Понеділок, 22.07.2024, 15:08
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 64
Гостей: 64
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Жовтень » 31 » Участь міського голови І.Крижановського у онлайн-нараді
19:40
Участь міського голови І.Крижановського у онлайн-нараді
12         Міський голова І.Крижановський взяв участь в онлайн-нараді з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та відомств України, яку проводив голова Кіровоградської обласної державної адміністрації С.Ларін. На порядок денний були винесені питання стану та перспектив розвитку бджільництва в області; стану виконавської дисципліни, організацію виконання завдань, визначених актами і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями та дорученнями голови обласної державної адміністрації за ІІІ квартал 2011 року; реалізації комплексу заходів щодо захисту прав та інтересів дітей у контексті завдань, визначених Президентом України В.Ф.Януковичем під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини.
Як повідомляє офіційний сайт Кіровоградської облдержадміністрації, голова обласної державної адміністрації С.Ларін, відкриваючи традиційну що понеділкову апаратну нараду розповів про участь кіровоградської делегації у Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дитини, яка відбулася минулого тижня під головуванням Президента України Віктора Федоровича Януковича.Сергій Ларін зауважив, що Глава держави звернув увагу учасників наради на кілька проблемних питань, які треба вирішити в областях, у тому числі – на Кіровоградщині. Так, Президент України наголосив, що необхідно перевірити стан соціального захисту багатодітних родин. У тому числі – як реалізуються права на пільги.Разом з тим, Сергій Ларін відзначив, що область може похвалитися позитивним досвідом у забезпеченні права дитини на освіту, яке залишається беззаперечним пріоритетом державної політики України. Це і перша в Україні обласна програма «Освітній округ-2015», і програма «Шкільна парта», і відкриття нових шкіл, дитячих садків та груп у дитсадках.У позитивному контексті прозвучала Кіровоградщина і у частині доповіді Президента, яка стосувалася досвіду реформування інтернатних закладів. Зокрема, мова йде про дитбудинок «Наш дім». Очільник області розповів, що після наради кіровоградська делегація обговорила з Віце-прем’єр-міністром України Сергієм Тігіпком питання про законодавче урегулювання діяльності даного інтернату.
«У нас як буває? Якщо нічого не робиш – то й добре. А як починаєш щось добре робити – з’являються підстави для перевірок. Я вимагаю від профільних управлінь, обласної служби захисту дітей займатися цим питанням і тримати його на контролі. Нам треба створити чотирирічну програму про те, як ми будемо рухатися у цьому напрямку, відмовлятися від форм виховання дітей у великих дитячих будинках, реалізовувати європейські прагнення, а не залишатися із атавізмами», - підсумував Сергій Ларін. Він доручив сформулювати пропозиції від області з цього приводу, щоб представники Кіровоградщини могли завтра їх передати Віце-прем’єр-міністрові.
Начальник відділу контролю апарату облдержадміністрації Володимир Люлька під час апаратної наради проінформував про стан виконавської дисципліни, організацію виконання завдань, визначених актами і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями та дорученнями голови обласної державної адміністрації протягом ІІІ кварталу поточного року.
Перелічив Володимир Люлька ті структурні підрозділи облдержадміністрації, які протягом звітного періоду виконали поставлені перед ними завдання з порушенням термінів.З цього приводу голова облдержадміністрації Сергій Ларін наголосив, що запитувати про причини невиконання тих чи інших завдань не буде. "Не виконали – догана, знову не виконали – іще одна догана, а на третій раз – уже звільнення", - підкреслив очільник області, звертаючись до присутніх.
Під час апаратної наради Сергій Ларін особливу увагу звернув на результати Всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини під головуванням Президента України, яка відбулась минулого тижня в Києві, і участь в якій взяли представники Кіровоградщини.
Коротко про проблеми, які порушувались під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини, розповіла начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Віра Сухопарова. Вона зауважила, що під час наради Президент України наголосив про необхідність забезпечити кожну українську дитину вільним доступом до освіти не лише як такої, а й дошкільної зокрема. У контексті поставленого Президентом завдання Віра Сухопарова зазначила, що керівники територій усіх рівнів в області повинні опрацювати можливість створення нових дошкільних закладів.
Та найбільш обговорюваною, відтак найбільш важливою під час всеукраїнської наради була тема сирітства. Сергій Ларін наголосив, що Україна чи не єдина держава у світі, де й досі діти-сироти виховуються у закладах інтернатного типу, у той час як у світі все більшого поширення набуває практика усиновлення або виховання таких дітей у будинках сімейного типу.
Голова облдержадміністрації доручив готувати окрему обласну програму, в рамках якої має бути чітко виписана стратегія допомоги дітям-сиротам.

Категорія: Експрес інформація | Переглядів: 650 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты