П`ятниця, 19.04.2024, 01:54
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Лютий » 19 » Урок "Мужності" у ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей»
10:56
Урок "Мужності" у ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей»
12
Традиційним є участь Знам’янського МСТК ТСОУ у проведенні в навчальних закладах уроків мужності напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та відзначення річниці виведення військ з Афганістану. 

Директора ЗМСТК ТСОУ учасника бойових дій на території Афганістану В. Колебіденка запросили прийняти участь у одному з таких заходів, що проводився у ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей». Разом з побратимом по службі в армії В. Криловим розповідали учням про побачене і пережите в Афганістані. 

12
Володимир Олександрович провів для слухачів короткий екскурс в історію нашої країни. Після закінчення Великої Вітчизняної війни радянські люди вірили, що зроблять все можливе, щоб ніколи більше не братися за зброю. Та довелося. 18 – річних юнаків відправили виконувати свій військовий обов’язок у далеку і незнайому країну Афганістан, де точилася жорстока і незрозуміла війна. І всі вони вірили, що це – остання війна, що випала на їх долю, що їх діти не будуть воювати. Та й ці сподівання не виправдалися. Тепер війна прийшла і в Україну. 

Нині в Україні прийнята Концепція національно – патріотичного виховання дітей та молоді, одним із напрямків якого є військово – патріотичне виховання. Необхідно, щоб юнаки та дівчата усвідомлювали і розуміли, що війна – це вже не щось далеке, вона може прийти і на нашу землю. І необхідно бути готовими і чітко розуміти як діяти в тій чи іншій ситуації. 

В цей такий нелегкий час молодим людям слід бути особливо уважними та обережними під час спілкування з незнайомими людьми, виявлення підозрілих предметів, що можуть бути замаскованою вибухівкою. В. Колебіденко розповів учням про різні види вибухівки, демонстрував зразки макетів мін, пояснював принцип і наслідки їх дії  та вчив як діяти у разі знаходження вибухонебезпечних предметів. 

12
Представник Знам’янсько - Олександрівського військового комісаріату П. Ісаєнко ознайомив присутніх із умовами вступу на контрактну службу до лав Збройних Сил України.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували світлу пам’ять полеглих у боях воїнів. Вічна їм слава та пам’ять людська.

Організатор зустрічі старший майстер, викладач предмету «Захист Вітчизни» С. Комарь та адміністрація ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей» щиро дякували гостям. Адже ці люди - герої вже тільки тому, що залишилися живими, пройшовши страшними стежками Афганської війни.

І. Іваненко, заступник директора
Знам’янського МСТК ТСО України

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 914 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты