П`ятниця, 29.03.2024, 15:51
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Грудень » 13 » Укрзалізниця продовжує роботу над створенням сучасних центрів управління рухом поїздів
09:22
Укрзалізниця продовжує роботу над створенням сучасних центрів управління рухом поїздів
12
Залізничники працюють над створенням центрів управління рухом — головного в Укрзалізниці та шести регіональних. Регіональним центрам підпорядковуватимуться 14 районів управління, які створюються на залізницях України. Таким чином поетапно до 2019 року відбудеться перехід на нову систему управління перевізним процесом. 
Запровадження нової технології управління поїзною роботою відбуватиметься не лише завдяки структурним змінам, а й технічному переоснащенню для подальшого застосування систем автоматизованого і автоматичного управління рухом поїздів.
«Метою нововведення є впровадження ефективної структури управління перевізним процесом (для оперативного керування експлуатаційною роботою) та оновлення відповідних технологій на основі їх автоматизації», — пояснив головний інженер Головного управління перевезень Укрзалізниці Василь Капшай.
Наразі триває створення регіональних центрів управління рухом на Донецькій та Південній залізницях. Зокрема, на Донецькій залізниці завершується робота зі створення третього (перші два — Ясинуватський та Краснолиманський) району управління рухом поїздів — Луганського (на базі Луганської і Дебальцівської дирекцій), який невдовзі планується ввести в експлуатацію.
з 1 січня 2014 р. планується створити відділ перевезень Луганського району управління рухом з відокремленими підрозділами — станціями Луганськ і Дебальцеве. Також плануються перепідпорядкувати лінійні станції, оптимізувати диспетчерські дільниці.
На Південній залізниці триває робота з подальшої оптимізації кількості диспетчерських дільниць та збільшення їх довжини. Нині здійснюється перерозподіл меж п’яти диспетчерських дільниць: Харківського вузла, Мерефа-Лозова, Ново-Боварського вузла, Люботинського вузла, Богодухів-Ворожба та зменшення їх кількості до чотирьох. Ведуться підготовчі роботи зі створення об’єднаної дільниці на полігоні Куп’янськ - Основа - Полтава - Бурти. Розробляється й проектно-кошторисна документація на обладнання дільниці Полтава — Гребінка сучасними пристроями диспетчерської централізації («Каскад»), впровадження яких надасть можливість об’єднати три диспетчерські дільниці в одну.
На Південній залізниці вже працює об’єднана диспетчерська дільниця Полтава — Лозова. Вона оснащена сучасним обладнанням, що дає змогу дистанційно керувати окремими роздільними пунктами та зменшити експлуатаційні витрати.
За інформацією головного управління перевезень Укрзалізниці, головний та регіональний центри функціонуватимуть за принципами концентрації, тобто зосередження технічних засобів і персоналу для управління рухом, і централізації управління руху на полігонах значної протяжності. зокрема, довжина диспетчерських дільниць буде збільшена до 200-300 км.
«На сьогодні українські залізниці поділені на 135 дільниць, деякі з них протяжністю лише 25-100 км, треба їх об’єднувати, створювати великі полігони. На великих полігонах менше стиків і більша швидкість руху поїздів», – пояснив перший заступник головного управління перевезень Укрзалізниці Євген Кучеренко.
Побудова сучасних центрів управління буде здійснюватися на базі мікропроцесорних систем диспетчерської централізації і диспетчерського контролю. Завдяки сучасним інформаційним технологіям перевізний процес відображатиметься у реальному часі, що значно підвищить ефективність праці диспетчерів. За допомогою новітніх систем, які в режимі реального часу відображають рух поїздів, типи поїздів, місце їх знаходження, усі затримки та прискорення в графіку тощо, диспетчери оперативно отримуватимуть повну інформацію про стан перевезень і матимуть змогу швидко реагувати для усунення відхилень від графіка руху.
Довідково
Зміни в системі управління рухом поїздів відбуваються у зв’язку зі створенням нової організаційно-правової та економічної моделі управління залізничним транспортом, структурними перетвореннями, які передбачені Державною цільовою програмою реформування залізничного транспорту на 2010 - 2019 роки, схваленою постановою Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 № 1106.
На українській залізничній мережі планується створити головний центр управління рухом та шість регіональних центрів, що включатимуть 14 районів управління, які створюватимуться на базі відділів перевезень дирекцій з їх укрупненням:
— на Донецькій залізниці — три райони: Ясинуватський і Краснолиманський (вони нині входять до складу дорожнього центру управління, що розташовані у Донецьку) та Луганський (на базі Луганської і Дебальцівської дирекцій);
— на Придніпровській магістралі — два райони: перший — на базі Дніпропетровської та Криворізької дирекцій; другий — на базі Запорізької та Кримської дирекцій;
— на Південній залізниці — два райони: Центральний (Харківська, Куп’янська, Сумська дирекції) та Західний (Полтавська дирекція);
— на Південно-Західній залізниці — два райони: Північний район (на базі Київської, Конотопської та Коростеньської дирекцій); Південний (на базі Козятинської та Жмеринської дирекцій);
— на Одеській магістралі — два райони: Одеський (на базі Одеської та Херсонської дирекцій) і Знам’янський (на базі Знам’янської та Шевченківської дирекцій);
— на Львівській залізниці — три райони: Львівський (на базі Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської дирекцій); Рівненський (на базі Рівненської дирекції); Ужгородський (на базі Ужгородської дирекції).


Прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 850 | Додав: Zagor | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты