Субота, 20.04.2024, 15:16
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Квітень » 17 » Стежками Холодного Яру
11:11
Стежками Холодного Яру
   17 квітня 2011 року Знам’янським міським краєзнавчим музеєм разом з «Туристично-краєзнавчим клубом «Чорнолісся», організовано екскурсійну поїздку – участь у Всеукраїнській акції вшанування отаманів гайдамацького краю, яка традиційно щороку проходить в національному заповіднику Холодний Яр на Чигиринщині. Організатором усіх заходів виступив історичний клуб «Холодний Яр» (м.Київ, президент – Роман Коваль).
Участь у акції вшанування пам’яті національних героїв взяло більше п’яти тисяч представників громадських організацій та молодіжних об’єднань з усіх областей України і АРК. Зі Знам’янки були представники освіти, культури, громадських організацій, молодь. Подорож супроводжувалась екскурсійною розповіддю методиста з питань туризму краєзнавчого музею Голікова В.А.. Також від міста Знам’янка було ще декілька делегацій: козаки окремого Чорноліського полку ім.Козака Мамая (отаман Мазуренко В.І.) та представники громадських і політичних організації міста (організатор Голінько О.І.). А представники клубу «Чорнолісся» В.Корчагін та І.Горбатко проїхали весь маршрут від Знам’янки до хутора Буда – 95 км. на велосипедах.
Урочисті заходи розпочались в селі Мельники о 10-00 годині і тривали до вечора. Крім традиційної панахиди на могилах холодноярців та покладань квітів до пам’ятників, відбувся і урочистий мітинг під час якого відбулось вручення вперше в історії України народної Шевченківської премії письменникові Василеві Шкляру за художньо-документальний роман «Чорний Ворон». Після цього в районі Кресельського лісництва була продемонстрована реконструкція бою холодноярців з більшовиками. Це було справжнє дійство, яке справило на присутніх незабутнє враження. Традиційним був і поминальний обід на берегах гайдамацького ставу, а також відвідування інших пам’ятних місць заповідника, в тому числі і знаменитого тисячолітнього дуба Максима Залізняка на хуторі Буда.
Цього разу, як і завжди в Холодному Ярі, відчувався той національний, патріотичний український дух, що передається від героїчних поколінь минулого – сучасниками, і породжує нестримне прагнення українців відстоювати гідне життя і бути господарями на своїй землі.
А всіх, хто бажає глибше познайомитися з історією цих подій, запрошуємо до краєзнавчого музею. Маємо у фондах ґрунтовні праці про Холодноярську республіку.



Категорія: Новини туризму | Переглядів: 1321 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.5/2

Кировоград: новости и сайты