Середа, 03.07.2024, 20:27
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 56
Гостей: 56
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Червень » 14 » Тема доріг все ж дуже болюча і для знам'янчан, і для влади
10:42
Тема доріг все ж дуже болюча і для знам'янчан, і для влади
 
12         Перший заступник міського голови В.Джулай коментує ситуацію, яка склалася в місті з приводу ремонту доріг.  
Тема доріг все ж дуже болюча і для знам'янчан, і для влади.
Тому повідомляю, що минулого тижня було виконано ямковий ремонт найскладнішої ділянки по вул.Партизанській, вартістю 15 тис.грн., за рахунок коштів міського бюджету; виконано основний обсяг робіт по розмітці пішохідних переходів, поточний ремонт вул.Осадчого, який оплачено власником елеватора, - вартість робіт 80 тис.грн.; розроблено кошторис на виконання робіт із капремонту дороги під шляхопроводом на замовлення Одеської зал1зниці.
Але коли цей ремонт буде профінансовано залізницею, поки що не відомо. Основний обсяг робіт - 99% буде зд1йснено за рахунок коштів субвенц1й із дер¬жавного бюджету, яка визначена нашому місту Законом про Державний бюджет України в сумі «аж» 186,48 тис.грн. на поточний ремонт та експлуатацію доріг, 401,8 тис.грн. - на капітальний ремонт - за мімальною потребою хоча б 2-3 млн.грн.
При цьому ці кошти можуть витрачатися тільки відповідно до вимог Постано¬ви Кабінету Міністрів від 29 лютого 2012 року №235. На її виконання 11 травня було видано розпорядження голови обласної державної адміністрації С.Ларіна, яким обов'язки замовника з ремонту доріг в м.Знам'янці довірено обласній службі автомобільних доріг, з чим ми не погодилися, і з метою прискорення робіт звернулися до облдержадміністрації передати цю функцію міськвиконкому. Чекаємо рішення, а час минає...
Крім цього, для виконання робіт було необхідно за рахунок міського бюджету розробити проектно-кошторисну документацію та виконати її експертизу. Ста¬ном на 1.06.12 р. ми маємо проекти з експертизами, за які заплатили близько 10,0 тис. грн., на виконання робіт з:
- поточного ремонту частини вулиць:Жовтневої, Фрунзе, Привокзальної – на 99,9 тис.грн.; Дзержинського, Петровського, Героїв Сталінграда - на 290,0 тис.грн.; Радянської, Скирди - на 287,0 тис. грн.; Кіровоградської - на 223,0 тисгрн;
-капітального ремонту: окремих ділянок вулиць Кіровоградської - 201,0 тис.грн.; Радянської - 12,0 тис.грн.; Чайковського - 80,0 тис.грн. Тобто документації, є образно кажучи, на мільйон, а коштів на ремонти - всього 501,72 тис.грн. (86,56 тис.грн. - це кошти, які заплановано спрямувати на розчистку і посипку доріг у листопаді-грудні). Щоб
збільшити обсяг ремонту, виконком багаторазово звертався до керівництва області з проханням надати місту додаткову
дотацію і рішенням сесії обласної ради в1д 30 травня отримав її в сум1 800 тис.грн. Але це квіточки, ягідки...
На ці 800 тис.грн. для поточного ремонту доріг Служба автомобільних доріг у червні оголосить тендер, який, згідно з законом, триває два місяці. Тобто виконавець робіт буде визначений лише в кінці серпня. I це та гора, яку неможливо обійти, а в цих 800 тисячах гривень є саме ремонт вулиць Дзержинського, Петровського, Героїв Сталінграда, Кіровоградської. Оце і є відповідь на запитання мешканців міста «Чому гається дорогоцінний час?»
Є й інша, не менш болюча проблема - гроші, які місто отримує не в січні всі відразу, а пропорційно кожного місяця, включаючи січень, лютий, березень, жовтень, листопад і грудень (а це не зовсім сприятливі місяці для асфальтування).
Тому сьогодні місто має всього нічого, а саме, лише 85, 5 тис.грн. на поточ¬ний ремонт і 139,9 тис.грн. - на капітальний ремонт, які ми обов'язково в червні ц.р. використаємо. А решту будемо чекати від держави в липні-грудні. Ось і всі наші можливості.
Тому, влада працює в надзвичайно складних умовах і при колосальному дефіциті коштів.


За матеріалами газети "Знам'янські вісті"

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 752 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты