала залучати до впорядкування клумб та висадження квітів дітей, а підприємців зобов’язати впорядкувати клумби біля їхніх закладів.

В.В.Лимаренко ініціював розподілити між квітникарями-активістами загальноміські клумби, які слід впорядкувати і прикрасити.

Своїм досвідом підбору рослин для квітників поділилася Г.В.Ульяніч, котра близько 40 років працювала у Знам’янському зеленому господарстві. 

Гарних задумів, ідей і пропозицій на цьому зібранні небайдужих знам’янчан-квітникарів було дуже багато. Їх має узагальнити правління, до якого було обрано Миколу Кравцова (голова), Тамару Стеблевську, Валентину Каретнікову, Ганну Ульяніч, Леоніда Ягодзинського, Володимира Лимаренка, Богдана Морговського, Валентину Панкевич, Тетяну Захарчук, Людмилу Тертишну. Команда «Квітуча Знам’янка» стартувала, проте в якому місті нам жити – залежить від кожного з нас. Підтримаємо?

Вікторія МІРКЕВИЧ

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 927 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.7/3

Кировоград: новости и сайты