Субота, 04.05.2024, 06:54
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Листопад » 19 » Створення кожній дитині умов для розвитку творчих здібностей є одним із пріоритетних завдань соціальних ініціатив Президента України
16:18
Створення кожній дитині умов для розвитку творчих здібностей є одним із пріоритетних завдань соціальних ініціатив Президента України
   
12
Вимога Президента України – забезпечення запровадження нових напрямів позашкільної виховної роботи з урахуванням інтересів дітей і підлітків та сприяння організації змістовного дозвілля дітей.

Саме на цьому було акцентовано увагу під час проведення апаратної наради під головуванням міського голови І. Крижановського за участю начальника відділу освіти Н.Попової, головного спеціаліста відділу освіти В.Мурги, директора центру дитячої та юнацької творчості Г. Подвиженка, директора комплексної дитячої-юнацької спортивної школи Є.Гавришевського, заступників директорів позашкільних закладів Н.Горбатенко, В.Махині.
    
12
Відкриваючи нараду, міський голова І.Крижановський зазначив, що пошук оптимальних шляхів щодо розвитку і модернізації системи позашкільної освіти та створення умов для охоплення різними формами позашкільної освіти не менше 70 % дітей відповідного віку – основні завдання , які поставив Глава держави владі на місцях . «Вживання заходів щодо виявлення обдарованих дітей та охоплення якнайбільшої кількості дітей позашкільною освітою – це одне із пріоритетних завдань Президента України В.Януковича» - зазначає посадовець. 

З інформацією про перші результати активізації розвитку позашкільної освіти в місті крізь призму соціальних ініціатив Президента України виступила начальник відділу освіти Н.Попова : «Заклади позашкільної освіти міста забезпечують розвиток творчих нахилів та здібностей учнів міста. Саме з метою забезпечення запровадження нових напрямків позашкільної виховної роботи, охоплення якнайбільшої кількості дітей позашкільною освітою, в місті з початку нового навчального року створено нові позашкільні заклади: Знам’янський центр дитячої та юнацької творчості; Знам’янська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа».

Наталія Олександрівна підкреслила, що з метою збільшення відсотку охоплення позашкільною освітою учнів навчальних закладів та популяризації здорового способу життя в новостворених закладах відкрито гуртки і секції з масовим охопленням дітей.

Під час наради було відпрацьовано мережу позашкільних закладів. Відповідно до рішення виконавчого комітету Знам’янської міської ради від 17 вересня 2013 року № 434 «Про затвердження мережі позашкільних навчальних закладів міста у 2013/2014 навчальному році» у Центрі дитячої та юнацької творчості затверджено 368 годин педагогічного навантаження, відкрито 63 групи для 980 дітей; по Знам’янській комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі – 304 години педагогічного навантаження, 33 групи для 418 дітей.

Директор ЦДЮТ Г.Подвиженко ознайомив із ходом робіт по будівництву генераторної котельні для опалення приміщення Знам’янського центру дитячої та юнацької творчості, які знаходяться на завершальному етапі. На даний час приміщення опалюється за допомогою електричного опалення, температура у приміщенні відповідає санітарно-гігієнічним вимогам.

На початку нового навчального року проведено презентацію Центру дитячої та юнацької творчості у відповідності до програми «2013 рік – Рік дитячої творчості» в м. Кіровограді, організовано проведення Свята позашкільника з презентацією роботи гуртків ЦДЮТ. Для учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста протягом вересня-листопада проведено ряд свят та заходів, що сприяють організації змістовного дозвілля дітей
На базі новоствореної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи проведено комплекс міських спортивних змагань на призи клубу «Шкіряний м’яч» та шкільних спортивних змагань «Старти надій».

Підсумовуючи результати наради, Ігор Борисович підкреслив, що Глава держави наголошує на вжитті заходів щодо залучення громадських та благодійних організації до роботи із створення умов для розвитку творчих здібностей дітей. Дав відповідні доручення керівникам позашкільних закладів.
.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 882 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты