Неділя, 12.05.2024, 17:47
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Березень » 6 » В області стартує безпрецедентний проект дослідження рівня радону у закладах соціальної сфери «Стоп-радон»
09:49
В області стартує безпрецедентний проект дослідження рівня радону у закладах соціальної сфери «Стоп-радон»
 
12     Міський голова І Крижановський взяв участь у онлайн-нараді, які проводив голова облдержадміністрації Сергій Ларін.
Про стан виконання обласної програми "Центральний регіон – 2015" у галузі фізичної культури і спорту за минулий рік проінформував начальник управління фізичної культури і спорту облдержадміністрації Сергій Колодяжний.
Під час апаратної наради голова облдержадміністрації повідомив що в області стартує безпрецедентний проект дослідження рівня радону у закладах соціальної сфери «Стоп-радон».
Більш детально про те, як проходитиме кампанія виміру рівня радону у закладах соціальної сфери області проінформував начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Володимир Жук.
Він розповів, що починаючи з цього тижня в окремих районах області у школах, дитячих садочках та лікарнях буде встановлено більше тисячі спеціальних датчиків, які протягом місяця вимірюватимуть рівень газу радону у приміщеннях цих закладів. Далі протягом двох місяців одержані результати опрацьовуватимуться спеціалістами профільної дослідної установи – київського інституту ім. Марзєєва. Нещодавно саме між інститутом ім. Марзєєва, облдержадміністрацією і благодійним фондом "Розвиток Кіровоградщини" було підписано Меморандум про співпрацю, що дозволить сплачувати рахунки за виконану роботу дослідною установою не коштом обласного бюджету, а за спонсорські внески, зокрема, з фонду "Розвиток Кіровоградщини". Так, вже завтра, за словами Володимира Жука, розпочнеться встановлення перших датчиків і в режимі он-лайн проводитиметься семінар, що покликаний познайомити відповідальних осіб з особливостями роботи цих пристроїв.
Цей проект унікальний в цілому для України – наголосив перший заступник голови обласної ради Олександр Шаталов. Він додав, що на фініші реалізації проекту, у травні, після вирахуваних доз радону окремо по кожному приміщенню і визначення ризиків впливу цього газу на здоров'я людини, буде впроваджено спеціальну антирадонову програму.
Нині ж завдання, яке поставив голова облдержадміністрації і перед керівниками районів і перед начальниками профільних управлінь – провести широку роз’яснювальну кампанію стосовно проекту, аби уникнути будь-яких кривотолків з цього приводу, аби люди знали що відбувається і з якою метою.
- Ніхто нікого не повинен налякати. Це – нормальний проект, покликаний залучати жителів області – від малого до великого – до здорового способу життя. Не треба багато, щоб убезпечити своє життя від радону: елементарно – щодня провітрювати приміщення і робити вологе прибирання, - наголосив Сергій Ларін.



Категорія: Експрес інформація | Переглядів: 691 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты