Середа, 08.05.2024, 22:53
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Листопад » 29 » Участь у відкритті унікальної виставки "Відрядження в один кінець..."
16:56
Участь у відкритті унікальної виставки "Відрядження в один кінець..."
 
12         22 листопада в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського відбулася презентація фотовиставки „Відрядження в один кінець…” визнаного харківського фотомитця Володимира Оглобліна, який вів зйомку на територіях бувших таборів Колими, Аляски, ГУЛАГУ. А також однойменне засідання круглого столу, присвячене вшануванню пам'яті жертв політичних репресій. На ці заходи були запрошені і працівники міського краєзнавчого музею. Засідання відкрила організатор заходу, заступник директора Оксана Ткаченко. Зі вступним словом виступили заступник начальника управління культури і туризму Кіровоградської облдержадміністрації Олег Бабенко, завідуюча сектором управлення внутрішньої політики і зв’язків з громадськістю Кіровоградської ОДА Світлана Голота, почесні гості - професор, доктор юридичних наук, віце-президент Всесвітньої Академії Наук Комплексної Безпеки, віце-президент Міжнародної антитерористичної єдності, голова Ради директорів Європейського центру образотворчих мистецтв, почесний академік Російської Академії мистецтв Ігор Іванович Бондаренко; доктор філософії, президент міжнародної громадської організації „Международное антитеррористическое единство” (м. Київ) зі статусом члена Ради Європи Олександр Іванович Дічек. Вони подарували бібліотеці велику підбірку наукових праць і досліджень з проблеми тоталітаризму. Спільною думкою, яка червоною ниткою пройшла крізь усі виступи, стала необхідність пам’ятати і попередження повторення чорних сторінок історії, розвиток толерантності і громадянського суспільства.
 
12          Вражаючим болем, пронизливими емоціями віє від фотовиставки «Відрядження в один кінець…» - залишені рештки радянських концтаборів, німі свідки чорних сторінок історії імперії, якої уже давно немає. Витяги з документів, картосхеми, свідчення очевидців – унікальні матеріали, які змушують замислитись про ціну гіркого уроку історії.
Тож круглий стіл, який зібрав близько 50 учасників, зусібіч розкрив тему репресованих і невинно засуджених жителів Кіровоградщини, та й власне долю поколінь українського народу, знищеною системою тоталітарного режиму. На засіданні йшла мова про як окремих невинно репресованих громадян, наприклад єлисаветградського лікаря Добровольского, родини священика Миколи Піскановсього, так і долі невинно розстріляних поляків, священнослужителів, інтелігенції, які були планово знищені владою і згодом реабілітовані посмертно. Кожна доповідь переплелась з глибоко особистою історією кожного з присутніх, адже в нашій країні немає жодної родини, яка б не постраждала від кривавого режиму тоталітарної влади. І наше головне завдання, як нащадків невинно страченого покоління – пам’ятати і боротися, не допустити, попередити етноцид.

Фотовиставка «Відрядження в один кінець…» працює у відділі мистецтв з 22 листопада 2012 року по 22 січня 2013 року. Без перерви і вихідних, у режимі роботи бібліотеки.
Вхід безкоштовний. Прийти і подивитися – варто!


Директор музею Т.Кулик

Категорія: Новини культури | Переглядів: 843 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты