П`ятниця, 26.04.2024, 05:01
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Березень » 9 » У Знам’янці відзначили 201-у річницю з дня народження Тараса Шевченка
10:04
У Знам’янці відзначили 201-у річницю з дня народження Тараса Шевченка
 
12
Українців об’єднує спільна історична пам'ять та культурне надбання нації. У складні моменти ці фактори консолідують нас навколо прагнення жити у вільній демократичній державі, за яку боролися цілі покоління. Хтось відстоював право нашої країни на самовизначення зі зброєю в руках, а інші силою свого слова надихали на подвиг.

Одним із символів нашої Батьківщини став Тарас Шевченко, який у своїх творах описав глибину болю і трагедію українського народу в його прагненні до життя у вільній державі. Ми пам’ятаємо про великого Кобзаря і часто згадуємо його мудрі напутні слова, будуючи омріяну поетом Україну.
 
12
Так, у Знам’янці відбулися урочистості з нагоди 201-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. До пам’ятника великому Кобзареві у місті прийшли керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, депутати місцевих рад, державні службовці, представники громадськості, творчої інтелігенції, ветерани, молодь. Серед присутніх – міський голова Ігор Борисович Крижановський, голова Знам’янської районної державної адміністрації Юрій Петрович Григораш, керуюча справами міськвиконкому Лілія Іванівна Меренкова  та секретар міської ради Надія Анатоліївна Адамович.
 
12
Слова Тараса Григоровича Шевченка зараз актуальні, як ніколи. За своє коротке життя, 47 років і один день, він вдосталь настраждався і хотів лише того, до чого прагнемо всі ми – життя, свободи, миру – зазначає у своєму виступі на честь 201-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка міський голова Ігор Борисович Крижановський та додає, що  Постать великого Кобзаря – це символ незламності духу в боротьбі за волю, щастя та єдину Україну. 

На заході звучали вірші та пісні, написані на тексти Шевченка. На завершення присутні поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1122 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/2

Кировоград: новости и сайты