Неділя, 05.05.2024, 23:32
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Вересень » 10 » Святкування Дня селища Знам’янка Друга
20:16
Святкування Дня селища Знам’янка Друга
    
12 Друга неділя вересня для мешканців смт. Знам’янка Друга вже третій рік поспіль є довгоочікуваним днем. Саме в цей день мешканці святкують День селища .А в цьому році відзначили 283-ю річницю від дня заснування селища.

Засновано селище на поч. XVIII ст., в 1730 році вихідцями з Центральної Росії, старовірами, які прийшли в ці краї, уникаючи переслідування представників царської влади. За переказом новосели прибули сюди якраз на релігійне свято Знамення, тому й назвали своє село Знам’янкою.

Розпочалося святкування о 12.00 годині біля селищного будинку культури. Для дітей було організовано різноманітні розваги: працювали дитячі атракціони, продаж солодощів та святкових сувенірів, малювання в стилі «Аква - грим», конкурсно-ігрова програма.
   
12 
Мешканці селища та гості свята із захватом розглядали виставку творів талановитих майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, яку було організовано керівником гуртка «Чарівна майстерня» селищного Будинку культури Чередніченко С.І. Свої роботи виставили мешканці селища (В. Олійник, В. Умарова, С. Свірбій, Н. Черкас, В. Земледух, С. Янкович, М. Анісеня, С. Чередніченко), гості з м. Знам’янка (Г. Циганко, Т. Маслова) та гості з м. Кіровограда (О. Ніколаєнко, Н. Доцюк).

На святковий концерт, який проводився в парку на сцені біля селищного Дома будинку культури, зібралися глядачі – мешканці селища. Перед глядачами виступили: колектив художньої самодіяльності селищного Будинку культури «Горлиця» (художній керівник – Борідченко І.М.), вокальна група «Веселка» (керівник – Дубініна І.М.), солісти Г. Рибнікова, С. Азаров, О. Редько та О. Крісюк, вокальне тріо «3D» (К. Блакитна, Р. Сафронова та І. Кіяшко), дует гармоністів (А. Делістьянов та В. Сковоронський), гумористи В. Іванов та В. Крамаренко, колектив Будинку дитячо-юнацької творчості «PrimaVera» (керівник – Л.Горова), вокально-інструментальний ансамбль «PUMA».
    
12

Для благословення свята був запрошений священнослужитель церкви свято Знамення Пресвятої Богородиці отець Віктор.


Зі словами привітання до односельців звернувся селищний голова – Філіпенко Сергій Іванович. Він подякував мешканцям за їх невтомну працю на благо нашої «малої батьківщини» – нашого селища. Сергій Іванович побажав всім здоров’я, щастя, відмінного настрою, миру, злагоди, успіху у всіх справах, а рідному селищу – процвітання.

Також, селищний голова висловив слова вдячності за надання допомоги в підготовці і проведенні свята народному депутату України О.Й.Єдіну, голові Знам’янської міської ради І.Б.Крижановському, голові фермерського господарства А.П.Морозу, підприємцю Г.А. Григор’єву.
     
12 
Для привітання мешканців селища на свято завітали гості: помічник народного депутата України Єдіна О.Й. - Добровольський І.О., голова Знам’янської міської ради Крижановський І.Б., директор Знам’янської музичної школи Івасенко С.В., лікар-терапевт державного закладу «Відділкова лікарня ст. Знам’янка» ДП «Одеська залізниця» Іванов П.Є. Багато було висловлено теплих слів та побажань на адресу селища та його мешканців.

Було вручено грамоти та подяки від народного депутата України О.Й. Єдіна окремим мешканцям селища: Косову М.О., Базавлуку О.О., родині Федчишиних, Морозу А.П., Григор’єву Г.А., Черняєвій Д.М., Маковію Л.М.

Також, подяки від селищної ради отримали: Польщакова А.Б., Земледух В.В., Янкович С.С., Корж Р.О., господарі будинку № 98 по вул. Ленінградська Медведєв М.В. та Медведєва Н.Ф., господарка будинку №63 по вулиці Кірова Москаленко А.Т.
    
12
Привітали всіх присутніх на святі майбутнє нашого селища – дітлахи з дошкільного навчального закладу № 5 «Калинонька»:

Дуже гарною традицією є відзначення самої молодої сімейної пари та сімейної пари, яка вже понад 50 років живе у мирі і злагоді. Такими парами в цьому році стали: молоде подружжя Гонтаренко Сергій і Дар’я та Топчиєви Віталій Дмитрович та Валентина Григорівна.


Також, були відмічені подарунками самий наймолодший та один серед найстарших жителів селища.
01 вересня 2013 року в родині Степанова Євгена Євгенійовича та Степанової Ольги Василівни народилася донька Анастасія.

Однією серед найстарших жителів нашого селища є Попова Наталія Федорівна. Добра і працьовита людина, має 6 дітей, 11 онуків, 12 правнуків та 2 праправнуки.

Після урочистої частини розпочався розіграш святкової лотереї, якої мешканці очікували з нетерпінням.
І вже о 19.00 годині був довгоочікуваний виступ учасників шоу «Україна має талант» команди «SLS». Серед цих кремезних, талановитих юнаків є наші земляки – брати Роман та Родіон Плетенки.

Потім своїми веселими піснями підняли в танок всіх присутніх гості свята – гурт «Живий звук».
Під час всього свята мешканці могли поласувати традиційною кашею, юшкою та українськими стравами.

    
12
Увечері всі, від молодшого до старшого, насолоджувалися веселою музикою та танцями на дискотеці. 

О 21.30 годині у вечірньому небі над селищем Знам’янка Друга розпочався святковий феєрверк.

Ще довго лунала музика в парку відпочинку… Є сподівання, що на майбутнє такі свята будуть проходити в нашому селищі ще краще, ще веселіше та ще з більшим розмахом.


За  інформацією селищної ради смт Знам’янка Друга
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1278 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты