Субота, 04.05.2024, 19:08
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Березень » 22 » Тиждень початкових класів у Знам’янській ЗШ І – ІІІ ступенів №7
15:24
Тиждень початкових класів у Знам’янській ЗШ І – ІІІ ступенів №7
 
12    Тиждень початкових класів у Знам’янській ЗШ І – ІІІ ступенів №7 – особливий для малюків. Щороку з нетерпінням його чекають та ретельно готуються до його проведення. Цього року він проводився в перші весняні дні, коли в усьому світі відзначали річницю від дня народження Т.Г.Шевченка. Тому всі заходи були пов’язані з цією датою. 
Тарас Шевченко був людиною, яку Господь обдарував багатьма талантами. От і вирішили вчителі початкових класів познайомити дітей із Шевченком – людиною, Шевченком – поетом, Шевченком – художником, розширити знання дітей про Великого Кобзаря та зацікавити школярів до вивчення його творчості.
Розпочався тиждень із усного біографічного журналу для початківців "Т. Шевченко в пам’яті людській”, що підготувала та провела вчитель Іваненко І.І. Учні третього класу в цікавій формі розповіли про життєвий та творчий шлях Великого Кобзаря. Діти здійснили уявну телеподорож до музею Т.Шевченка у м. Каневі та мали можливість взяти участь у конкурсі знавців поезії Т.Шевченка.
Найталановитіші читці поезій Т.Шевченка змогли продемонструвати свої здібності у конкурсі, що проводила С.М. Мезенцева. Вчитель ознайомила учнів із виставкою книг про поета, розповіла про тематику віршів Кобзаря. Школярі задумливо і уважно слухали у записі поезії, що читали народні артисти України, а потім порівнювали та вболівали за своїх ровесників – конкурсантів. Переможицями конкурсу читців поезій Т.Г. Шевченка стали учениці 2 класу Вікторія Лебіга та Катерина Дяденко, що найвиразніше та найемоційніше декламували вірші, які не входять до шкільної програми для учнів початкових класів.
Н.В. Резнікова підготувала мистецький захід "Тарас Шевченко - художник”.   
12 Діти переглянули документальний фільм – розповідь про історію написання деяких картин Шевченка. Надія Володимирівна ознайомила учнів з художніми техніками, якими користувався Тарас Григорович для написання своїх картин. Школярі навіть самі спробували створити гравюру. Був проведений і конкурс малюнків до творів Т.Г.Шевченка, переможцями якого стали учениця 3 класу Кароліна Король та учень 4 класу Олександр Король.
А от Л.А.Степанова дала можливість поглянути на творчість Кобзаря зовсім з неочікуваної сторони. Багато поезій Т.Шевченка покладено на музику та стали піснями. Відкриттям не тільки для школярів, а й для дорослих, стали пісні на слова Т.Шевченка, що виконувалися в сучасних стилях, зокрема в стилі року та в стилі репу. Діти й самі не втрималися та підспівували. Маленька співачка, учениця 1 класу Марія Попова порадувала присутніх виконанням дитячої пісеньки на слова Т.Шевченка під акомпанемент своєї матусі.
Завершувала цей тиждень урочиста лінійка, де були відзначені найактивніші учасники та нагороджені переможці конкурсів.


І.І. Іваненко, голова методичного об’єднання
вчителів початкових класів
Знам’янської ЗШ І – ІІІ ст. №7

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 962 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты