Субота, 20.04.2024, 07:56
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Вересень » 20 » Туристичний клуб
11:06
Туристичний клуб
 На базі музею майже рік діє громадська організація «Туристично-краєзнавчий клуб «Чорнолісся» (засновники: Корчагін В.В., Корчагіна О.П., Кулик Т.С., Голіков В.А.), метою якої є залучення громадян до оздоровлення, раціонального використання вільного часу, проведення змістовного дозвілля, ознайомлення з історико-культурною спадщиною і природним середовищем нашого краю та і всієї України. За час існування організації реалізовано декілька цікавих проектів, один з яких – проведення вперше в м.Знам’янка відкритого кубку з велосипедного туризму (осінь 2010 року).
З 30 травня по 3 червня організовано і здійснено туристично-краєзнавчий пішохідний похід ІІ ступеня складності «Від витоків р.Інгулець». Група складалася з 18 чоловік – учнів 5-8-х класів ЗОШ № 3 та НВК –ліцей № 2. Завдяки спонсорській допомозі меценатів у поході взяли участь і двоє дітей з багатодітних малозабезпечених родин. А ще була гостя з закордону – волонтер-викладач іноземної мови Богданівської школи, Ешлі Кейзер. Маршрут розпочато від с.Копані Знам’янського району, через села, де протікає річка: Топило, Кучерівка, Цибулеве, Чорноліска, Веселий Кут, Калинівка і завершено в с.Дмитрівка. Протяжність маршруту – 47 км, який всі учасники походу успішно подолали. У верхів’ї центральної балки біля села Топило підземні джерела пробивають землю – так народжується річка Інгулець, і спостерігати за цим надзвичайно цікаво. Комплексна пам’ятка природи, що створена тут, має загальнодержавне значення. Крім прекрасних краєвидів рідного краю уздовж русла річки, що спостерігали діти на шляху нашого маршруту, ми познайомилися ще і з пам’яткою історії – Мельгунівським курганом - Лита Могила, розкопки якого дали початок скіфознавству. Описати стан курганів на шляху маршруту було одним із завдань нашого походу, згідно домовленості з відділом охорони культурної спадщини облдержадміністрації.
Колись цим маршрутом разом з дітьми любив мандрувати один із засновників пішохідного туризму в нашому місті – О.Малицький. На сьогодні продовжуємо славні традиції пропаганди здорового способу життя та залучення молоді до активного відпочинку шляхом ознайомлення з історико-культурною спадщиною і природним середовищем нашого краю.
З 20 по 30 червня активна група туристів клубу «Чорнолісся» приймає участь у поході «Гірськими стежками Криму» з п’ятиденним відпочинком біля моря. В липні планується похід по горам Карпат.
Тож всіх зацікавлених, хто любить подорожі і пригоди та прагне зробити свій відпочинок змістовним, чекаємо у нашому клубі за адресою музею: вул..Глібка, 28-в, тел.2-09-09.

Категорія: Новини туризму | Переглядів: 1167 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты