Четвер, 18.04.2024, 17:48
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Лютий » 2 » Стережіться шахраїв!
09:49
Стережіться шахраїв!
12
Якщо вам телефонують невідомі, представляючись псевдоправоохоронцями, повідомляють інформацію про біду, що сталася з вашими рідними, та пропонують сплатити певну суму коштів – не поспішайте виконувати вимоги співрозмовника.
Обов’язково уточніть прізвище, ім’я, по батькові того, хто телефонує, його посаду, звання та підрозділ, у якому він працює, або ж попросіть передати трубку вашому родичу. Не гаючи часу, спробуйте зв’язатись з рідними, аби з’ясувати, що насправді відбувається і де зараз вони перебувають.

У жодному разі не перераховуйте грошей на вказані аферистами рахунки.
Терміново телефонуйте в міліцію та повідомте про подію.

Також зловмисники можуть вигадати безліч способів, аби проникнути до вашого житла та виманити гроші. Під виглядом соціальних працівників чи представників Пенсійного фонду вони пропонують обміняти старі купюри на нові або отримати на дому перерахунок за пенсію. Представляючись контролером електромереж, просять показати квитанції про оплату за електроенергію. Ще однією версією дій шахраїв може бути легенда про доплати за бойові нагороди. Головне для аферистів, щоб жертва відчинила двері.

Працівники міліції радять, у жодному разі не впускати незнайомців до помешкання та вимагати, насамперед, пред'явити посвідчення. Аби впевнитись у реальності пропозицій непроханих гостей, необхідно зателефонувати рідним чи знайомим та попросити їх приїхати. Ймовірно, що аферист, почувши цю розмову, піде геть.

Та найголовніше - слід перевіряти усе, про що говорять незнайомі Вам люди. А ще краще уникати спілкування з підозрілими особами взагалі, зокрема і з тими, які пропонують просто на вулиці різні товари та види послуг.

Також запам’ятайте кілька правил, дотримання яких дозволить убезпечити себе від протиправних посягань зловмисників, купуючи товари через Інтернет.

Насамперед, користуйтеся тільки перевіреними веб-ресурсами, що надають послуги з купівлі-продажу.
Обираючи товар, звертайте увагу на можливість розрахунку на умовах післяплати через службу доставки чи поштове відділення.

Для оплати товарів (послуг) використовуйте окрему платіжну картку з обмеженим лімітом, що унеможливить її використання для зняття готівки шахраями.

Користуючись банківською карткою, не повідомляйте стороннім особам її пін-коду, а також спеціальних кодів, які надходять на ваш мобільний телефон задля підтвердження здійснення певних операцій.

Отримуючи смс-повідомлення про необхідність надання будь-яких даних для начебто проведення банківських операцій з вашими коштами, зателефонуйте до фінансової установи, аби переконатися у правдивості інформації.
Здійснюючі грошові перекази у мережі Інтернет, користуйтеся комп’ютерною технікою з встановленою антивірусною програмою, яка вчасно оновлюється.

Запам’ятайте - про будь-які протиправні чи підозрілі дії сторонніх осіб стосовно вас, ваших знайомих чи родичів слід обов’язково сповістити правоохоронців за номером «102».

Категорія: Новини Знам’янського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області | Переглядів: 865 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты