П`ятниця, 19.04.2024, 03:49
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Грудень » 25 » У день 34-ї річниці введення радянських військ до Афганістану
13:08
У день 34-ї річниці введення радянських військ до Афганістану
  12
     Кожен рік віддаляє нас все далі і далі від страшної, жорстокої і жахливої бойні в Афганістані, яка непроханим гостем увірвалась в життя наших співвітчизників, забравши синів у матерів, розлучивши братів, залишивши сиротами дітей, а жінок — вдовами. Сьогодні виповнилося 34 роки з дня вводу радянських військ до республіки Афганістан
    Саме цього дня у нашом12у місті відзначили тридцять четверту річницю введення радянських військ в Афганістан.
12 В УПЦ Преподобного Сергія Радонезького благочинний Знам’янського округу о. Василь (Мазурок) відслужив поминальну панахиду по загиблих в Афганістані. Після чого відбулася урочиста хода центральною вулицею міста.
   Кожне слово ранить так боляче, що важко дихати, в очах стоять сльози, готові ось-ось пролитися, але полегшення немає… Про це несила слухати і в це не хочеться вірити – в цю безглузду війну і такі ж смерті, тоді ще дітей… Чому? Як все виправити? А відповіді немає. Такі відчуття вирували, мабуть, у кожного в душі, хто перебував на мітингу-реквієму, що відбувся біля меморіального комплексу "Пам'яті воїнів Афганістану". 
 
12 «В цей день ми висловлюємо слова пошани тим воїнам, які пройшли через випробування Афганської війни, вклоняємось вашій мужності та безмежній вірності своєму військовому обов’язку та Присязі. Тим воїнам, які входили до складу учасників бойових дій на території інших держав. Вони витримали тяжкі військові будні, демонстрували приклади мужності, офіцерської честі та відчули, що таке війна, коли всі ми жили мирно. Висловлюємо подяку воїнам-афганцям, які, змінивши військову форму на цивільний одяг, зайняли активну громадянську позицію, стали справжніми вихователями юного покоління. Ви є яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню, взірцем служіння народу та державі у наші дні. Низький уклін вам, за ваш ратний подвиг і вічна пам’ять загиблим героям, чиї імена вписані до однієї з найтрагічніших сторінок Вітчизняної історії», - з такими словами звернувся міський голова Ігор Борисович Крижановський до учасників мітингу. 
12     Хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам'ять загиблих в Афганістані присутні. 
    У заходах взяли участь:  секретар міської ради А.Тесленко, керуюча справами міськвиконкому Н.Тесленко, члени Знам'янської міської Спілки ветеранів війни в Афганістані, воїни-інтернаціоналісти, сім’ї загиблих воїнів, працівники трудових колективів підприємств, установ,організацій міста, громадськість міста. 
    Схилімо свої голови у скорботі за тих, імена яких висічено на скрижалях нашої історії, імена загиблих земляків. Віддайте шану матерям, які у житті втратили найдорожче. Згадаймо про той день, коли потрібно запалити свічу пам’яті героям, яких серед нас уже немає. І нехай цієї миті серця наші наповняться любов’ю і співчуттям.



Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 954 | Додав: Zagor | Рейтинг: 2.3/3

Кировоград: новости и сайты