Четвер, 28.03.2024, 14:36
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2018 » Січень » 31 » У клубі «Діалог» «Хочемо, щоб нас почули»
15:01
У клубі «Діалог» «Хочемо, щоб нас почули»
12
Перше в новому році засідання клубу «Діалог» розпочалося привітанням його керівника М.В.Василашка з новорічними та різдвяними світами всіх присутніх і запрошених. Перед колишніми керівниками підприємств, організацій і установ зі звітом про виконання Програми соціально-економічного розвитку міста у 2017 році виступив міський голова С.І.Філіпенко. 

Він зупинився на основних питаннях діяльності виконавчого комітету - реалізації завдань у промисловості, житлово-комунальній, соціальній сфері, освітній та культурній галузях Знам’янки. 

Доповідач звітував про використання коштів міського бюджету, а також поділився планами на 2018 рік. Особливу увагу приділяв питанням реформування медичної галузі та інформував про заходи щодо створення у Знам’янці єдиного медичного простору. Міський голова відповів на численні запитання ветеранів, що стосувалися пільгових перевезень, підвищення тарифів з квартплати, реорганізації професійних училищ, реконструкції будівлі колишнього банку тощо.
12

Прозвітував про свою роботу й селищний голова Знам’янки Другої С.Б.Москаленко, детально ознайомивши учасників зустрічі з напрямками використання бюджетних коштів, зокрема на благоустрій селища, освітлення вулиць, землеустрій, встановлення дитячих майданчиків, соціальний захист населення, доповів про реагування на звернення громадян. Сергій Борисович уважно вислухав пропозиції ветеранів щодо грейдерування вулиць та облаштування зупинок.

Начальник Знам’янської дирекції залізничних перевезень В.В.Матвієнко ознайомив із результатами роботи очолюваного підприємства у 2017 році. Відзначивши покращення основних показників, Володимир Васильович нагадав, що минулого року Укрзалізниця перейшла на європейські стандарти обліку фінансово-економічних показників, тож, відповідно, підприємство з прибуткового стало планово-збитковим. Але в цьому не вбачає нічого страшного. «Це нормальна європейська практика» - зазначив він. Акцентувши, що Знам’янка має найвищий показник з компенсації пільгових перевезень по Україні, начальник дирекції залізничних перевезень висловив подяку міському голові та депутатському корпусу. Зупинився виступаючий також на кадрових проблемах, питаннях оплати праці тощо.

На засіданні клубу перед ветеранами-колишніми керівниками виступила головний лікар комунального закладу «Знам’янський центр первинної медико-санітарної допомоги» Н.І.Гречина, котра у загальних рисах ознайомила з порядком надання первинної допомоги. У Знам’янській амбулаторії працюють 2 сімейні лікарі і 3 терапевти, які надають медичні послуги дорослому населенню, та 6 педіатрів. За приблизними нормативами, один лікар обслуговуватиме 2 тис. пацієнтів, педіатр - 1 тис. дітей. Для того, щоб із 1 квітня можна було укласти декларацію з лікарем, поставлено завдання кожне робоче місце лікаря забезпечити комп’ютером та принтером. Після цього вони будуть забезпечені програмами, за якими працюватимуть усі лікарі з 1 липня 2018 року. – Поки що немає юридично затверджених документів, ми працюємо у підготовчому режимі, - наголосила Наталя Іванівна і закликала до 1 квітня визначитися з яким лікарем кожний знам’янчанин бажає укласти декларацію та поставити його до відома для подальшої співпраці. Додала, що первинна допомога й надалі надаватиметься безкоштовно.
Від імені колишніх керівників І.М.Смуглій відзначив значний внесок міського голови у розвиток Знам’янки, покращення умов проживання у місті, виконання значного обсягу робіт у житлово-комунальному господарстві.

- Знам’янчани бачать позитивні зміни та підтримують С.І.Філіпенка у його діях, проте депутати Знам’янської міської ради висувають безпідставні звинувачення та не голосують за його преміювання, не враховують думку виборців, - сказав виступаючий та закликав депутатський корпус до співпраці для розвитку рідного міста.

Цю тему продовжила Л.І.Вородіна, підкресливши, що депутати жорстко критикували міського голову за використання коштів міського бюджету, але проведена ревізія суттєвих порушень не виявила. Вона запевнила, що пріоритетними напрямками діяльності міського голови були розвиток бюджетної сфери та житлово-комунального господарства, висловила подяку за плідну працю та побажала натхнення на майбутнє.

Л.І.Гребенюк закликала ветеранів-керівників прийти на сесію та висловити свою позицію у міській раді.

Г.О.Бабійчук акцентувала, що пропозиції ветеранів-керівників обов’язково направляють для реагування міському голові та заступникам. Така співпраця,коли влада міста, селища, залізниці чує своїх попередників та враховує їхній досвід, має майбутнє. Саме до такої співпраці й закликали депутатів міської ради ветерани-колишні керівники під час спільної зустрічі: - Дехто з обранців урахував побажання ветеранів у своїй діяльності. Сподіваємося, що будуть почуті й пропозиції, висловлені на нинішньому засіданні клубу «Діалог», - підкреслила голова міської ветеранської організації.

Вікторія МІРКЕВИЧ

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 776 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.9/7

Кировоград: новости и сайты