Четвер, 28.03.2024, 17:57
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Січень » 13 » Від навчання до доброго врядування
09:36
Від навчання до доброго врядування
 
12
Від чого залежить якість нашого життя в тому чи іншо¬му місті чи селищі? Звісно, від якості місцевого самоврядування, зокрема від того, чи впорядковані дороги, вулиці і прибудинкові території, відремонтовані дахи і під'їзди, відгрейдеровані та освітлені мікрорайони, у належному стані школи і дитячі садочки. 

І все ж одні території розвиваються, інші занепадають, в одних - квітники, в інших -вибоїни. Продовжувати можна довго, як і називати причини. Але попри все, громада на місцевому рівні має право на добре демократичне врядування. Чи маємо на таке врядування достатньо знань? Не беруся оцінювати, але, як з'ясувалося на першій сесії Академії громадянської участі, нам ще вчитися й учитися. Але по-порядку. Кілька місяців тому було оголошено конкурс на навчання в трьох сесіях академії, згідно з програмою Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні». Для того, щоб пройти відбір та потрапити на навчання у двох відбіркових турах, кандидатам пропонувалося надати свої міркування щодо тих, чи інших питань місцевого самоврядування. 

Після двох турів можливість навчатися три сесії отримали п'ятеро представників Кіровоградської області, серед них - депутат Надія Коленченко і представник ГО «Майдан» Сергій Левінте. Загалом територіально було представлено всю Україну, а отже, всі мали нагоду не лише попрацювати за робочими столами, а й обмінятися досвідом, повчитися, знайти нових цікавих друзів.

Три дні були насиченими знаннями, враженнями, загалом ті очікування, плани і результати, про які у вступному слові говорив Андрій Гук, керівник Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні», цілком справдилися. Реальні завдання, життєві, приклади, небайдужа аудиторія, надзвичайно фахові доповідачі, і навіть домашні завдання - гарна нагода перевірити знання, зрозуміти, наскільки багатогранна життєдіяльність території, а отже, бажання приїхати знову.

Які головні теми розглядалися? Насамперед - «Чесне проведення виборів, представництво та участь». Допові¬дачі - Віолетта Москалу - професор з державного управ¬ління Університету Лотарингії (Франція), Віктор Таран - аналітик, експерт Програми Ради Європи «Зворотний зв'язок, чутливість, реагування місцевої влади на законні очікування та потреби громадян». І забули про перерву, бо запитанням не було кінця-краю до доповідача Анатолія Ткачука - радника віце-прем'єра України. Заслужив оплески за цікавий семінар і Денис Черніков - експерт Програми Ради Європи. На жаль, усіх назвати неможливо. Три дні навчання пролетіли на одному подиху, є трохи часу для підготовки до другої сесії, вивчення матеріалів, виконання домашньої роботи. І вже зараз зрозуміло, що багато з того, чого нас навчали, ляже в запитання майбутнім кандидатам у владу. Ми ж всі прагнемо доброго врядування. Правда ж?

Надія КОЛЕНЧЕНКО

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 875 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты