Субота, 27.04.2024, 23:37
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Березень » 12 » В області стартував проект «Стоп-радон»
16:48
В області стартував проект «Стоп-радон»
 
12   12 березня 2012 року міський голова І.Крижановський взяв участь у онлайн-нараді, яку проводив голова Кіровоградської облдержадміністрації С.Ларін.Під час наради начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Володимир Жук доповів, що  7 березня розпочався перший етап реалізації унікального проекту, покликаного убезпечити здоров’я та життя жителів області від негативного впливу газу радону. Вперше в Україні, у рамках проекту, який ініціював голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін, планується дослідити рівень радону у всіх соціальних закладах області – школах, дитячих садочках та лікарнях області – за допомогою майже 2 тисяч спеціальних датчиків, які розроблені фахівцями київського інституту ім. Марзєєва.  Станом на 12 березня, в рамках обласного проекту «Стоп радон», установлено 635 датчиків для вимірювання концентрації радону в дошкільних, навчальних та лікувальних закладах Кіровоградської області.  Загалом планується змонтувати 1950 таких приладів. Володимир Жук вкотре наголосив, що науково-дослідницькі роботи з вивчення негативного впливу радону в області здійснюватимуться виключно за позабюджетні, спонсорські внески, зокрема, за активної підтримки обласного благодійного фонду «Розвиток Кіровоградщини».Проект планується завершити у травні нинішнього року. За результатами досліджень, окремо по кожному соціальному закладу області буде визначено рівень негативного впливу радону на здоров’я людей, а в області буде впроваджено спеціальну антирадонову програму.Під час апаратної наради, голова облдержадміністрації Сергій Ларін нагадав про засідання Кабінету Міністрів України, що відбулось на минулому тижні за участі Президента України Віктора Януковича. 
- Під час засідання Кабінету Міністрів Віктор Федорович виступив із чотирма соціальними ініціативами - стратегічними напрямками реформ, що мають реалізовуватися у державі. Перше – це відновлення довіри суспільства до державної політики та її спрямованість на покращення життя громадян. На рівні держави взято курс на відновлення соціальної справедливості, а значить максимальне скасування пільг для всіх тих, хто цього не потребує. Другим напрямком Президент назвав комплексне перетворення підходів до оплати праці, податків та соціального страхування. Глава держави наголосив, що необхідно зупинити подальше соціальне та економічне розшарування суспільства, а також підняти рівень доходів працюючого населення та соціального забезпечення вразливих верств. Третій напрямок, який окреслив Глава держави, - це глибока модернізація сфери соціального забезпечення. На рівні держави планується перейти від безсистемних виплат до адресної допомоги та соціальних послуг, які відповідають потребам конкретної людини та сім’ї, - зазначив Сергій Ларін.
Що стосується останнього принципу, Сергій Ларін зауважив, що на рівні області його варто запроваджувати при реалізації таких регіональних програм як "Соціальна аптека", "Соціальне таксі", "Соціальний магазин" та інших.
- Четвертим важливим напрямком соціальних реформ є сприяння ефективній зайнятості та створення нових робочих місць для громадян, - продовжив Сергій Ларін.
При цьому керівник області наголосив: "Наше завдання – підтримати ініціативи Глави держави та максимально ефективно впровадити їх всюди – від обласного центру до найменшого села".
Згадав Сергій Ларін іще про одну важливу програму на рівні держави, про яку вів мову Президент України – це державна іпотека для будівництва житла.
- Президент обіцяє, що це буде Програма кредитування під житлове будівництво, у рамках якої люди отримають можливість купувати житло під мінімальні відсотки, а будівельні компанії та виробники будівельних матеріалів отримають новий поштовх для розвитку. Тому нам треба, як кажуть, не проґавити момент та активізувати роботу у реалізації програм "Доступне житло" і "Соціальне житло". Подивитися, чим ми можемо допомогти людям, які роками стоять на черзі, нашим молодим спеціалістам у селах, в районах, - підкреслив голова облдержадміністрації.
Особливої уваги Президент вимагає від чиновників усіх рівнів і до ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни, пенсіонерів загалом, зазначив очільник області.
- Глава держави доручив провести поетапний перерахунок пенсій кільком категоріям громадян, у тому числі – ветеранам та інвалідам Великої Вітчизняної війни. Ви знаєте, що до нас постійно звертаються люди за допомогою та підтримкою, адже неможливо прожити на пенсію, яка менша за фактичний розмір прожиткового мінімуму. Причина у тому, що розмір пенсії залежить у першу чергу від року виходу на пенсію, а не від трудового стажу чи зарплати, - зазначив Сергій Ларін.
З огляду на пильну увагу керівництва держави до потреб ветеранів Великої Вітчизняної війни, своєї уваги до людей цієї категорії не мають права послаблювати і представники влади на місцях. З цього приводу Сергій Ларін наголосив: "Наразі програма мінімум – це підвищити одноразову допомогу інвалідам війни до Дня Перемоги. Жоден ветеран – я кажу про це вже сьогодні, щоб у районах готувалися! – жоден ветеран не повинен залишитися без уваги, без підтримки. Це стосується і членів сімей померлих інвалідів війни. І не тільки у святкові дні, а повсякчас. Голови районних адміністрацій – будете відповідати персонально, якщо до нас на "Гарячу лінію" надійде хоч одна скарга від ветерана".
Сергій Ларін підкреслив, що виконання перелічених ініціатив, Президент України Віктор Янукович триматиме на особистому контролі. Відтак, чиновники Кіровоградщини, переконаний очільник області, повинні бути готові до чіткої та публічної звітності по кожному з оголошених принципів подальшого впровадження реформ у соціальній сфері.


За  матеріалами офіційного сайту Кіровоградської ОДА

Категорія: Експрес інформація | Переглядів: 811 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты