Субота, 04.05.2024, 12:40
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Серпень » 29 » Створено ще одне ОСББ у Знам'янці
12:03
Створено ще одне ОСББ у Знам'янці
 
12Відбулися установчі збори по створенню ОСББ мешканців будинку №8 по вул. Привокзальній, у яких взяли участь 80% мешканців.

Перед початком зборів ініціативна група провела письмову реєстрацію присутніх власників житлових та нежитлових приміщень, утворився кворум для прийняття відповідних рішень по створенню ОСББ . Збори відповідно до порядку денного затвердили свій намір створити ОСББ, обрали голову зборів, затвердили Статут, обрали правління та ревізійну комісію, розглянули інші питання. Приємно відзначити, що зустріч проходила в теплій, діловій обстановці, ніхто з мешканців будинку не залишився осторонь питань, ніхто не був байдужим до свого майбутнього проживання в об’єднання співвласників.

На сьогодні в м.Знам'янка створені та функціонують 20 об'єднань співвласників багатоквартирного будинку. Протягом І кварталу поточного року зареєстровано два об’єднання: ОСББ "Глінки-Троянда" по вул. Глінки,18 та ОСББ «Старий дім-23» по вул. Свердлова,23. Сподіваємось до кінця поточного року у нас в місті з’явиться ще одне об’єднання , поки назва нам не відома, але напевно це буде щось романтичне.
12У роботі зборів взяли участь: начальник юридичного відділу Знам’янського міськвиконкому Данільченко Ю.В., начальник управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Лаптєва Л.О. 

Під час проведення звітно-виборчих зборів органів місцевого самоврядування, особистих прийомів громадян - з мешканцями міста постійно проводиться роз'яснювальна робота щодо переваги створення ОСББ, забезпечується надання організаційної допомоги, адміністративного та юридичного супроводу ініціативним групам. Під час надання письмових відповідей на звернення громадян міста мешканцям багатоповерхових житлових будинків постійно надається інформація про переваги створення ОСББ. З метою формування нової системи управління житловим фондом, що базується на системі договірних відносин, підвищення свідомості квартиронаймачів та власників квартир, як власника свого будинку, - постійно висвітлюються публікації, роз'яснення в місцевих ЗМІ та на офіційному сайті Знам'янської міської ради.

Відповідно до основних цілей та пріоритетних завдань у сфері реформування галузі житлово-комунального господарства, виходячи з необхідності об'єднання зусиль виконавчого комітету та територіальної громади на реалізацію пріоритетних напрямків розвитку житлово-комунального господарства, з метою схоронності житлових будинків та підвищення відповідальності мешканців за їх утримання, покращення утримання житлових будинків та використання платежів мешканців на утримання та збереження своєї власності, - рішенням шістдесят сьомої сесії Знам'янської міської ради п'ятого скликання від 27.09.2010 року №1423 "Про затвердження Програми сприяння створенню ОСББ в м. Знам'янці" затверджено Програму сприяння створенню об'єднань співвласників багатоквартирних будинків в м. Знам'янці.

Одним із механізмів заохочення мешканців житлових будинків до самоуправління їх будинками можна вважати організацію міського огляду-конкурсу на звання "Краща вулиця", "Кращий багатоповерховий житловий будинок", "Краще ОСББ", затвердженого рішенням виконавчого комітету Знам'янської міської ради від 25.01.2013 року №24 "Про організацію міського огляду-конкурсу на звання "Краща вулиця", "Кращий багатоповерховий житловий будинок", "Краще ОСББ". Переможець конкурсу отримує сертифікат на виконання робіт по капітальному ремонту житлового будинку на суму 50,00 тис. грн. з міського бюджету. З метою активізації роботи щодо створення ОСББ прийнято розпорядження міського голови від 09.11.2012 року №229 "Про створення міської ради з питань створення та забезпечення функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та затвердження Положення про неї".



Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1009 | Додав: Zagor | Рейтинг: 3.0/2

Кировоград: новости и сайты