Вівторок, 23.04.2024, 13:29
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Жовтень » 18 » Урочистості до Дня захисника України
10:41
Урочистості до Дня захисника України
Урочисті заходи до Дня захисника України розпочалися 13 жовтня із покладання квітів до пам’ятного знаку «Героям, загиблим за свободу та незалежність України» на площі Героїв Майдану. У покладанні взяли участь перший заступник міського голови Валентина Загородня, секретар міської ради Наталія Клименко,заступник міського голови Сергій Гребенюк, керуюча справами міськвиконкому Ірина Ратушна, депутати міської ради, представники міської спілки ветеранів АТО та громадськість міста.
Урочисті заходи продовжилися у міському Палаці культури, на яких були присутні військовослужбовці, представники трудових колективів, громадських організацій, матері та члени родин загиблих учасників антитерористичної операції на Сході.
Концертний зал міського Палацу культури був наповнений знам’янчанами, які прийшли, щоб засвідчити свою повагу всім, хто носить військову форму, і відзначити свято – День захисника України. 
Затамувавши подих, глядачі слухали молитву Покрови Пресвятої Богородиці о спасінні і заступництві, якою розпочався урочистий концерт, а потім, під бурхливі оплески, на сцену вийшов народний аматорський ансамбль української пісні і танцю «Барвінок» (керівник Заслужений працівник культури Є.Мельниченко). Запальні козацькі пісні підхопив український народний танець «Гопак», у виконанні зразкового танцювального колективу «Веселка» (керівник Т. Часник), який радував глядача своїми виступами протягом всього концерту ще не раз. 
З вітальним словом до присутніх звернулась секретар міської ради Наталія Миколаївна Клименко: 
«День захисника України - це свято, яке посіло гідне місце серед самих почесних та достойних в нашій країні, сьогодні ми вшановуємо всіх, хто причетний до високого звання - захисник України, звання єдиного для всіх: від вкритих сивиною і увінчаних нагородами фронтовиків до молоді, яка лише нещодавно одягла військову форму, від воїнів-інтернаціоналістів до учасників антитерористичної операції. Цей день об’єднує різні покоління, кожне з яких має своїх українських Героїв.
Славетні традиції українського народу продовжують захисники і патріоти Української держави, які сьогодні 
відстоюють мир у нашій країні на східних рубежах. За це їм низький уклін і особлива шана. У цей день ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю усіх героїв, які полягли у боротьбі за незалежність України. Від щирого серця бажаю Вам щастя, здоров’я, успіхів, оптимізму і миру, благополуччя і надійного тилу в родинах. Нехай ваші родини і нашу країну оберігає Господь!»
За мужність та героїзм, вірну службу на благо своєї землі та свого народу, значний особистий вклад в розбудову країни секретар міської ради Клименко Н.М. вручила нагороди тим, хто кожного дня доводить свою 
відданість Батьківщині. Почесною грамотою ОДА нагороджено учасника АТО О.С.Осіпова. Грамотою Знам`янської міської ради було нагороджено громадську організацію «Знам’янська спілка ветеранів АТО» (виконуючий обов’язки голови спілки – Микола Нікітін) за активну громадську діяльність, вірність українському народу та з нагоди відзначення Дня захисника України.
Подякою Знам’янської міської ради нагороджено: громадську організацію «Всеукраїнська спілка учасників бойових дій в АТО «Побратими України» (голова громадської організації відокремленого підрозділу м. Знам’янка та Знам’янського району – Олександр Осіпов), за активну громадську діяльність, вірність українському народу та з нагоди відзначення Дня захисника України;
Ісаєнка Павла Станіславовича, радіотелеграфіста відділення зв’язку та інформатизації Знам’янського об’єднаного міського військового комісаріату, Квашу Олександра Васильовича, начальника відділення військового обліку і бронювання сержантів і солдатів запасу Знам’янського міського об’єднаного військового комісаріату, Штанька Євгена Миколайовича, старшого офіцера відділення комплектування Знам’янського об’єднаного міського військового комісаріату, Юрчика Олега Володимировича, старшого офіцера відділення офіцерів запасу і кадрів Знам’янського об’єднаного міського військового комісаріату за сумлінне виконання службових обов’язків, належні професійні якості та з нагоди відзначення Дня захисника України.
На превеликий жаль, не всім героям судилося вийти на сцену за своїми почесними нагородами - Медаллю «За жертовність і любов до України» від Української Православної Церкви Київського Патріархату нагороджений (посмертно) Трубін Сергій Сергійович, її  вручено батькові загиблого героя Сергію Пилиповичу Трубіну.
Заступник військового комісара Знам'янського ОМВК з територіальної оборони, учасник АТО В.М.Щетінін побажав всім захисникам Вітчизни мирного неба на Україні і всім міцного здоров'я та вручив відзнаку Кіроворадської ОДА "За мужність і відвагу" учаснику АТО О.В.Чиплику. Також пролунали вітання та вручено подарунок учаснику АТО Миколі Шилаєву та його дружині Анастасії з нагоди народження сина Матвійка.
Подяки від учасників концерту другого фестивалю патріотичної пісні «Пісні, народжені в АТО», який проходив 21 вересня цього року в місті Знам'янка вручені директорам, педколективам та учням Знам’янської загальноосвітньої школи №3-гімназія – в особі Подвиженко Олені Іванівні та Знам’янської загальноосвітньої школи №1 ім. Т.Шевченко в особі Солонько Наталія Віталіївна.
Знам’янським парламентом дітей був проведений фотоконкурс «Гарні фото в вишиванці», присвячений Дню захисника України та українському козацтву. У конкурсі взяли участь 65 дівчат, хлопців, учителів та мешканців міста, які надіслали свої фото у вишиванках та з різною українською символікою. 
За допомогою генератора випадкових чисел було обрано 3 –х переможців. 
Ними стали:
Василенко Василь 
Кукояжний Олег 
Власенко Максим 
Переможців було запрошено на сцену для отримання подарунків. А всіх інших учасників ведучі просили не засмучуватися, адже це не останній конкурс міського парламенту дітей, у якому вони зможуть взяти участь.
Слова вдячності всім захисникам хто несе сьогодні нелегку військову службу, захищаючи зараз нашу країну від ворога лунали і від ведучих заходу В.Кравченко та В.Ткалича. Творчі колективи художньої самодіяльності міського Палацу культури подарували всім присутнім чудовий концерт, на якому прозвучали пісні і музичні композиції у виконанні вокалістів Р.Павловського, В.Запісочної, М.Москаленка та учнів і викладачів Знам‘янської дитячої музичної школи імені М.В.Лисенка (директор С.Івасенко) та представлені нові танцювальні постановки у виконанні колективу бального танцю «Грація» (керівник В.Кондратюк). Гарним доповненням свята була виставка робіт художника М.Ярчихіна.
Святкову концертну програму підготовали працівники Палацу культури: С.Бойко, В.Петрашова, О.Редько, Б.Запісочний, П. Пісчурніков, В. Русаков, С.Єгоров, П.Жалдак.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1038 | Додав: Moderator_1 | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты