Четвер, 18.04.2024, 20:29
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Вересень » 22 » Святкування Дня селища Знам’янка Друга
11:03
Святкування Дня селища Знам’янка Друга
12
В цьому році смт. Знам’янка Друга відсвяткувала 285-річчя від дня свого заснування. Зібралося багатьох односельчан, для яких селище Знам’янка Друга  є затишною домівкою. Це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у місці з особливим колоритом, традиціями і славною історією. Наше селище невелике, воно схоже на інші і неповторне своїми мешканцями. Саме їх  було запрошено на радісне свято.

Святкові заходи розпочалися виступом духового оркестру міського Палацу культури культури.  Для дітей було організовано малювання в стилі «Аква - грим» від Сербіної Вікторії.  Із задоволення дітлахи та їх батьки брали участь у конкурсно-ігровій програмі, яку для них провела директор селищного Будинку культури І.Коломійченко.

12
Керівник гуртка «Майстриня» при селищному Будинку культури Чередніченко С.І. організувала виставку та ярмарку-продаж творів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва нашого селища, а також гостей свята – майстринь з міста Сміла та села Протопопівки Олександрійського району. В цьому році вперше були представлені на ярмарці кулінарні  вироби від Гури Ангеліни, Алєксєєвої Тетяни та Джерело Олени.

Під час концертно-розважальної програми її ведучі С. Свірбій та А. Іванова розважали гостей свята та дарували всім присутнім добрий настрій. Перед глядачами виступили: найменші мешканці селища – вихованці я/с № 5 «Калинонька» (вихователь Т. Ігнатьєва), вокальна група «Юність» загальноосвітньої школи № 7 (керівник – Т. Машковська), вокальний колектив селищного Будинку культури «Горлиця» (художній керівник – К.Пасхалова, акомпаніатор – С. Азаров), солісти (Г. Рибнікова, С. Азаров, О. Азарова, О. Редько, О. Неміш, А. Іванова), найкращий гармоніст селища А. Делістьянов. Сподобався усім виступ подружжя Шпаченків – Івана та Жанни, які є солістами  народного колективу «Джерело» локомотивного депо. Також, бурні оплески віл глядачів отримали гості свята: хореографічні колективи ЦДЮТ «Сузір’я» (керівник – О. Андрєєва) та «Екстраверт» (керівники – М. Стукаленко і К. Степанова), вокальна група «До-Мі-Сольки» (керівник – К. Пасхалова), вокальна група «Криниченька» Протопопівського Будинку культури Олександрійського району. 
12

Як і завжди, на «ура», мешканці селища зустріли вокально-інструментальний ансамбль «PUMA» (керівник – С. Азаров). Під час їх виступів всі глядачі і підспівують, і підтанцьовують.

Перед урочистою частиною відбулося відкриття дитячого ігрового майданчика (ведуча – Ю. Мухіна) біля селищного Будинку культури, який встановлений за сприянням народного депутата Олеся Довгого, благодійного фонду «Можемо разом» та селищного голови Філіпенка Сергія Івановича. Тепер наші діти мають свої ігрові куточки в різних частинах нашого селища.

Урочистості розпочалися о 17.00 годині хвилиною мовчання на честь вшанування пам’яті про загиблу в зоні проведення АТО односельчанку Носкову Катерину. ЇЇ маленькому синочку Тимофію побажали від усієї громади зростати здоровим та розумним хлопчиком, а його життя щоб було безхмарним і щасливим. Селищний голова подарував йому велосипед, а його бабусі побажав здоров’я, терпіння і миру. У виконанні Вікторії Філіпенко для всіх прозвучала пісня «Україно».
12
Із щирими словами до односельців звернувся селищний голова Філіпенко Сергій Іванович. Він подякував всім, хто небайдужий до долі рідного селища, та побажав  односельцям  міцного здоров’я, злагоди в родинах, віри в краще майбутнє селища і всієї України.

Для привітання жителів селища на свято завітали гості: народний депутат України О.Довгий, голова міської ради Крижановський І.Б., священнослужитель церкви свято Знамення Пресвятої Богородиці отець Віктор та інші.  Багато було висловлено теплих слів та побажань на адресу селища та його мешканців.
Гостей зустрічали із запашним короваєм, який для свята підготувала мешканка селища, голова вуличного комітету Цимбал Т.С.

В цей урочистий день згадали поіменно всіх селищних голів та секретарів, які своєю наполегливою працею протягом багатьох років наводили лад у селищі. Були оголошені подяки за багаторічну сумлінну працю: Промаховій Л. Ю., селищному голові протягом  1990-2002 років; Горященку М. П., селищному голові з 2002 по 2006 рік; Охватенко Л.  П., секретарю селищної ради з 1979 по 1995 рік, Лазарєвій Н. В., секретарю селищної ради протягом 1995-2014 років.

