П`ятниця, 17.05.2024, 06:51
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Травень » 9 » У місті Знам'янка відбулися урочисті заходи присвячені 67-й річниці Великої Перемоги
18:19
У місті Знам'янка відбулися урочисті заходи присвячені 67-й річниці Великої Перемоги
 
12         9 травня 2012 року, у рамках відзначення 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років у місті Знам'янка відбулися урочисті заходи, присвячені цій визначній події.
Природа подарувала чудовий день, ніби вітаючи всіх блакитним небом, буянням сонця, квіту та зелені. Знам'янчани вже з 8-ї години збирались на урочистості. Святкові колони з усіх кінців міста прямували «живим коридором» - стікалися до міського Палацу культури, де й відбувся святковий мітинг.
Перед присутніми виступили міський голова І.Крижановський, народний депутат України О.Єдін, начальник Знам'янської дирекції залізничних перевезень, депутат обласної ради В.Казанджій, депутат міської ради, перший секретар Знам'янського міського комітету Комуністичної Партії України О.Смик,член міської ради ветеранів Г.Ніклонський.  
12         Вони вітали присутніх з Днем Перемоги – святом честі, гідності та справедливості . Зокрема Ігор Борисович у своєму виступі наголосив: " Є такий у році день, коли відкладаються всі нескінченні буденні клопоти і люди, нині сущі, ідуть вклонитися світлій пам’яті тих, хто зі зброєю в руках відстояв у Велику Вітчизняну нам мирне сьогодення. Дев’яте травня. День Перемоги. Свято зі сльозами на очах…"
12         Ордени і медалі на грудях ветеранів свідчили про звитягу і мужність, відвагу та віру в Перемогу.
12         Під час урочистостей ветерани Великої Вітчизняної війни із героїчних рук в руки майбутнього, передали молодому поколінню копію Прапора Перемоги зі своїми ініціалами , для довічного зберігання у міському краєзнавчому музеї, для нащадків, як визнання доблесті, героїзму, мужності і самовідданості.
12         Родзинкою мітингу став святковий феєрверк, який був створений за допомогою голубів та повітряних кульок.
Вшановуючи ветеранів, які повернулися з перемогою, та пам’ять загиблих воїнів, громадськість міста, учні загальноосвітніх закладів, працівники державних установ, трудові колективи, громадські організації та політичні партії, ветерани на чолі з керівництвом міста, народним депутатом України Олександром Єдіним, головою міської організації ветеранів України Г.Бабійчук під марш духового оркестру пройшли урочистою ходою вулицями нашого міста до меморіального кладовища.
12          На меморіальному кладовищі відбулися: покладання квітів, мітинг-реквієм та панахида за загиблими в роки Великої Вітчизняної війни.
12         Пам’ять про тих, хто загинув у грізні воєнні роки вшанували хвилиною мовчання, пролунав салют.
Святкування за традицією продовжилось у душевній доброзичливій атмосфері спілкування та частування всіх солдатською кашею у міському парку відпочинку. Біля спеціально облаштованих палаток розгорнули польові кухні. Охочим роздавали гречану кашу.
Самі ж ветерани, зізнаються, нинішня каша смачна, утім від фронтової відрізняється.
Ветеранам та учасникам Великої Вітчизняної війни щороку важче приходити на такі заходи. Однак кажуть, поки можуть, пропускати їх не будуть, адже цей день для них – особливий.
У міському парку відпочинку цього дня лунала музика, переважно духова. Настрою додавали й фронтові пісні. Ветерани зі сльозами на очах спостерігали за дітьми, які танцювали та співали пісень їхньої молодості.
12         Також на ветеранів та мешканців міста чекали святкові та розважальні заходи: літературно-музична програма "Шляхами подвигу і слави"; святковий концерт "Уклін живим, загиблим слава!" (за участю аматорських колективів); конкурсно-розважальна програма для родин "Весна квітує, мир дарує"; танцювальна програма "Танцювальний драйв"; концертна програма ВІА "Ретро"; конкурсно-розважальна програма "Нам роки – не перешкода…"; караоке "Мелодії нашої молодості"; фотовиставка "Сліди війни у долі моєї родини".
12         День Перемоги назавжди залишиться символом героїчного минулого, величі духу і братства народів. Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв, в партизанських загонах, на трудовому фронті в ім'я перемоги над фашизмом – істинний приклад патріотизму для нащадків.

Категорія: Експрес інформація | Переглядів: 741 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты