П`ятниця, 26.04.2024, 20:35
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Січень » 22 » Урочистий мітинг з нагоди одного з найзначніших державних свят – Дня Соборності та Свободи України
13:19
Урочистий мітинг з нагоди одного з найзначніших державних свят – Дня Соборності та Свободи України
 
12
22 січня 2015 року біля пам’ятника  Т.Г. Шевченку відбувся урочистий мітинг з нагоди одного з найзначніших державних свят – Дня Соборності та Свободи України.  

Керівництво виконавчого комітету Знам’янської міської ради, районної державної адміністрації та районної ради, представники трудових колективів і громадськості зібралися біля пам’ятника Т.Г. Шевченка, щоб вкотре підтвердити свою єдність і непохитність в ідеалах щодо збереження принципів соборності та незалежності нашого народу.  

Звертаючись до зібрання,  міський голова Ігор Крижановський наголосив, що місце проведення заходу є символічним, адже великий Кобзар уособлює прагнення української нації до соборної, цілісної та незалежної держави. 
 
12
Також Ігор Борисович  зазначив: «Це свято нагадує нам, особливо підростаючому поколінню, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми - єдиний народ!  
 
Прикро вражений подіями, які відбуваються на Сході нашої країни, тому в  ситуації, яка склалася нині в Україні ми маємо проявляти мудрість, зберігати спокій та виваженість. Українці доброзичлива нація. Ми завжди зберігали мирні настрої та рівновагу. 

Тому і в ці дні будьмо ще більше людяними і толерантними один до одного! Соборність – це символ, символ боротьби за волю, порозуміння між людьми, часточка віри в майбутнє. 
12

Тож пам’ятаймо про незліченні жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар незалежності, соборності, державності. Бережімо як найвищу цінність нашу українську соборність, і ми досягнемо мети.  

Ми робимо висновки з помилок, мужніємо і, головне, ми переконані, що вже ніколи і нікому не дозволимо зганьбити України. Ми – вільні, горді, згуртовані, незламні у своїх переконаннях і впевнені у перемозі. Тож щиро молимося за мир, за єдину, цілісну незалежну України, її і нашу щасливу долю! Нехай мир та злагода стануть панівними в нашій державі та в кожному нашому домі.»

Всі присутні вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих воїнів-захисників, мешканців буреломного Сходу нашої України та наших земляків-героїв Віктора Голого і  Дмитра Цуркана.
 
12
Під час урочистостей були нагороджені Грамотами виконавчого комітету Знам’янської міської ради та Почесними грамотами Знам’янської районної державної адміністрації кращі волонтери міста та району, а саме:
директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім.Т.Г.Шевченка Солонько Наталія Віталіївна; директор навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 – ліцей» Сопільняк Юрій Михайлович; директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3  Подвиженко Олена Іванівна; директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Лядський Володимир Анатолійович; директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6  Полежай Дмитро Петрович; директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7  Корж Раїса Олександрівна; директор  Центру дитячої та юнацької творчості Подвиженко Геннадій Іванович; Павленко Олександр Олександрович, голова фермерського господарства «Ніка»; Кутинець Володимир Іванович, Пантазіївський сільський голова;   Матвєєв Ігор Олександрович, голова фермерського господарства «Матвєєв»; Мороз Анатолій Павлович, 
12
голова фермерського господарства «Мороз А.П.» ;
Столбов Володимир Миколайович, завгосп районного центру дитячої та юнацької творчості;Тишкевич Наталія Миколаївна, координатор ГО «Знам’янського об’єднання «Майдан;   Хуторний Олександр Миколайович, начальник управління ветеринарної медицини у Знам’янському районі. 
 
Символом цілісності, Соборності України став  «Вінок єднання», який прикрасили  символічними стрічками з назвами областей України учні міста.

 
12
Біля пам’ятника Великому Кобзарю звучали українські милозвучні та бадьорі пісні, які створювали святковий настрій, наприкінці заходу присутні поклали квіти до пам’ятника неперевершеного українського поета та Великого Кобзаря – Тараса Шевченка..

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1091 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты