Середа, 08.05.2024, 19:47
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Серпень » 14 » В державі вперше створено надзвичайно привабливі умови пільгового кредитування на придбання житла – під 3% річних
09:49
В державі вперше створено надзвичайно привабливі умови пільгового кредитування на придбання житла – під 3% річних
12       Міський голова Ігор Крижановський взяв участь у нараді з питань виконання програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, що потребують поліпшення житлових умов, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко. Також у нараді взяли участь голови райдержадміністрації, представники органів місцевого самоврядування з Кіровограда, Олександрії та Світловодська, керівники підприємств "Червона зірка", "Інтерресурси", "Креатив" та "Ятрань".
- Програма "Доступне житло" – це одна із найбільш вагомих соціальних ініціатив Президента України, - підкреслив Андрій Ніколаєнко.
За його інформацією, на даний час міжвідомчою комісією Мінрегіонбуд до проекту допущено три об’єкти по Кіровоградській області – 2 будинки в Олександрії та один будинок у Кіровограді.
Андрій Ніколаєнко також зазначив, що станом на 13 серпня поточного року до участі у програмі "Доступне житло" подали заявки понад 240 осіб, переважна більшість яких, як виявилося, не в змозі "потягнути" пільгове кредитування. Серед вирішальних причин, що унеможливлюють отримання іпотеки, і відсутність самого "доступного житла".
- Забезпечення громадян доступним житлом – це вимога Глави держави, тим паче в державі вперше створено надзвичайно привабливі умови пільгового кредитування для придбання житла або будинку – під 3% річних, - підкреслив Андрій Ніколаєнко.
- Це питання на особливому контролі Президента та уряду, за яке питатимуть з кожного керівника області, - наголосив Андрій Ніколаєнко. Він закликав учасників наради системно відпрацювати усі можливості впровадження соціальної ініціативи на місцях, активніше проводити роз’яснювальну роботу з жителями міст і районів, а також з головними інвесторами території.
Головною причиною того, що область не вирізняється здобутками серед інших регіонів у житловому питанні, начальник управління регіонального розвиту, містобудування та архітектури ОДА Вікторія Кулікова вбачає певною мірою безініціативність місцевої влади. – Якщо на обласному рівні проводиться системна роз’яснювальна робота з приводу вимог до учасників пільгового кредитування, то у в окремих районах не можна навіть отримати фахової консультації від місцевих чиновників, - констатувала посадовець. Вікторія Кулікова наголосила, що території також нехтують можливістю, передбаченою в останній постанові Кабміну щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів, залучати до програми індивідуальну забудову та вторинне житло.
Під час наради було також проаналізовано ситуацію та перспективи реалізації програми "Доступне житло" в містах обласного значення.
Велику надію на зрушення ситуації на краще Андрій Ніколаєнко покладає на співпрацю керівників територій з місцевим бізнесом.
- Працюйте з потужними роботодавцями району, які найперше зацікавлені у тому, щоб утримати висококласних спеціалістів на своїх підприємствах, - закликав посадовець. – Можливо, знайдуться такі, що допоможуть фахівцям отримати пільговий кредит на житло.
Перший заступник голови облдержадміністрації доручив територіям оперативно відпрацювати такі можливості.


                            За матеріалами офіційного сайту Кіровоградської ОДА
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 650 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты