П`ятниця, 29.03.2024, 09:42
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Лютий » 15 » В обласній державній адміністрації відбулася співбесіда з представниками Знам’янського регіону
14:49
В обласній державній адміністрації відбулася співбесіда з представниками Знам’янського регіону
12
У рамках звіту керівників районів і міст області про підсумки соціально-економічного розвитку їхніх територій у 2015 році, стану виконання поставлених завдань в обласній державній адміністрації відбулася співбесіда з представниками Знам’янського регіону. 

Розпочинаючи розмову, перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко закцентував увагу на тому, що місто і район у багатьох питаннях життєдіяльності настільки переплетені, у тому числі територіально ("одна половина вулиці – це місто, а друга – вже район"), що відокремити їх практично неможливо. Така "спорідненість", з огляду на фінансові питання, потребує прийняття досить важливих рішень. Це стосується, насамперед, сфери охорони здоров’я, а надалі, можливо, й об’єднаності громад, що дозволить отримати великі позитиви, у першу чергу, для жителів регіону.

Міський голова Знам’янки Сергій Філіпенко поінформував учасників робочої зустрічі про успіхи і недопрацювання в минулому році, обґрунтувавши причини нижчих, від прогнозованих, результатів, та зупинився на тому, що місто планує зробити нинішнього року, сподіваючись не лише на власні кошти, а й на підтримку держави.

12
Серед підсумків зі знаком плюс – промисловими підприємствами Знам’янки у 2015 році реалізовано продукції на 170,2 мільйона гривень, темпи зростання обсягів виробництва, порівняно з минулорічними, склали 112,5%. Дохідну частину загального фонду місцевого бюджету (без урахування міжбюджетних трансфертів) виконано на 105,3%, спеціального фонду (без урахування власних надходжень бюджетних установ) – на 106,4%. Дотації з державного бюджету протягом 2015 року до місцевого бюджету Знам’янки не надходили. Середньомісячна заробітна плата штатних працівників у місті у січні-вересні (за підсумками року ще немає статистичної інформації), порівняно з відповідним періодом 2014 року, зросла на майже 11% і становить 4191 гривню, що втричі вище від розміру мінімальної заробітної плати та на 34,6% більше від середньообласного показника. Протягом року зменшилась заборгованість із заробітної плати (на 76,3 тисячі гривень – від січня до грудня), також у місті немає боржників із страхових внесків – з числа економічно активних платників – до Пенсійного фонду. На початок 2016 року заборгованість комунальних підприємств Знам’янки за електроенергію і природний газ відсутня.

У переліку того, що не зроблено (чи недостатньо зроблено, з огляду на об’єктивні, зокрема, й політичні, причини) – обсяг експорту продукції за січень-жовтень, порівняно з аналогічним періодом 2014 року, знизився на 7,2% (ПАТ Завод "Пуансон" призупинило співпрацю із Російською Федерацією, основним ринком збуту знам’янської продукції, переважно харчової, були країни ЄС). Разом з тим, у сфері інноваційної діяльності протягом 2015 року підприємствами міста не впроваджувалися нові технології, обладнання, види продукції, товари, послуги. У міському бюджеті торік теж не закладалися кошти на впровадження інвестиційних проектів, а також для фінансової підтримки підприємств малого бізнесу та приватних підприємців.

Серед проблемних питань, вирішення яких потребує Знам’янка (і в цьому тутешня влада сподівається на підтримку держбюджету) – добудова об’їзного автошляху (через місто проходять дороги міжнародного значення Знам’янка-Луганськ-Ізварине та Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка і великотоннажний транспорт, який рухається по міських вулицях, не тільки створює аварійні та небезпечні ситуації, а й руйнує дорожнє покриття). Ще дві проблеми стосуються освітньої сфери. Зокрема, у місті потребує добудови ЗНЗ № 5 (вже сьогодні у кількох школах учні навчаються у дві зміни, до того ж найближчим часом до числа школярів додасться ще 200 дітей). Потребує також відновлення другий корпус ДНЗ № 7, що дасть можливість відкрити додаткові групи на 90 місць (нині у дитсадку, при розрахунку на 100 місць, 120 дітей). Проектно-кошторисна документація на реконструкцію корпусу розроблена, однак через відсутність коштів роботи не розпочаті.

Директор департаменту фінансів Сергій Шеремет, зокрема, аналізуючи стан виконання міського бюджету Знам’янки, зазначив, що рік для міста був успішним – є виконання і перевиконання, однак темп зростання доходів (17%) міг би бути більшим. Для міста обласного підпорядкування він замалий, враховуючи, що середній в області – майже 38%. Це ж стосується і податку з доходів фізичних осіб, що є одним з основних джерел надходжень до місцевих бюджетів. 

Сергій Шеремет також зазначив, що завдяки суттєвому наповненню бюджету місто мало змогу, порівняно з 2014 роком, збільшити видатки на житлово-комунальне та дорожнє господарство. Щодо нинішнього року, то заплановане зростання доходів теж могло б бути більшим, незважаючи навіть на показники, котрі прогнозує місцева податкова служба.

З огляду на події останніх днів, пов’язаних з акцією протесту учасників АТО міський голова Знам’янки повідомив, що у місті є вільні земельні ділянки для надання під індивідуальне будівництво. 

Свою оцінку щодо досягнень і недопрацювань м. Знам’янки у 2015 році, а також пропозиції щодо тих завдань, які необхідно буде вирішувати нинішнього року, висловили начальник департаменту житлово-комунального господарства Ольга Довжук, заступник директора департаменту інфраструктури та промисловості Ганна Павленко, директор департаменту екології та природних ресурсів Олександр Ковтунов, начальник управління капітального будівництва Сергій Проненко, заступник директора департаменту соціального захисту населення Надія Кримська, директор департаменту агропромислового розвитку Сергій Коренюк, начальник управління освіти, науки молоді та спорту Володимир Таборанський, директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини Валентина Животовська, начальник служби у справах дітей Наталія Чернявська та інші.


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 872 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/6

Кировоград: новости и сайты