Вівторок, 23.04.2024, 21:19
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 10
Гостей: 10
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2018 » Січень » 24 » Україна – Єдина країна
08:19
Україна – Єдина країна
12
В Україні, 22 січня, в честь проголошення в 1919 році Акту Злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР), щороку відзначається День Соборності. 

Офіційним державним святом День Соборності України став лише в 1999 році після підписання відповідного Указу Президентом України Л.Кучмою.
12

Бути на варті безпеки своєї держави – справа честі кожного свідомого громадянина, патріота своєї держави. Виховувати почуття, гідні патріота, спонукати до обов’язку захищати рідну землю, цінувати людське життя, яке є найвищою цінністю, покликані вчителі, вихователі, волонтери, діячі культури та мистецтва, поети та письменники, мов ковалі людських душ, озброєні влучним та проникливим  словом і, загалом,  - небайдужі до майбутнього своєї держави особистості. 
12
Щороку, користуючись нагодою висловити свою шану та повагу тим, хто став гідним прикладом для наслідування майбутніх поколінь, у процесі історичного становлення нашої держави, а сьогодні, ще й звернутися, чи то  у пісні, чи у поетичному слові до тих, хто стоїть на варті нашої безпеки, захищаючи кордони рідної України, зі словами вдячності, схиляючи при цьому голову перед неабиякою мужністю та силою духу у боротьбі з ворогом наших бійців, учасників війни на Сході України, учні та вихованці закладів загальної середньої та позашкільної освіти міста стали активними учасниками урочистостей, проведених 22 січня 2018 року  в залі засідань міськвиконкому з нагоди Дня Соборності України.
12

Сьогодні, після десятків років Незалежності, проблема Соборності України є, на жаль, не менш актуальною. Саме тому не залишаються осторонь такої події  в історії нашого державотворення учні-парламентарі.

У День Соборності України, 22 січня цього року, учні закладів освіти міста разом з активістами учнівського самоврядування  та педагогами закладів освіти міста  і ЦДЮТ утворили у міському Парку відпочинку «живий ланцюг», побудова якого стала головною традицією свята, адже найперший ланцюг єднання («живий ланцюг») українці створили 21 січня 1990 року. Тоді «живий ланцюг», в якому взяли участь 450 тисяч осіб, зв’язав Івано-Франківськ, Львів та Київ. Традиція, як бачимо, прижилася і щороку повторюється в багатьох містах України саме у День Соборності нашої держави.
12

Учасниками заходів, спрямованих на виховання патріотизму, утвердження сили духу та єдності Українського народу, стали діти та дорослі, представники трудових та учнівських колективів міста, об’єднаних єдиною метою та непохитних у своїх переконаннях, що «Україна – Єдина країна».   

Головний спеціаліст відділу освіти
виконавчого комітету Знам’янської міської ради 
Т.Попова
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 977 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты