П`ятниця, 26.04.2024, 04:25
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Січень » 29 » Урочистості з нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Крут
14:17
Урочистості з нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Крут
 
12
Сьогодні, в різних куточках України вшановували пам’ять Героїв Крут, які 29 січня 1918 року стали на захист української державності.

У залі засідань виконавчого комітету Знам’янської міської ради відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Крут. 

В історії України є багато трагічних сторінок, але бій під Крутами займає серед них особливе місце.

Саме під Крутами 29 січня 1918 року, до боротьби з жорстоким ворогом – добре озброєними більшовицькими ордами стали юнаки, які ніколи не тримали в руках зброї – студенти Київського університету Святого Володимира та учні гімназії імені Кирило-Мефодіївського братства. Вони поклали свої голови за волю України . 

12
Директор міського  краєзнавчого музею Тетяна Кулик провела для всіх присутніх в залі годину історичної пам’яті «Безсмертного подвигу гідні обранці». Захід присвячено тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України спить вічним сном у знаних і безіменних могилах, розкиданих по рідній і чужій землях; тим, кого в умовах більшовицької тиранії ми повинні були забути і викреслити зі своєї пам’яті, героям, які полягли в страшному бою під Крутами.
 
12
Протягом заходу присутні мали змогу усвідомити рядки української історії, де вписано героїчний подвиг юнаків, що полягли за незалежність молодої Української Держави на станції Крути 29 січня 1918 року.   Проводячи паралель з сьогоденням громаді було запропоновано переглянути    відео кліп пісні Сергія Василюка «Ніколи не плач», де кожне слово є відголоском подій  наших часів. 
 
Після урочистих зборів відбулося покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку за участю керівництва міста та Знам’янського району, представників  органів місцевого самоврядування,підприємств, установ та організацій, молодь. Всі присутні вшанували   пам’ять загиблих героїв в бою під Крутами хвилиною мовчання. 

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 948 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2

Кировоград: новости и сайты