12
В цьому році святкування Дня селища співпало із Днем працівників нафтової та газової промисловості. Безпосереднє відношення до цього свята має наш селищний голова Філіпенко Сергій Іванович, який свою трудову діяльність на посаді селищного голови розпочав з газифікації північної частини селища, с.Водяне, амбулаторії та Будинку культури. А кваліфіковану допомогу під час газифікації надавав гість нашого свята – начальник Знам’янського управління газового господарства Самарін Федот Васильович. Тож, від усіх присутніх були висловлені слова привітання із святом та побажання  досягнення нових висот у праці, успіху і сімейного благополуччя.

Також, в цей день відмічала два свята жителька смт. Знам’янка Друга Бондаренко Наталія Володимирівна. Крім святкування Дня селища вона відзначала ювілейну дату – 50-річчя від дня народження. Її  привітав селищний голова і вручив пам’ятний подарунок.

Коли людині виповнюється 16 років, то вона стає повноправним громадянином нашої держави - настає час отримувати паспорт громадянина України. Під час урочистостей отримали паспорти два мешканця селища – Протівцев С.Ю. та Гафіч К. С. 

Минуло вже 24 роки, як наша держава стала незалежною. За цей час пройдений нелегкий тернистий шлях, але ми всі маємо надію на краще та мирне майбутнє для нас та нашої держави. Із сподіваннями на краще майбутнє для всіх нас молоді сім’ї селища запустили у небо 24 жовтих та блакитних кульок.

12
Ми пишаємося своїми земляками, що прославляють селище у різних галузях. Багато років трудовими досягненнями наше селище представляють трудові династії: серед залізничників – сім’я Рогових, серед працівників культури – сім’я Федчишиних, серед працівників освіти – сім’я Григор’євих, серед працівників сільського господарства – сім’я Мороз. Трудовий стаж цих родин складає багато років невтомної праці на благо нашого селища та нашої держави. Під час урочистостей селищний голова привітав ці родини та вручив їм пам’ятні подарунки.
Були відмічені подарунками самий наймолодший та один серед найстарших жителів селища.  На святі була присутня одна серед найстарших жителів нашого селища, учасниця бойових дій підпільно-партизанського руху у Другій Світовій війні Боброва Марія Іванівна. У роки війни вона була розвідницею у партизанському загоні командира І. Діброви, який діяв на Кіровоградщині в Чорному лісі на території Олександрівського району.  А наймолодший мешканець нашого селища – Тімербулатов Ростислав, який  народився родині Тімербулатової К. О. та Тімербулатова Р. Р. 

А на завершення урочистої частини відбувся найочікуваний момент свята - було оголошено підсумки конкурсу «Коса – дівоча краса». За час проведення конкурсу зареєструвалося 11 дівчат. Професійне журі проводило заміри довжини волосся і виявилися такі результати: ІІІ місце зайняла Єременко Ауріка із довжиною волосся 69 см,

ІІ місце зайняла Колєснікова Ірина із довжиною волосся 75 см, І місце зайняла Гайналій Анастасія із довжиною волосся 85 см. Переможцям було вручено дипломи та подарунки.

Після урочистостей ведучі свята О. Фрайнд та С. Коробкін розпочали традиційний розіграш святкової лотереї, в якій мешканці селища із задоволенням брали участь та вигравали усілякі несподівані призи.

Під час всього свята жителі селища  мали змогу поласувати традиційною кашею та юшкою, яку готували: В. Ігнатьєв, М. Аржанов, С. Духович, А. Лазарєв. Також, гостинно запрошували та частували присутніх українськими стравами: від вулиці Комсомольська – Зеленська Н.П. та Землянська В.П., від вулиці Ананьєва – Сморшкова Л.Л. та Бацанова О.О., від вулиці Молодіжна – голова вуличного комітету Цимбал Т.С., від вулиці Леніна – голова вуличного комітету Олійник С.А. Маємо надію, що у наступному році  більше вулиць візьме участь у приготуванні українських страв для своїх мешканців. 

Виїзну торгівлю під час свята забезпечили підприємці селища – А. Крюк та О. Сіньов. А свій посильний фінансовий вклад в проведення заходів до свята внесла І. Козіна. Також, необхідно зазначити, що всю організаційну роботу щодо проведення святкових заходів було проведено працівниками селищної ради спільно із працівниками селищного Будинку культури.

Вже надвечір своїми веселими піснями підняли в танок всіх присутніх гості  свята – інструментальний ансамбль «Єлисавет-Ретро» (художній керівник - В.Федчишин) та народний ансамбль циганської пісні і танцю «Ягорі» (керівник – С. Поправченко-Огнєва). 

Перед від’їздом зі свята народний депутат України О. Довгий відмітив, що йому дуже сподобалася гостинність та щирість наших жителів. Бо саме люди і є найбільшим багатством нашого селища – працьовиті та радісні. Він пообіцяв і надалі працювати спільно із селищною радою на благо громади.


І. Тупало, спеціаліст по роботі з молоддю 
Знам’янської Другої селищної ради

Категорія: Новини смт Знам’янка Друга | Переглядів: 1199 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.5/4

Кировоград: новости и сайты