Вівторок, 07.05.2024, 18:12
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Березень » 11 » Т.Г.Шевченко і наш край
19:53
Т.Г.Шевченко і наш край
 
12         До річниці від Дня народження Т.Г.Шевченка в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім. О. Бойченка відбулась презентація дитячо-юнацького конкурсу робіт декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Тарасів рід». Організаторами оригінального проекту виступили Ініціативна група «Кіровоград – наше рідне місто», Знам’янський міський краєзнавчий музей, Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. О. Бойченка.
Конкурс полягає у створенні мистецького зображення генеалогічного дерева родини Тараса Шевченка по сестрі Катерині, нащадки якої проживали у м.Знам’янка. За зразок взято копію дерева роду з експозиції музею «Кобзарева світлиця».
За умовами конкурсу учасниками можуть бути молоді люди віком від 6 до 23 років. При оформленні генеалогічного дерева можна використовувати усі підручні засоби, комп’ютерні технології, природні матеріали. Це може бути об’ємна фігура, схематичне зображення, оформлення дерева на площині – організатори не обмежують у фантазіях та ідеях.
Заявки на конкурс приймають до 25 квітня. Оголошення результатів конкурсу та нагородження переможців відбудеться – 20-22 травня, до роковин перепоховання Тараса Шевченка. Серед нагород – цінні подарунки та подорож до Канева, на Чернечу гору.
Серед членів журі нащадок шевченкового роду Я.Шкода, директор музею Т.Кулик, голова обласної спілки письменників Василь Бондар, депутат обласної ради Ірина Малик, народний депутат України Андрій Табалов, а також знані митці, літератори та журналісти.
Заявки на участь у конкурсі приймаються за адресою 25006 м. Кіровоград, вул. Шевченка, 60 або до поштової скриньки knrmisto@gmail.com
Під час презентації гості та запрошені були ознайомлені не тільки з умовами конкурсу, а і здійснили віртуальну екскурсію по «Кобзаревій світлиці» краєзнавчого музею, познайомились з різними аспектами зв’язків Т.Г.Шевченка з нашим краєм. Цікавою була і розповідь нащадка шевченкового роду Я.Шкоди про свою родину і про ті раритети, які зберігаються в сімейному архіві.
Іще один цікавий регіонально-культурознавчий проект презентувала на зустрічі у бібліотеці, «Кіровоградщина Кобзарева» завідувачка науково-методичного кабінету Кіровоградського інституту післядипломної освіти вчителів ім. В. Сухомлинського Лариса Гайда. Результатом її дослідної роботи стане своєрідний путівник Шевченковими місцями Кіровоградщини. Тут буде вміщено інформацію про усі музеї, експозиції, краєзнавчі куточки, присвячені українському митцеві, перелік навчальних закладів, вулиць, населених пунктів, що носять назви Шевченка, пам’ятників та меморіальних дощок із зображенням Тараса Григоровича.
Обидва проекти є надзвичайно цінними для шевченкознавства, як наукової сфери, для культури України і Кіровоградщини зокрема, для майбутніх поколінь, які стануть передавачами культурних цінностей, що зберігає український народ вже кілька століть. Тож запрошуємо всіх бажаючих залучатись до даних проектів і внести свою часточку у культурну спадщину нашого краю.
Директор музею Т.Кулик

Категорія: Новини культури | Переглядів: 915 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты