Четвер, 25.04.2024, 15:59
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Травень » 13 » Свято Перемоги в смт. Знам'янка Друга
08:38
Свято Перемоги в смт. Знам'янка Друга
  
12
Свято Перемоги для нашого народу є вічним, як саме життя, бо не втрачає свого значення ні з плином часу, ні за будь-яких перемін у суспільстві. Вже 69 років ми відмічаємо це свято як символ радості та скорботи, пам’яті та безсмертя, як символ дружби народів, які заради життя та майбутнього власною кров’ю захищали кожен шматочок нашої рідної землі.

Щороку до цього свята в смт. Знам’янка Друга готуються з особливою відповідальністю. Рішенням виконавчого комітету селищної ради було затверджено заходи щодо святкування Дня Перемоги та вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Було приведено в належний стан пам’ятники – обеліски, місця поховання захисників Батьківщини на території смт.Знам’янка Друга та сел.Водяне, в колективах, установах організаціях організовано привітання поздоровчими листівками ветеранів війни.

Напередодні свята інвалідів та учасників бойових дій відвідали селищний голова Філіпенко С.І., міський голова Крижановський І.Б., голова ради ветеранів і праці селища Промахова Л.Ю., голова міської ради ветеранів війни і праці Бабійчук Г.О., представник спілки підприємців Усаченко І.А. З кожним відбулася щира розмова, всі отримали привітання селищного голови та подарунки від спонсорів.   
12
 

У Знам’янській міській бібліотеці – філії №2 відбувся урок мужності, в якому взяли участь учні ЗШ № 6 та ЗШ № 7. Запрошені ветерани - учасник бойових дій Капелюший Тимофій Дорофійович та дитина війни Охватенко Любов Петрівна - розповіли учнівській молоді про незабутні дні війни та подвиги нашого народу під час війни. Селищний голова Філіпенко С.І., голова ради ветеранів і праці селища Промахова Л.Ю. та заступник голови ради ветеранів і праці селища Іванов М.В. звернулися до учнів із прохання не забувати, якою ціною здобуто Перемогу: «Для нас, нині живущих, подвиг воєнного покоління - це зразок служіння ідеалам свободи, справедливості і добра. В цей день ми згадуємо всіх тих, чиє життя забрала війна. Ми прославляємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога. Низький уклін и глибока повага Дітям війни, які на своїх плечах винесли усі тяжби в післявоєнні роки та возродили країну з руїн». Із змістовною та цікавою розповіддю перед учнями та ветеранами виступив зберігач фондів міського краєзнавчого музею Моліс О.В.
  
12

Ранок 9 травня розпочався покладанням квітів на могили партизанам - підпільникам на центральному кладовищі. Під звуки барабанів (група учнів ЗШ № 7) колонна прямувала до селищного Будинку культури для участі у святковому мітингу, який розпочався о 10.00 годині.

Зі словами подяки та низьким укліном до сивочолих ветеранів звернувся селищний голова Філіпенко С.І. З великим святом Перемоги всіх учасників мітингу, і в першу чергу ветеранів, привітав міський голова Крижановський І.Б. З побажаннями здоров’я до ветеранів війни і праці та всіх присутніх звернувся заступник голови ради ветеранів війни і праці селища Іванов М.В. Також, подякував за ратний подвиг ветеранам війни голова міської спілки ветеранів Афганістану Фесун М.С.

О 10.30 годині настоятель релігійної громади на честь ікони Богородиці «Знамення» Олександрійської єпархії УПЦ протоієрей Віктор Кравець здійснив панахиду по загиблим воїнам біля пам’ятника Воїну-визволителю.
Продовження свята було у парку відпочинку, де на всіх присутніх чекали дитячі атракціони та розваги, виїзна торгівля.

Після мітингу відбувся змістовний тематичний концерт, в якому взяли участь: вокально-хоровий колектив селищного Будинку культури «Горлиця» та солісти (керівник – Борідченко І.М.), вокальна група «Веселка» (керівник –Дубініна І.М.), вокальні дуети (Г. Рибнікова, О. Редько, С. Азаров, О. Заверзаєва), вихованці дитячого дошкільного закладу № 5 «Калинонька» (завідуюча – Л. Ткаченко), колектив Будинку дитячо-юнацької творчості «PrimaVera» (керівник – Л.Горова), вокально-інструментальний ансамбль «PUMA», студентка Олександрійського вищого училища культури Г. Іванова, студентка Кіровоградського музичного училища Я. Маркова. Також, на святі дебютували солісти вокальної групи «Веселка» Д. Крат та О. Цукалова.

Несподіваним сюрпризом для всіх присутніх на святі був виступ народного хору локомотивного депо ст. Знам’янка «Джерело» (керівник – В. Кулик). Мешканці селища із задоволенням зустріли гостей та гучними оплесками дякували їм за щиру пісню.

Після концерту, з нагоди свята, для ветеранів був організований святковий обід з солдатською кашею, яку приготували військовослужбовці військової частини А 1201 та пригощали всіх бажаючих.

Традиційний дружній футбольний матч за перехідний Кубок селищного голови між збірними шкіл № 6 та № 7 відбувся на території Знам`янської загальноосвітньої школи №6. Перше місце зайняла команда ЗШ № 6 (капітан команди – Є. Кучеренко), друге місце - команда ЗШ №7 (капітан команди – А. Ковтун). Селищний голова, секретар селищної ради та ветеран праці, колишній вчитель фізичної культури ЗШ № 6 Григор’єв А.В. нагородили команди грамотами та медалями, які для учнів підготував депутат міської ради Філіпенко О.С. Команди отримали солодощі від ПП «Слов’яночка». Також, від приватного підприємця селища Єрохіна М.В. учні шкіл № 6 та № 7 отримали подарунки – шкіряні м’ячі.

Всі ці заходи відбулися завдяки допомозі керівників підприємств, розміщених на території Знам’янської Другої селищної ради, підприємців селища, а саме: Сухого С.О., Мороза А.П, Базалевича В.Ф., Григор’євої О.Л., Козіної І.І., Андреєва І.В., Зіноватної Г.В., Лахно О.Г., Єрохіна М.В., Боровіченко Є.М., Довгаленка В.М. та багатьох інших.

Висловлюємо їм щиру подяку за благодійність, увагу до ветеранів війни, яких з кожним роком стає все менше.
Нехай мужність, стійкість і любов до Батьківщини наших батьків та дідів стануть джерелом сил і наснаги для молодших поколінь в ім’я нашої України.
Категорія: Новини смт Знам’янка Друга | Переглядів: 1118 | Додав: Zagor | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты