Четвер, 18.04.2024, 07:43
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Вересень » 6 » Верховна Рада планує розглянути децентралізаційні законопроекти
12:14
Верховна Рада планує розглянути децентралізаційні законопроекти
На сайті Верховної Ради оприлюднено розклад засідань на 5-8 вересня 2017 року. Зокрема, парламентарі планують розглянути законопроекти, необхідні для продовження реформи з децентралізації.  

7 вересня у другому читанні має бути розглянутий Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо добровільного приєднання територіальних громад) (№4773). Громади очікують на ухвалення цього законопроекту щодо фінансового забезпечення територіальних громад. 

У Бюджетному кодексі пропонується визначити, що право на перехід на прямі трансферти з державним бюджетом, крім визначених наразі міст обласного значення, районних бюджетів та бюджетів, об’єднаних відповідно до Перспективного плану громад, мають також об’єднані відповідно до Закону територіальні громади, визнані у встановленому Законом порядку спроможними. Прийняття цього законопроекту гарантує збереження фінансування ОТГ  при приєднанні до них нових громад.

Також 7 вересня заплановано розглянути у першому читанні Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення (№6466). Прийняття цього законопроекту розблокує процес формування спроможних територіальних громад навколо міст обласного значення.  

Джерело: Асоціація міст України, офіційний сайт
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 625 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты