П`ятниця, 26.04.2024, 23:36
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Червень » 9 » Святкування Святої Трійці в селищі Знам’янка Друга
07:45
Святкування Святої Трійці в селищі Знам’янка Друга
 
12
Трійця — старовинне християнське свято, в якому гармонійно злилися православні традиції й слов’янські обряди. Здавна в цей день будинки і храми прикрашали гілками дерев, травою, квітами. Зранку всі спішили в церкву на службу. А після церкви влаштовували народне гуляння з іграми, піснями та хороводами. 

У минулому році селищний голова Філіпенко С.І. запропонував ідею щодо проведення виїзних концертів по віддаленим мікрорайонам селища саме на свято Трійці. Члени виконкому цю ідею підтримали  і у червні 2014 року був проведений перший концерт на вулиці Ананьєва.

Ось і в цьому році, продовжуючи розпочате, відбувся концерт в іншій частині селища - на вулиці 1-го Травня. До всіх присутніх із привітаннями та поздоровленнями звернувся Сергій Іванович: «Дорогі односельці, майбутнє селища залежить від нас всіх, від вашої підтримки та бажання зробити його ще більш комфортним та сучасним. Бажаю всім віри і впевненості у завтрашньому дні. Зичу добра і благополуччя, доброго здоров’я і миру у ваших домівках. Мудрості всім нам та Божого благословення!» 
 
12
На імпровізованій сцені перед мешканцями та гостями селища, яких зібралося дуже багато, виступали учасники художньої самодіяльності: вокально-хоровий колектив «Горлиця» селищного Будинку культури (керівник – К. Пасхалова, акомпаніатор – В. Марченко), найкращий гармоніст селища – А. Делістьянов, хореографічний колектив «Сузір’я» (керівник – О. Андрєєва) та вокальна група «До-Мі-Сольки» (керівник – К. Пасхалова) Центру дитячо-юнацької творчості, солісти селищного Будинку культури - Г. Рибнікова, О. Редько та С. Азаров. Із задоволенням глядачі слухали гуморески у виконанні В. Іванова. Учасниця вокально-хорового колективу «Горлиця» Полякова О.Д. подарувала всім присутнім музичне вітання – пісню про селище Знам’янку Другу. Яскраве завершення концерту – виступ вокально-інструментального ансамблю «PUMA». І дорослі, і діти із задоволенням танцювали під веселі та заводні пісні.

Під час концерту директор селищного Будинку культури І.Коломійченко проводила конкурсно-ігрову програму для дорослих та дітей. А призи учасники конкурсів отримали завдяки фінансовій допомозі приватного підприємця О.Лахно. Також, враховуючи помилки минулого року, на цьому святі була передбачена виїзна торгівля напоями, морозивом та солодкою ватою (А.Крюк та В. Коляда). 
 
12
Необхідно висловити  вдячність головам вуличних комітетів, які багато років працювали та продовжують працювати чесно на громадських засадах. Це люди з активною життєвою позицією, які є зв’язком між виконавчим комітетом селищної ради та населенням селища: Землянські Валентина Петрівна та Віктор Олександрович, Ільїн Микола Васильович, Калашнікова Тетяна Сергіївна, Пригорницький Петро Павлович, Ульянич Надія Миколаївна, Кучеренко Микола Васильович та Валентина Гнатівна, Піскунова Валентина Іванівна. Більше двадцяти років громадській роботі присвятили Штогрін Василь Гнатович та Самофалов Олександр Никифорович, який ще довгий час очолював ветеранську організацію селища.

Із розумінням до проведення концерту віднеслися мешканці вулиці 1-го Травня.  В.Доронін надав можливість учасникам концерту користуватися електроенергією, а сім’я Білошапка допомогла підготувати майданчик для проведення свята.

Протягом всього вечора на очах людей можна було побачити задоволення та добрий настрій, який дарували глядачам учасники концертно-розважальної програми. І навіть дощик, який періодично накрапав, не зміг налякати та прогнати з майданчика мешканців селища. 

Категорія: Новини смт Знам’янка Друга | Переглядів: 922 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.8/4

Кировоград: новости и сайты