Середа, 01.05.2024, 22:35
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Травень » 9 » У рамках відзначення 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років у місті Знам'янка відбулися урочисті заходи
17:13
У рамках відзначення 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років у місті Знам'янка відбулися урочисті заходи
  
12          9 травня 2013 року, у рамках відзначення 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років у місті Знам'янка відбулися урочисті заходи, присвячені цій визначній події.
Святкові колони з усіх кінців міста прямували «живим коридором» до міського Палацу культури, де й відбувся святковий мітинг. Перед присутніми виступили міський голова І.Крижановський, начальник Знам'янської дирекції залізничних перевезень, депутат обласної ради В.Казанджій, депутат міської ради, перший секретар Знам'янського міського комітету Комуністичної Партії України О.Смик, голова міської організації ветеранів України Г.Бабійчук, воєнний комісар Знам’янсько – Олександрівського об’єднаного міського військового комісаріату Роман Юзвенко.
 
12          Вони вітали присутніх з Днем Перемоги – святом честі, гідності та справедливості . Зокрема Ігор Борисович у своєму виступі наголосив: «Нинішній травень приніс нам 68 мирну весну. Весну, якій радіють діти, онуки та правнуки тих, хто так довго чекав на неї, хто виборював її, не шкодуючи себе. Лише вони знають справжню ціну тієї Перемоги. Тож шануймо ветеранів, пам’ятаймо тих, хто загинув, захищаючи рідну землю. Адже вони зробили нам найбільший подарунок – наше майбутнє. Шановні ветерани! Ми радіємо, що Ви поруч із нами. Хай Господь дарує здоров’я, хай не болять Ваші рани, хай щастя і радість завжди будуть у Ваших оселях».
Ордени і медалі на грудях ветеранів свідчили про звитягу і мужність, відвагу та віру в Перемогу
 
12          Родзинкою мітингу став святковий феєрверк, який був створений за допомогою голубів та повітряних кульок. Вшановуючи ветеранів, які повернулися з перемогою, та пам’ять загиблих воїнів, громадськість міста, учні загальноосвітніх закладів, працівники державних установ, трудові колективи, громадські організації та політичні партії, ветерани на чолі з керівництвом міста, під марш духового оркестру пройшли урочистою ходою вулицями нашого міста.   
12           На чолі колони — ветерани в орденах, прапороносці несуть державний синьо-жовтий прапор і червоні прапори Перемоги.Урочиста хода повільно рухається до меморіального кладовища, де палає Вічний вогонь, завмерла почесна варта.Хвилиною мовчання пом’янули полеглих, в їхню честь пролунав трикратний салют.До монумента лягли живі квіти: їх клали сивочолі ветерани, їхні діти і внуки, присутні просили сфотографуватись з ветеранами на пам'ять. Усмішки, доброзичливість випромінювались з людських облич.Плити за монументом теж були вкриті квітами.     
12          Святкування за традицією продовжилось у душевній доброзичливій атмосфері спілкування та частування всіх солдатською кашею у міському парку відпочинку, де лунала музика, переважно духова. Настрою додавали й фронтові пісні.  
Цього ж дня міський голова та секретар міської ради взяли участь в урочистостях з нагоди  68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років в смт.Знам'янка Друга, де привітали ветеранів Великої Вітчизняної війни.
  
12           Також керівництво міста привітало настоятеля УПЦ Преподобного Сергія Радонезького о.Василія (Мазурка) з днем народження.Побажали міцного здоров’я, невичерпної радості, кріпості, тілесних і духовних сил на многії і благії літа, успіхів у служінні українському народу.
      День Перемоги назавжди залишиться символом героїчного минулого, величі духу і братства народів. Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв, в партизанських загонах, на трудовому фронті в ім'я перемоги над фашизмом – істинний приклад патріотизму для нащадків.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1362 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/2

Кировоград: новости и сайты