Середа, 01.05.2024, 20:41
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Вересень » 23 » Торгівля людьми. Інформація до уваги чоловіків!
10:00
Торгівля людьми. Інформація до уваги чоловіків!
12

В рамках роботи правового лекторію в Знам’янському професійно-технічному училищі № 12 спеціаліст І категорії Знам’янського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Білокамінська О. провела бесіду з використанням відеоматеріалів на тему «Торгівля людьми. Інформація до уваги чоловіків. Кримінальна відповідальність за торгівлю людьми». Учні дізналися, що торгівля людьми сьогодні стосується обох статей будь-якого віку та соціального стану. 

Для чоловіків така експлуатація полягає у будь-якій важкій праці - будівництво, сільське господарство, робота різноробочим та в сексуальній експлуатації. 

Проте жінки більш уразливі до того, щоб їх використовували в змішаних формах – і в трудовій, і в сексуальній експлуатації. .За статистичними даними Міжнародної організації з міграції, 28% білоруських і 17% українських чоловіків протягом останніх років стали жертвами торгівлі людьми. Чоловіків з України продають в основному для трудової експлуатації до Росії 29%, Туреччини 19%, країн Євросоюзу, Польщі – 15% або Близького Сходу. 91 % випадків торгівлі людьми відбувається до Центральної Азії, з них 70% становлять чоловіки.

Однак, Україна  є не лише країною-постачальником «живого товару» але й країною-призначення. Так, в Україні зазнають трудової і сексуальної експлуатації чоловіки із Конго, Молдови,Узбекистану, Чехії й Пакистану. Чоловіки стають жертвами торгівлі людьми у віці від 14 до 44 років, але найбільшою віковою категорією є чоловіки від 25 до 34 років. Причиною цього є пошук заробітків через скрутне матеріальне становище на Україні (за повідомленням Агентства США з міжнародного розвитку 45% чоловіків в Україні заробляють менше 100 доларів США на місяць).  

Здебільшого чоловіки, які постраждали від торгівлі людьми, працювали за кордоном на підприємствах, лісоповалах, свинофермах, нелегальних плантаціях бавовни, використання праці в морському або рибному промислі тощо. Є приклади використання чоловіків для вчинення дрібних злочинів, участі у незаконних боксерських поєдинках або азартних іграх. Сутенерство та чоловічі борделі досить рідкісні у сфері чоловічої проституції. Хоча в деяких країнах поширені нічні клуби з танцюристами в стилі гоу-гоу бойс, з послугою танець на столі, а також так звані «працівники бару», які ділять з господарем прибуток від проституції. Особливо привабливі чоловіки працюють в агентствах ескорт послуг. Переважно це чоловіки у віці від 18 до 30 років. 

Рідко хто з чоловіків «працює» в секс-індустрії після 30 років. Для виконання важкої праці чоловіків закривали у підвалах, насильно утримували та примушували працювати. Не маючи законних підстав залишаються в країні-призначення, чоловіки які виїхали за кордон для заробітків, не хочуть повертатися додому, та не маючи достатньо коштів для проживання за кордоном, вони погоджуються на пропозиції будь-яких осіб, щодо можливості працевлаштування, відтак і потрапляють до тенет торгівців людьми. 

Такі жертви, як правило проживають групами на території де виконують трудові функції, та практично не залишають її без поважних причин та згоди експлуататора. Також, виконують роботи в незахищеному одязі від шкідливого впливу виробництва, проживають в непридатних місцях (сільськогосподарських або промислових спорудах), позбавлені можливості нормально харчуватися та отримати кошти за виконану роботу, працюють понад норму (більше 12 годин на добу), без вихідних, отримують медичну допомогу тільки за згодою работорговця, піддаються штрафним санкціям, фізичному та психічному насиллю, змушені купувати в работорговця знаряддя праці та продукти харчування, не мають освіти для виконання тієї чи іншої роботи тощо.

Тому, любі чоловіки, будьте уважні при оформленні на роботу за кордон.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 831 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты