П`ятниця, 29.03.2024, 16:52
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Вересень » 14 » Святкування Дня селища Знам’янка Друга
10:40
Святкування Дня селища Знам’янка Друга
12
В цьому році 10 вересня смт. Знам’янка Друга відсвяткувала 287-річницю від дня свого заснування. Зібралося багатьох односельців, для яких селище Знам’янка Друга  є затишною домівкою. Це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у місці з особливим колоритом, традиціями і славною історією. Наше селище невелике, воно схоже на інші і неповторне своїми мешканцями. Саме їх  було запрошено на радісне свято.
Об 11 годині вже грала музика у парку за Будинком культури, працювали безкоштовні атракціони ( цей подарунок для дітей зробила адміністрація Агропромислової компанії – генеральний  директор Сухий С.О. та виконавчий комітет Знам’янської Другої селищної ради). Клуб за інтересами Будинку культури смт. Знам’янка Друга «Майстриня» запросили народних умільців. На ярмарці було багато майстрів свого діла і із Кривого Рогу Андрій Андрющенко з мистецтвом виробів з ситцю іграшок та дитячих речей. А також з Олександрії майстер з різьблення по дереву, та виготовлення народних іграшок  Кудря Дмитро. Були і талановиті учні зі шкіл, а саме: Колеснікова Ірина, учениця ЗШ № 6 з виробами із полімерної глини та кулінарними творіннями; учениця ЗШ № 6 Тетяна Хорунжа з виробами зі стразів. Своїми талановитими руками нас порадували також:  Вікторія Малохатка – бісероплетіння (вишивка з бісеру, ткатство з бісеру); Світлана Янкович – живопис; 12
Вчитель ЗШ №7 Чістякова Олена з майстерністю в’язанням гачком; Любов Дюміна – в’язання гачком та випічка; Світлана Пономарьова – мистецтво казанши; З міста Знам’янки Анна Циганко та Тетяна Маслова – вишивка хрестом;  Лариса Камнєва – плетіння з папіру сувенірів; Гребенюк Надія – народні іграшки з тканини; БДЮТ технічний гурток Станіслав Карнаух – вироби з дерева; Сидоренко Олена -  українські народні ляльки - мотанки та казанши;  Кузіна Тетяна – мистецтво казанши; Ковальова Олена – з фіто - чаями та  ляльками - мотанками; Майстри з художньої ковки кер. Вадим Кучер м.Знам’янка. Представила виставку квітів жителька нашого селища Мирза Юлія Павлівна.
12:30 Відбувся дитячий шоу-спектакль «Академія супергероїв», багато дітей зібралося щоб отримати хвилю радощів та позитиву, а також солодкі призи. Діти разом  із супергероями грали в ігри, відгадували загадки та танцювали.
13:30 була проведена конкурсна програма «Тато, мама, я – дружня сім’я» в якій прийняли участь три сім’ї: сімя Ціпенків, сім’я Гуменюк та сім’я Зборчих. Перемогу здобула сім’я Зборчих. Всі сім’ї отримала подарунки від виконавчого комітету Знам’янської Другої селищної ради.
14:30 був проведений  конкурс «Презентація вулиць», в якому прийняли участь 6 вулиць селища - це вул. Калинова (вул. комітет В.П.Землянська), вул. 1 травня                       (вул. комітет М.В.Ільїн), вул. Преображенська (вул. комітет В.І.Піскунова), вул. Ананьєва (вул. комітет О.П.Федчишин), вул. Залізнична (вул. комітет В.Г.Кучеренко),  та збірні вулиці під назвою «Кущівочка» (вул. комітет Л.М.Левко). 12
Вулицями були презентовані різного виду страви – це смажене і печене, юшки, наливки, поросята смажені, вареники варені, ковбаси смажені та торти печені та багато інших смаколиків. За підсумками жюрі вирішили, що всі вулиці гарно себе проявили і гідні уваги та нагороджень. За рішенням виконавчого комітету, всім учасникам вулиць Калинова, Преображенська, Залізнична                 з наступного року буде на будинку змінено табличку з новою назвою вулиці. Виконавчим комітетом Знам’янської Другої селищної ради для вул. Залізничної було вручено сертифікат на  отримання дитячого майданчика. Всім іншим учасникам цієї ярмарки було вручено цінні подарунки та зерно, яке надало ФГ «Мороз А.П.» керівник Мороз Анатолій Павлович.
15:30 відбувся театралізований концерт, який підготував Будинок культури                   смт. Знам’янка Друга. Ведучими були керівник гуртка Будинок культури                   Чередніченко С.І. та вчитель зарубіжної літератури ЗШ I-III ст. № 7 Свірбій С.А. Активну участь у концерті приймали вокальний колектив «Горлиця» кер. І. Коломійченко, вокалісти будинку культури, хореографічний колектив «Сузір’я» кер. О. Андрєєва, бальний колектив «Перлина» ЦДЮТ кер. Н.Залевская; Шпаченко Іван та Жанна та вокально-інструментальний колектив «PUMA». 
Урочиста частина свята розпочалася о 17.00 годині. Для привітання жителів селища на свято завітали гості: Міський голова Філіпенко Сергій Іванович, помічник -  народного депутата Олеся Довгого  Андрій Іщенко, депутат Знам’янської  міської ради Бойчук Ольга Іванівна, священнослужитель церкви свято Знамення Пресвятої Богородиці отець Віктор. 
 Із щирими словами до односельців звернувся селищний голова Москаленко Сергій Борисович : «….Низький уклін і велика шана Вам за самовіддану працю! Висловлюю слова глибокої вдячності усім за любов та вірність рідному селищу, за внесок у розвиток та добробут нашого селища. Дякую всім, хто не тільки на словах, а й конкретними справами розбудовує та прикрашає свій будинок,свій двір, вулицю, все наше селище. Вітаючи Вас з Днем селища я бажаю Вам добра та щастя, родинного затишку у Ваших оселях, миру, благополуччя та достатку Вашим сім’ям, успіху в усіх Ваших починаннях…». 12
Міський голова Філіпенко Сергій Іванович у своїй промові сказав: «велика шана Вам за самовіддану працю! Висловлюю слова глибокої вдячності усім за любов та вірність рідному селищу, за внесок у розвиток та добробут...»  Багато було висловлено  інших теплих слів та побажань на адресу нашого селища та його мешканців від помічника народного депутата Олеся Довгого А.Іщенка та депутата міської ради О.І.Бойчук.
Гостей зустрічали із запашними короваями,  які спечені з пшениці вирощеної на полях фермерських господарств: ФГ «Мороз А.П.» - керівник Мороз Анатолій Павлович, селянське фермерське господарство «Микола» - керівник Цимбал Тамара Степанівна, агрофірма «Хлібодар» - керівник Згривець Руслан Федорович.
Цими короваями фермери пригощали всіх присутніх та гостей. Під час святкування кожен на святі мав таку змогу його скуштувати.
         
В цьому році святкування Дня селища співпало із святом - з Днем танкіста. Безпосереднє відношення до цього свята мають наші односельці:
-Гребенюк Володимир Анатолійович;
-Піддубний Роман Вікторович;
-Балога Анатолій Павлович;
-Носенко Петро Іванович;
-Марченко Сергій Анатолійович;
-Ташмурзаєв Андрій Олматович;
-Богдан Анатолій Олексійович.
12
Цим учасникам були висловлені слова привітання із святом та побажання  досягнення нових висот у праці, успіху і сімейного благополуччя та вручені подяки і подарунки.
         Рішенням виконавчого комітету Знам’янської Другої селищної ради було оновлено Дошку Пошани смт. Знам’янка Друга, на яку занесені: 
-Коротич Наталя Дмитрівна - депутат Знам’янської Другої селищної ради, старший  вчитель початкових класів Знам’янської загальноосвітньої школи I-III ст. №6;
-Іваненко Інна  Іванівна -  вчитель початкових класів вищої кваліфікаційної категорії, педагогічне звання «Старший учитель» Знам’янської загальноосвітньої школи  I-III ст. № 7;
-Сидоренко Олександр Якович - бригадир тракторної бригади фермерського господарства «Мороз А.П.»;
-Борозна Лілія Юріївна -  сімейна медична сестра амбулаторії загальної практики сімейної медицини смт. Знам’янка Друга.
-Семенкова Наталія  Єгорівна - депутат Знам’янсьої Другої селищної ради сьомого скликання, член  комісії з питань депутатської діяльності, етики та регламенту;
- Савкіна Наталія Миколаївна -  вихователь - методист дитячого навчального закладу № 5 «Калинонька»  смт. Знам’янка Друга;
-12
Шевченко Галина Володимирівна - керуюча Знам'янським відділенням                       ТОВ АФ «Хлібодар» ;
-Грицай Ірина Антонівна - голова вуличного комітету вул. Вереснева;
-Мигаль Галина Трохимівна - голова вуличного комітету  вул. Козіна;
-Землянська Валентина  Петрівна - голова вуличного комітету вул. Калинова.
В нашому селищі проживає учасниця бойових дій підпільно-партизанського руху у Другій Світовій війні Боброва Марія Іванівна. У роки війни вона була розвідницею у партизанському загоні командира І. Діброви, який діяв на Кіровоградщині в Чорному лісі на території Олександрівського району.  За героїзм та мужність, проявлені в боях, вона відзначена державними нагородами. За станом здоров’я Марія Іванівна не змогла бути присутня на святі, але селищний голова привітав її вдома та вручив подарунки.
Не забули згадати і вшанувати пам’ять про загиблих в зоні проведення АТО наших односельців Носкову Катерину та Трубіна Сергія.  До слова було запрошено міського голову Філіпенко Сергія Івановича, для вручення  відзнаки  Кіровоградської області        «За мужність і відвагу» (посмертно) Трубіну Сергію Сергійовичу, яку вручив батькам Трубіну Сергію Пилиповичу та Людмилі Олександрівні. Маленькому синочку, загиблої Носкової Катерини,  Тимофію та матері Ніні Іванівні побажали від усієї громади зростати здоровими, а їх життя щоб було безхмарним і щасливим і вручили подарунки. 
        Скільки ж треба було материнських і батьківських сил, ласки, любові та терпіння, щоб зростити і виховати дітей справжніми людьми!12
В цьму році отримада звання «Мати-Героїня» жителька нашого селища Бацан Наталія Анатоліївна, яка разом з чоловіком виховує 7-рих  дітей та вручили подарунок. 
Були відмічені подарунками самий наймолодший та один серед найстарших жителів селища.  На святі була присутня одна серед найстарших жителів нашого селища - це Щурова Катерина Терентіївна, їй вручили пам’ятний подарунок, селищний голова побажав здоров’я на многії літа. А наймолодший мешканець нашого селища – Ольховик Миколай Романович, який  народився в родині Ольховик Р. В. та Ольховик Н.М. батькам було вручено подарунок для маленького синочка.
В цей день святкувала своє День народження наша односельчанка Гребенюк Ніна Михайлівна, яку привітали та вручили пам’ятний подарунок .
Також в вересні місяці цього року святкують свої  ювілейні весільні дати сім’ї нашого селища. 50 років спільного сімейного життя - сім’я Олійник  Віктор  Сергійович та Світлана Анатоліївна. 25 років подружнього життя відзначили сім’я Науменко Петро Володимирович та Лариса Климентіївна, та сім’я Смолякових Сергія Анатолійовича та Ольги Миколаївни. Сім’ї – ювіляри згадали свій перший весільний танець та випили із весільних келихів під гучні оплести та «гірко», а на згадку всі отримали подарунки та квіти.
 В заходах сьогоднішнього свята відбулися спортивні змагання з волейболу,  учасниками яких були три команди: команда «Хлібодар», збірна команда селища Знам’янка Друга та команда Знам’янської дистанції електропостачання. За підсумками змагань  перемогу отримала команда Знам’янської дистанції електропостачання, якій було вручено кубок, диплом та медалі. За друге та третє зайняті місця, команди  було відзначено дипломами та медалями.
12
Після урочистостей розпочався  традиційний розіграш святкової лотереї, в якій мешканці селища із задоволенням брали участь та вигравали усілякі несподівані призи.
Після розіграшу лотереї показовий виступ представили народний ансамбль циганської пісні та танцю «Ягорі».
Після виступу ансамблю «Ягорі» за підтримки народного Депутата Олеся Довгого, який  підготував  запальний сюрприз, а саме фаєр шоу, яке усіх здивувало, та вразило.
На десерт була святкова дискотека «Дубрава», на якій всі змогли відпочити та потанцювати. 
День селища запам’ятався кожному, адже свято дійсно вийшло яскравим, веселим, запальним та сповнене сюрпризами. 
Під час всього свята жителі селища  мали змогу поласувати традиційною кашею та юшкою, яку готували: В. Ігнатьєв та А.Лазарєв.
Виїзну торгівлю під час свята забезпечили: підприємець селища О. Сіньов, районне споживче товариство директор Арутюнян А.Р.
Також, необхідно зазначити, що всю організаційну роботу щодо проведення святкових заходів було проведено працівниками селищної ради спільно із працівниками Будинку культури смт. Знам’янка Друга.
12
На сьогоднішньому святі згадали  про тих людей, які допомогли, фінансово, виконавчому комітету Знам’янської Другої селищної ради у підготовці до цього свята, а семе: агрпромисловій компанії (генеральному  директору  Сухому Сергію Олександровичу); Агрофірмі «Хлібодар» - Згривцю Руслану Федоровичу; Приватному підприємцю -  Матвєєву Ігорю Олександровичу; Директору приватного підприємства «Орбіта»  - Постикі Сергію Миколайовичу; Начальнику Знам'янського райавтодору  - Маковію Леоніду Михайловичу; Головам фермерських господарств Морозу Анатолію Павловичу, Цимбалу Сергію Борисовичу, Базалевич  Василю Федоровичу та іншим.


А.Промах
спеціаліст I категорії по роботі з молоддю 
Знам’янської  Другої селищної ради
Категорія: Новини смт Знам’янка Друга | Переглядів: 1651 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.0/4

Кировоград: новости и сайты